L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 20 de maig del 2013

Compromís presentarà mocions als ajuntaments en contra del ‘fracking’. La pràctica de la fractura hidràulica, tècnica agressiva cap al medi ambient, afectaria a Gandia, Barx, Benifairó, Simat, Tavernes, Xeraco i Xeresa.



 
Compromís per la Safor-Valldigna presentarà mocions a tots els ajuntaments de la comarca amb representació municipal perquè mostren el seu rebuig a la pràctica de la fractura hidràulica o ‘fracking’. Una tècnica amb un fort impacte mediambiental que per mitjà de la injecció d’additius químics s'utilitza per a la investigació i extracció d’hidrocarburs i que, a la nostra comarca, afectaria directament a les poblacions de Gandia, Barx, Benifairó, Simat i Tavernes, Xeraco i Xeresa, tal i com es desprèn de la sol·licitud que l’empresa Oil and Gas Capital ha realitzat al Ministeri d’Indústria. 

La moció de Compromís demana que els ajuntaments aprofiten “qualsevol iniciativa pública o privada que puga servir per a conèixer els recursos propis naturals de què disposa, tant en superfície com al subsòl, sempre i quan les tècniques utilitzades en les fases d’investigació d’aquests recursos no impliquen la utilització de tècniques potencialment agressives com és el cas de la fractura hidràulica o fracking, així com qualsevol altra que en el seu moment València, previ informe, puga considerar que pot afectar negativament als seus recursos naturals, als seus veïns o al seu territori.” 

D’igual manera, els ajuntaments s’oposarien, d’aprovar-se la demanda de Compromís, a qualsevol petició d’aquest tipus, tant al seu municipi com a qualsevol altre que aquest ajuntament considere pot afectar tant directament com indirectament els seus recursos naturals, així com els seus interessos.

Finalment, Compromís insta al Consell de la Generalitat que prohibisca en tot el País Valencià l’ús de la fractura hidràulica o fracking com a tècnica que, per mitjà de la injecció d’additius químics és susceptible de ser utilitzada per a la investigació i extracció d’hidrocarburs.

Per a Compromís la solució és l’ús de les fonts netes i autònomes d’energia. “La resposta de les administracions públiques front al context actual, deu anar encaminada a l’obertura de noves possibilitats de desenvolupament sostenible totalment compatibles amb el territori, amb el sector agrícola i ramader, amb un turisme d’interior i de qualitat, amb la utilització i explotació de les energies renovables; desenvolupament sostenible difícilment compatible amb les sol·licituds d’investigació d’hidrocarburs no convencionals.”
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per aquelles persones que no s'apigen que es el fracking i les seues repercusions:

http://es.wikipedia.org/wiki/Fracturaci%C3%B3n_hidr%C3%A1ulica

http://www.dangersoffracking.com/