L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 10 de juny del 2013

ARTICLE D'OPINIÓ: Un govern preparat



L’experiència democràtica que tenim, i ja són anys, dóna una norma en el sentit de la frustració en els resultats. Tota persona que ha fet una bona campanya, segons ella i / o el seu partit, però no obté els resultats esperats intenta ser el centre de la política i més si és un sol regidor electe o bé si pot ser decisiu. Per això, és important conèixer que la regidora electa per Esquerra Unida del País Valencià va tindre la intenció de votar-se ella en l’elecció de l’alcaldia i fer alcalde al PP per a després, argumentava ella, presentar-li una moció de censura al mateix PP. 

Explicava, a la seua gent d’EUPV que així guanyava temps i paciència per negociar amb Compromís i PSPV unes millors condicions en tindre-ho tot perdut l’esquerra local. Aquesta proposta la coneixíem i sabem i valorem el paper de l’assemblea d’EUPV per situar un alcalde d’esquerres a Tavernes. 

Per tant, esperàvem que al llarg d’aquesta legislatura pogueren donar-se uns moviments en aquest sentit. Quant analitzàvem els moviments que respecte als pressupostos feia la regidora, així com l’auto de la jutgessa del contenciós administratiu , l’alcalde, Jordi Joan, ja ens va previndre, i sobretot per les presses en que volia tractar el tema de l’auto al plenari, que ens preparàrem cara un possible pacte amb el PP per presentar una moció de censura. I són aquestes dades les que fan comprensible la contestació, poc habitual, de l’alcalde a la regidora al plenari. No estaven tractant els pressupostos, sinó la moció de censura i quin tipus de moció li convenia a la dreta. 

La sort ha estat comptar amb una organització de la cooperativa política com mai. Un reduït grup iniciava la preparació de la defensa amb advocats de Barcelona, en un despatx de prestigi, i també comptaven amb una acció desviada a València, del que podia ser la resposta legal a la immerescuda moció de confiança o de censura. Però haguérem d’acabar a València, al sorprendre’ns, tant a nosaltres com a l’entorn de la regidora trànsfuga, la rapidesa en presentar-la. Ara es comenta el preu, però si tenen l’amabilitat de parlar amb especialistes, i sobretot en persones que hagen tractat el bufet de València, voran que van reduir com a mínim la meitat del cost. Perquè quan van conéixer el cas de primera mà per Jordi Joan i Carmen Canet, i com havia estat preparada la moció de censura , els advocats van observar que la defensa ja la portaven molt ben argumentada i preparada per a defendre's.

I aquest va estar l’èxit del govern municipal: anar cap a una moció de censura, coneixent des del principi la sentència del Tribunal Superior de Justícia d’Astúries, per això no anar cap a una moció de confiança després de no aprovar els pressupostos. Aquesta era una situació molt còmoda per a l’oposició, no calia ni que es presentara la regidora trànsfuga al plenari. 

Hem comptat a Tavernes amb una govern que no s’ha rendit , que ha fet política sense parar per “desatascar” tants projectes que hi ha a Tavernes i ho ha farà fins al final, a pesar de ... 

Canviar el sistema és difícil però com es demostra a Tavernes amb bona gent no és impossible.

Jaume Talens.
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Sr. Talens, es voste conscient de que pot donarse el cas de que el fallo del jutge li faça tragarse tot el que diu?

Es molt interessant la forma que te voste de transformar les coses, a posteriori aixo si, per adaptarles als seus criteris. Que si Jordi ja ho va dir.... Que si la regidora ja o pensava desde el principi... Es alucinant.

Anònim ha dit...

Eres lliure de pensar el que vulgues. Però que es va dir en l'assemblea del col·lectiu prèvia al plenari de pressupostos (divendres 3 de maig) més cert que hui es diumenge 9 de juny.

Anònim ha dit...

Es el que sabeu fer els peperos, amenaçar, tot pel jutjat. A falta d'arguments, cal anar al jutjat. No sabeu fer política ni molt menys gestionar. Sou uns mestres 'transformant' els fets, quan és evident que destrosseu tot allò que toqueu. I ara vas i li dius a Jaume que pot tragar-se tot el que diu, argumentant de forma contundent tot el que diu. Doncs jo pense que sereu els peperos, i també el secretari general, qui aneu a tragar-se totes les burrades que feu. No teniu vergonya ni criteri

La veritat no més té un camí ha dit...

No se perqué es lia una cosa tan simple. Aci algú ha venut més de 800 vots i eixos vots eren, com a minim, producte d'un robatori. Si s'han venut els vots és perqué algú els ha comprat i a més sabia el seu origen. Això crec que té un nom concret i es diu receptació. Per al ciutadà de a peu es un delicte. Uns quans politics,(els que no tenen escrupuls), ho disfrassen, (Benidorm, Comunitat de Madrid, Benidoleig...). La majoria de politics no ho fan. No tots són iguals, dins del mateix pp hi ha gent que te vergonya del seu partit.
Doneu-li les voltes que vullgeu. La regidora és trànsfuga.
Si la jutjesa li dona la rao timdrem una mostra més que alló legal no sempre és just. Hi han més de 800 persones que es senten enganyades.

Anònim ha dit...


El cert és que la regidora Vercher quan va recorrer la seua expulsió d’EUPV, no és perquè volguera recuperar la relació amb el seu Partit, en ningun moment desprès d’haver aconseguit l’acta de regidora ha fet cas al seu col•lectiu, el que va fer que aconseguira els vots, o s’ha apropat a les seues postures. Aleshores quin interès tenia d’impugnar la seua expulsió: Blanc i en botella.
Tampoc crec que tot aquest entramat de recursos fora idea de la regidora, sinó assessorament d’algú més versat en dret. I que em perdone el Senyor Vidal si, malgrat que “traballa” d’assessor, no el considere a l’altura de ser l’ideòleg, sinó que va aprofitar sense cap escrúpol el que li posaven a l’abast. És cert que tindre escrúpols no és una cosa que és valore massa en el seu Partit

Angel de la Guarda ha dit...

No perdem el temps, vivim a un país que no volen lo públic, odien a les persones de tal manera que a les intel·ligents com el nostre alcalde el voldrien a Xicago, Liverpool, o Munich, on tinc amics o amigues emigrats, treballant del que poden però fora del seu País Valencià que els autoritaris que els han tret de la seua terra, els obliguen a ells i a nosaltres que no digam el nom de País Valencià. Segon no volen a la gent, quan més viscam en baixaran la pensió ja que som cars a ells, són els amos nostres, añs que furtem els diners públics, que com es demostra son seus, els que no volen lo públic s'han fet els amos. I per tant volen que morim prompte. I si així fou, on ens envien el txec ?
Són les persones, i és pel nostre país, i lluitarem manant o sense manar que importa poc el que diga un jutge, que si és objectiu el tindrem a favor, ja ho diu la troika assassina, i si va cap amunt fins al Constitucional ho tenim magre, ja que el 75% pertany a la gent que està contra lo públic.
Per tant una política per les persones i que visquen no a Europa sino on vullguen començant per la seua Terra, que no és del PP ultradreta que s'imposa.
Ja veuen li peguen a una concejal i ningú dells diu res, el mateix a l'alcalde i callen. Ja està bé. Valents i a la feina: la nostra gent a la nostra terra, ni emigrants a fora, ni culpables per viure a ella quan més anys millor.
Quina vergonya!!