L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 12 de juny del 2013

ARTICLE D'OPINIÓ: LA MOTO RAJOY-RUBALCABA



Fa uns dies ens visitaren els líders del sistema polític espanyol. El primer Cayo Lara i després, Rajoy i Rubalcaba. Més enllà de les diferents escenografies i discursos estan els fets. En el cas de Rajoy, va haver-hi molta preocupació perquè no isqueren fotografies seues al costat dels imputats, tasca d'altra banda, bastant complicada. Constate que en açò dels corruptes també hi ha diferències: hi ha imputats de primera, és a dir, els qui no hi ha més remei que aguantar, i els qui ja se'ls està convidant a marxar.
Però el més curiós, tant en Rajoy com en Rubalcaba, va ser la total ignorància del passat recent, com si no fóra amb ells l'actual situació d'estafa i desastre. A pesar que Rubalcaba porta tota la seua vida participant en governs del PSOE, i sempre amb carteres importants.
I Mariano Rajoy, ídem del mateix, però amb el PP. Els dos junts han participat de tots els governs, excepte els de la UCD i açò sí que queda lluny i a més va ser el període més curt. Com deia diumenge passat al diari El Mundo Amparo Tórtola “…estem d'enhorabona. El motiu d'aquestes visites, alguna cosa tindrà a veure amb la forta caiguda del bipartidisme i la significativa crescuda de l'abstencionisme”. Encara que queden molts mesos per a les pròximes eleccions i les urnes ja diran.

La pura realitat és que la Generalitat Valenciana, no té un cèntim i el nivell d'endeutament és espectacular. I més enllà de com s'ha governat, que, vistos els resultats, podem parlar d'una gestió nefasta, els diferents sistemes de finançament acordats a Madrid sempre ens han perjudicat, hagen governat uns o altres i el nivell d'inversions de l'Estat en aquestes terres ha estat miserable.
Estan en el seu dret de venir ací i tornar a intentar vendre'ns la moto i tot allò de què si no governen ells amb majoria absoluta, arribarà el caos. Tot això com si els que han governat ací no són els mateixos que han portat el caos a la majoria ciutadana, i han estat una ganga per a una minoria agafada a les mamelles de l'Estat, que les han deixat eixutes.
La moto que la compre qui vulga, però molt em tem que ja no tindran tants clients disposats i obedients

Pere Mayor
President de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco
fundacio@paisvalencia.org

-