L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 14 de juny del 2013

Avui s'ha inaugurat la Multaq amb una participació d'alumnes de la Valldigna en els actes



Autoritats en l'acte d'inauguració de la Multaqa
El monestir de Santa Maria de Valldigna s’ha omplert de futur, un jovent format pels alumnes de quart, cinquè i sisè del col·legi Alfàndec i dels mateixos cursos del Col·legi Valldigna per a inaugurar un any més la festa de la diferència, la Multaqa (encontre) de les cultures cristiana, musulmana i jueva, dins del marc d’activitats del “Fòrum Valldigna” depenent de la comissió espanyola de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO). 

Enguany té un gran protagonisme: els Bens Culturals de les terres valencianes, cas del Misteri d'Elx, Llotja de València, el Palmerar d’Elx, les mostres d’art rupestre del Mediterrani i la Muixeranga. Els alumnes se n’anaren amb una mostra literària dels Bens culturals Valencians al final de la jornada. 
El president de la Mancomunitat i alcalde de Tavernes es dirigeix als presents
A l’església del monestir sentírem les paraules del director de la Unesco, l’afable i emotiva salutació del jovent a l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, quan els parlava de la importància de l’acte, contestada per la salutació a l’alcalde de Simat Sebastià Mahiques, el qual assenyalava la importància del fet de ser tots i totes Valldigna, allò que ens unia.

Una didàctica molt adaptada per la públic, intentant no cansar-lo, va ser l’exposició que els oferí Don José Guillermo Morote amb el tema de la Valltorta i les seues pintures rupestres, usant un format molt visual i ràpid. Agradà per la repetició i la crida a l’oració que feu el portaveu islàmic, el sr. Hammaoui i l’explicació del dia festiu que era per a ells, la seua Yumuaa, el divendres. Continua la representant israelita en nom del senyor Sananes, que explica la importància dels contes i la tradició oral, així com el que anava a preparar el seu Shabbat, el dissabte. 

Els tallers ompliren el matí dels alumnes agrupats en sis conjunts que observaren l’exposició del monestir, és trobaren en el marc incomparable del monestir per sentir música, fer pintura, jocs manuals i dinàmics que donaren un color d’activisme a aquesta inauguració de la Multaqa. 
-