L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 19 de juny del 2013

El Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià ha premiat a la cantant valldignenca Maria del Carme Girau


Maria del Carme Girau en l'actualitat

 El Premi Ovidi a l’aportació artística a la música en valencià ha recaigut enguany per unanimitat en Maria del Carme Girau, valldignenca de Simat, que va participar de forma activa en el grup Els Setze Jutges, al qual es va integrar l’any 1964.


En aquells anys va editar tres singles (EP) de quatre temes cada un que recollien cançons pròpies i temes populars com L’hereu Riera i Cançó de bressol. Al final dels seixanta i acabats els estudis universitaris, va abandonar la cançó per dedicar-se a la seua professió, farmacèutica. 
 
Portada del CD de l'any 1998 que recull la producció single de la cantant
Tot i el seu pas breu per la Nova Cançó fou una dona pionera i la primera valenciana d’aquell moviment. Joan Fuster li va dedicar un text el 1966 en la presentació d’un dels seus EP. L’any 1998, el cantautor valencià Paco Muñoz en col·laboració amb els pobles de la Valldigna va publicar una reedició de la discografia completa, homenatge que es va sumar al que li va fer la comarca aquell any reconeixent la seua tasca en pro de la música en valencià.
 
Des d'ací volem sumar-nos al reconeixement del col·lectiu Ovidi Montllor. Enhorabona.
-   


1 comentari:

Anònim ha dit...

Enhorabona a Carme per el reconeixement. Estaria be que sonés a la radio local, podem cridar i demanar- ho.