L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 14 d’abril del 2013

Una manifestació ha recorregut el centre de València per a demanar "la fi d'un sistema polític corrupte que ha conduït a una crisi econòmica, social i de valors".




 
Convocats pel col·lectiu “Contra la corrupción” més de 10.000 persones han denunciat la corrupció que afecta tant a les institucions públiques com a la família real i a les entitats bancàries.

La manifestació partia de la plaça de Sant Agustín amb una pancarta amb el lema “N'hi ha prou de corrupció. Lladres a la presó', i segons manifestava Compromís, una de les entitats polítiques participants, “el cas Nóos, el cas Gürtel, el finançament il·legal del PP, el cas Blasco, el cas Brugal, Carlos Fabra… Tenim desenes de casos per eixir al carrer i per a manifestar el nostre malestar, perquè en els darrers anys s’han registrat molts casos de saqueig de diners públics que han afectat directament al benestar de les valencianes i els valencians”. També han donat suport el PSOE, EUPV i sindicats com a CCOO, UGT i STE-PV.

El Col·lectiu Contra la Corrupció ha manifestat que els ciutadans "han guanyat avui el carrer, ara cal guanyar en les urnes, perquè no tots els polítics són el mateix" i han assegurat que la ciutadania està "assetjada pel càncer de la corrupció i l'abús de poder amb uns governs que han vulnerat les regles del joc democràtic i han utilitzat les institucions públiques per a alimentar negocis particulars".

En aquest context s’ha remarcat que en els jutjats valencians es tramiten 141 casos de corrupció, i per tant la corrupció "és la cara més tramposa d'un capitalisme depredador que segresta la voluntat dels ciutadans per a transformar les institucions públiques en un mecanisme al servei dels privilegis d'una minoria". 
 
Igualment s’ha criticat el denominat "colp d'estat econòmic", orquestrat pel Govern de Rajoy amb el vistiplau de la Unió Europea que "rescaten els bancs i no a les persones". Potser siga per això que en la lectura del manifest al final del recorregut s'ha demanat la dimissió del president del Govern, Mariano Rajoy, per permetre un presumpte "finançament il·legal" del seu partit i s’ha demanat que els implicats en casos de corrupció retornen els diners robats.
-