L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 28 de maig del 2013

El govern municipal negocia una rebaixa en el valor cadastral dels immobles que pot arribar al 20%

 
Al llarg de la legislatura s’ha parlat de la rebaixa del valor cadastral i de les peticions efectuades pel govern municipal de Tavernes a la Gerència de Cadastre, i com gràcies a les reunions efectuades, la gerència hamanifestat la seua predisposició a eixa rebaixa.

Ahir el regidor d’Hisenda va ser més concret i va anunciar que aquesta rebaixa pot tindre de referència el 50% del valor del mercat dels immobles, quan ara son molt per damunt. Víctor Borràs informava que Cadastre havia indicat una rebaixa del 15%, però que les últimes converses havien canviat fins el 20%. També que Tavernes ha demanat acollir-se al llistat de municipis que poden gaudir de la rebaixa per complir les condicions. La baixada l’ha d’aprovar a proposta del Ministeri d’Hisenda el Consell de Ministres i s’hauria de produir dins de l’acompanyament dels pressupostos estatals i segurament abans del 31 de desembre.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va indicar que el govern actual aplica les pujades aprovades en el 2006 quan va haver la revisió cadastral, remarcant que ser molt gran eixa pujada, que Tavernes va estar molt castigat i en cap moment el govern d’aquell temps va al·legar en contra de la pujada dels valors cadastrals perquè fora menor.

L’alcalde va remarcar que les pujades que fa el govern actual són molt menors en percentatge que les d’anteriors governes: entre els anys 2007 i 2008 i entre els anys 2009 i 2010 les pujades foren sobre el 20% mentre les del 2011 al 2013 son del 10%. (Veieu el quadre que ja vam publicar temps arrere)

També es va indicar que les pujades anuals del 10% es donen cada any perquè hem d’arribar al 2016 amb el valor aplicat al 100%, tal como es va aprovar el 2006. En aquest punt, l’alcalde indicava que no té dades concretes de com pot afectar la rebaixa del 20%, però confiava que com a mínim servira perquè les pujades previstes del 10% en el 2014, 2015 i 2016 quedaren compensades.
-