L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 16 d’abril del 2013

Setmana Ciutadana - Dimecres


Avui dimecres el doctor en història contemporània, Vicent Grau i Reig, parlarà sobre “La segona república al País Valencià: Quina memòria histórica?. 
 
 
Ahir va tindre lloc la segona xerrada de la XVII Setmana Ciutadana amb protagonisme de la sanitat. La doctora Tere Sala destacava com la crisi afecta greument el sistema de Sanitat Pública espanyol i com la nostra sanitat, referent de qualitat a nivell mundial, avança inexorablement a nivells alarmants per culpa de les continues retallades que els governs central i autonòmics han fet i fan.

En aquest context la doctora Tere Sala remarcava que les mesures dites “d’estalvi” que han aplicat els governs han causat una davallada en la qualitat assistencial i una alarma social que creix..

El prestigi de la sanitat pública es devalua i els professionals cada dia estan pitjors després d’haver perdut un 30% de valor adquisitiu en el sou, mentre el servei es privatitza, augmenta l’externalització dels hospitals públics, s’eliminen ajudes i es posen en funcionament sistemes que afecten les butxaques dels ciutadans, cas del repagament, o altres que impliquen falta d’ajudes amb la qual cosa la butxaca de familiars i malalts ha de fer front, si poden, a molts medicaments.
 

Sala també feia esment a la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors de la sanitat, que han vist reduir-se la seua nòmina en un 30% en els últims anys a causa de les retallades imposades pel govern.

Entre les mesures a tindre en compte per pal·liar aquesta situació la doctora comentava no abusar dels serveis d’urgència, sobre tot en malalties que no ho necessitaven, ús racional dels medicaments, més atenció a la nostra salut i sobre tot, fer us de les mesures preventives com la vacunació i fugir del tabaquisme, l'alcohol, els estupefaents, etc.

DEMÀ DIJOUS será el consum el tema central i es comptarà amb el catedràdic d’aqüicultura de la Universitat de València, Miguel Jover, per a parlar sobre “Els avantatges de consumir peix de granja”.
-

1 comentari:

Xelo ha dit...

Sempre és interessant escoltar a la Doctora Tere Sala. Molt bona conferència.