L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 30 de maig del 2013

El PP rebutja en el Congrés una millora de finançament per al territori valencià

Havia passat només un dia des de la fracassada reunió dels barons del PP amb Rajoy, que servia perquè el president de la Generalitat, Alberto Fabra, proposarà i veiera rebutjat un límit de dèficit diferenciat per al territori valencià, en base a les retallades amb que ens ve obsequiant Madrid des del 2002.

Havia passat només un dia, i el grup popular tumbava en el Congrés la proposta socialista que demanava la fi del greuge que patim tots els valencians en el repartiment dels fons entre les comunitats. El PP, que diu que vol tant aquestes terres, va rebutjar una iniciativa socialista, defensada per Ximo Puig,  que demanava mecanismes perquè el nostre territori aconseguira la mitjana nacional en recursos per càpita. Compromís i Esquerra Unida van votar a favor, la UPyD es va abstenir i el PP, els diputats valencians inclosos, van votar en contra. Bona forma aquests dos últims partits de defensar els interessos valencians!!!

Recordant la història, aqueixa proposta ja havia sigut rebutjada pel PP al juny del 2012, i es tornava a presentar perquè la situació econòmica ha empitjorat en la nostra autonomia. Llavors va intervenir per a negar-la  una diputada canària del PP que va arribar a assegurar que ja teníem la mitjana en finançament per habitant, i aquesta vegada va ser el diputat i exconseller d'Economia Gerardo Camps qui defensava el vot negatiu del PP. Ja veieu quina manera tenen els diputats valencians de defensar els nostres interessos, defensant el vot en contra i fer-ho!!

La postura del PP en el Congrés suposa una burla més que ens fan als valencians i valencianes, i més quan era una iniciativa que arreplegava l'acord unànime de les Corts Valencianes de maig de 2012. Un cas més del doble llenguatge del PP, que ací diu una cosa però a Madrid vota el contrari. Vaja, com el nostre riu Vaca. Ací el PP diu - atenció diguem: diu - que treballa per la solució i a Madrid voten el contrari. I si no que li ho pregunten al diputat de Compromís, Joan Baldoví, que veu com tots els anys el PP li tomba les seues esmenes al fet que s'inicien les obres.

EU va criticar la vara de mesurar diferent que té el PP a València i a Madrid i afirmava que el "col·lapse" del Consell es deu a l'infrafinançament  però també a "l'especulació, corrupció i balafiament, i a la incapacitat del Consell valencià".

En el debat el popular Gerardo Camps tirava pilotes fóra i justificava que aqueixa discussió no correspondia al Congrés, sinó al Consell de Política Fiscal.

"Fluixege i alucine en colors amb les paraules de Gerardo Camps"  remarcava en la seua intervenció Joan Baldoví, de Compromís, en explicar que "si un partit ha deixat la situació com està, alguna responsabilitat ha de tindre". Per UPyD no va assistir Toni Cantó.

L'oposició valenciana a les Corts Valencianes, vist això, tem que amb aquesta falta de recursos i la posició negativa del PP a no facilitar major finançament als valencians malgrat estar molt per sota de la mitjana nacional, tindran una a conseqüència “més retallades” en educació, sanitat i menor despesa social.
-

5 comentaris:

estruch ha dit...

Solucio, votar a partits d, estricta obedencia valenciana .

estruch ha dit...

Pd . Canto no es el que ara no descarta el pressentarse candidat a la pressidencia de la generslitat? No es que no he descarte, quant jo estaba amb ells ja estaba previst aixi, lo de Madrid era un trampoli pero crec que ha caigut a una piscina buida ...

Anònim ha dit...

I tenim que aguantar que ens furten els diners que tanta falta ens fan?

Anònim ha dit...

No sóc cap nazi gramatical però cal escriure 'Havia' en lloc de 'Habia'

La Cotorra de la Vall ha dit...

Gràcies per l'avís.

En castellà había (amb b i accent)
En valencià havia (amb v i sense accent)

Ho sabem, però els programes fan coses rares.

Ah, i molt ben usat "en lloc de" per "en compte de" que és el més corrent que empre la gent.