L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 7 de juny del 2013

Compromís presenta a Les Corts una Proposició No de Llei on insta al Consell a aprovar d’urgència el finançament d’un pla per a lluitar contra la desnutrició infantil.

Compromís proposa un programa per garantir tres menjars decents al dia per als xiquets i xiquetes que viuen al territori valencià mitjançant l’obertura dels menjadors escolars en període de vacances. Compromís creu que la finalització del curs escolar farà que molts menors no disposen de l’alimentació mínima diària i el desdejuni, dinar i berenar diaris serien els menjars que complirien els criteris d’alimentació bàsics.

Compromis li va preguntar ahir al president Fabra que anava a fer per a pal·liar les xifres de malnutrició i desnutrició infantil dels xiquets i xiquetes valencians i no va rebre cap resposta. El silenci és l’evidència que Fabra no té com a prioritat la lluita per aconseguir-los una alimentació adequada i per això Compromís ha presentat la iniciativa i garantir-los tres menjars decents al dia.

L’estudi de la Fundació Bancaixa i l’IVIE: “La pobreza en España y sus comunidades autónomas. 2006-2011” confirma que la pobresa s’ha incrementat substancialment en el territori valencià entre el 2008 i el 2011, amb un increment del 40%. La taxa d’atur de llarga durada ha augmentat un 188% en el període 2006-2011.

La iniciativa de Compromís reclama aprovar d’urgència la modificació pressupostària necessària per posar en marxa com a màxim en el termini de set dies. El programa que han titolat “Tres menjars decents al dia en l’escola” garantiria l’obertura dels menjadors escolars durant el període de vacances, gestionats pels ajuntaments en col·laboració amb els centres escolars, i es serviria el desdejuni, dinar i berenar diaris. 
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Espero que a algú al govern valencià li pique la consciència.
Fa pocs dies teníem una alerta alimentària en estar quasi buits els almacents del banc d'aliments de València. Els ciutadans tenim un llimit a l'hora de tirar endavant algunes iniciatives i açò ens està superant. Ja es hora de que el govern faça alguna cosa més que demanar sacrificis i paciència.
Són mals temps, però per a alguns són molt pitjors.