L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 13 de maig del 2013

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha cessat aquest matí a la regidora Vercher del Govern Municipal de Tavernes.



El govern municipal de Tavernes que integra Bloc-Compromís i PSOE ha cessat la regidora en una decissió que ha reconegut “no ha sigut gens fàcil” i on pot ser el millor hauria estat que la mateixa regidora hagués tingut un mínim de coherència i dimitira, i més quan ha manifestat unes total discrepància amb la resta del govern, fins arribar a votar en contra en el plenari els pressupostos que havia preparat el govern del qual ella en formava part.

La roda de premsa celebrada aquest mati en el saló de plenaris de l’Ajuntament ha servit perquè l’alcalde Jordi Joan informarà de la gestació dels pressupostos i perquè presentarà tot un conjunt de documents que demostraven la coherència, el sentit de la participació dels regidors  i del treball en equip del govern que presideix.

L’alcalde oferia als mitjans de comunicació tot un paquet de correus electrònics enviats a la resta de membres del govern des del passat mes de gener on estaven les citacions i els punts de treball de les reunions convocades per elaborar els pressupostos el gener, febrer i març, fins i tots els documents dels primers esborranys, que, segons s'ha dit en el plenari, la regidora no va acudir.

Jordi Joan era clar i ben explicit: no hi ha cap reducció en les partides del pressupost de Serveis Socials que depenen de l’Ajuntament en aquest 2013, a pesar que el pressupost és menor que el del 2012. Si que indicava que la reducció és de 40.000 euros en algunes partides que són responsabilitat de la Generalitat i comentava que ja és sabut el retall de la Generalitat en benestar social, “però no hi ha retall en cap partida que depén i consigna els diners l’Ajuntament”.

També ha informat que la famosa partida de 30.000 euros per a fer un projecte de participació, realment era una partida de 30.000 euros enguany i tots els anys que queden de legislatura, o siga per al 2013, 2014 y 2015 i que la regidora no havia presentat cap projecte, cap justificació ni cap document al respecte.

Jordi Joan ha confirmat, amb certificats de la intervenció municipal a la mà, que son completament falsos els comentaris que s’han fet sobre les despeses de sous de polítics i personals de confiança.

El certificat de la intervenció que ha presentat als mitjans de comunicació indica que mentre el partit de l'oposició va dedicar en el 2010, l'últim any que va governar totalment, la quantitat de 376.841 euros, el govern actual va dedicar el 2012, primer any de govern, la quantitat de 249.695 euros, és a dir, el govern municipal ha reduït un 33% la despesa dedicada a polítics i personal de confiança, molt més del 20% quer demanava la regidora.

També hem sabut que l’actual govern va dedicar l’any passat la quantitat de 225.000 euros a la Mancomunitat de la Valldigna, mentre en el 2010 va ser 381.000. L’alcalde ha dit que la pujada enguany de 40.000 euros a la Mancomunitat és un fet puntual derivat de que l’any passat van haver dos substitucions de funcionaris per malaltia, i eixos diners són per a pagar la seguretat social d’eixes persones. L’alcalde ha remarcat que Tavernes destina un 40% menys a la mancomunitat que abans. 

Per últim s’ha parlat del renting, una quantitat que ha augmentat perquè el renting anterior ha caducat i  s’ha de firmar uno de nou i es contempla augmentar mun nou vehicle per al sevei de vigilància agrària. L’alcalde considerava que era una despesa justificada perquè repercuteix en l’atenció i seguretat dels vallers, a més d’incrementar la vigilància en els camps, recordant la necessitat de dotar com cal els efectius municipals d’atenció i seguretat ciutadana. 

Jordi Joan ha dit que des del primer moment hi ha hagut una total voluntat per arreglar la situació i que ha parlat en la setmana passada amb la regidora, que li havia explicat amb pèls i senyals tots els temes del pressupost que no entenia, a pesar que deia que no era ara el moment sinó que la regidora havia d’haver assistit a les reunions de treball del govern.”

“Mai no ens hem tancat en banda, i això s'ha de saber: el govern ha intentat arreglar la situació” però no hi havia hagut resposta de la regidora, que s’ha negat a acceptar les polítiques de l’ajuntament i el pressupost. Jordi Joan indicava que el treball de l’equip de govern i dels diferents departaments de l'ajuntament no podien estar condicionats per una sola persona. 

També afirmava que l’opció fàcil era cedir a tot el la regidora demanava, però el govern aposta per la coherència, pel treball ben fet i els seus principis, de beneficiar Tavernes i no actuar en benefici d'una única persona. 

L’alcalde afirmava que la unió de les forces progressistes que aprovaren el pacte , Bloc-Compromís, el Partit Socialista, i Esquerra Unida és perfecte,que hi ha una gran sintonia i sense trencament per dur endavant un pacte de govern de Tavernes que canvie les males dinàmiques dutes a cap per l’actual oposició. 

Acabava indicant que el govern sap que és una situació difícil, amb govern en minoria però llançava un misssatge d’optimisme perquè el govern traballara amb la mateixa força i il·lusió, i afirmava “amb més energia per millorar la població”.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo del P punt P punt deixa de tenir gràcia. Si actuem igual que ells en que ens convertirem? En ells, efectivament. Un poc de rigor per favor

La Cotorra de la Vall ha dit...

És "pe punt pe punt".

Anònim ha dit...

Be si et poses així... fes memorieta perque U-R-D-A-C-I no va dir 'punto'... Va dir Ce Ce O O
http://www.youtube.com/watch?v=jvydRtfEjVY
Llavors seria "pe pe"

Anònim ha dit...

PP, la Alfa!!

Anònim ha dit...

No despistem.
Ho fare breu: ENHORABONA!!!!!!!!!!!. Sou els millors ENDAVANT!!!!!!!