L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 6 de juny del 2013

Les obres d'urbanització de l'escoleta de la platja estan pràcticament acabades. 198.000 euros d'inversió.

L'escoleta com la van deixar i com està ara


Les obres d’urbanització de l’escoleta de la platja i de la zona de l’entorn están pràcticament acabades. La inversió de l’Ajuntament  en aquest projecte ha estat de 198.000 euros.

Les obres es van iniciar el passat gener, però abans i en concret en el plenari del mes de desembre del 2012, l’alcalde Jordi Joan ja informava que anaven a ser una realitat immediatament gràcies al bon resultat que ja es tenia del pressupost del 2012.

L’obra ha estat totalment sufragada dels  fons municipals i ha estat executada per una empresa local. El govern de Jordi Joan soluciona el problema d'execució que havia patit l’escoleta, inservible legalment per haver estar construida en la passada legislatura en una plaça sense urbanitzar i sense cap tipus de serveis ni infraestructura: ni carrers asfaltats, ni voreres, ni enllumenat… 

Un aspecte del carrer d'acces i vista general de l'escoleta
La construcció de l’escola en aquestes circumstàncies de precarietat: sense tanca perimetral i portes d’accés, sense pati, sense seues voreres, ni  carrers adjacents asfaltats… impedia la posada en ús de l'edifici.

La próxima finalització i recepció de les obres d’urbanització ho farà possible. Al mateix temps l’Ajuntament compleix una part de les moltes promeses que durant anteriors legislatures ha vingut dient als veïns de la urbanització “Playa de los Naranjos” i que mai havia complit.
-

15 comentaris:

Anònim ha dit...

I ara que?
Serem el poble amb mes rajola paralitzada de tot l'estat: piscina, mig pàrquing, escoleta platja.
Tots els casos tindran el seu os pero tan bon equip de govern al llarg de quatre anys alguna alternativa tindrà pensada, no?
Per ara només vergonya del meu poble i si no es soluciona, damunt el PP dirà que ell ho ha fet tot i el tripartit no ha obert res.

Indesidenter ha dit...

Si governara el PP la solució la tindria clara: voleu més i millors servicis, més impostos.
Com que això no ho farà el govern actual, tindran que apetxugar amb el que puguen. I el poble també.
El poeta ja ho va dir: Poderoso caballero es Don Dinero i ací a Valencia i a Tavernes diguem que "qui no tinga diners que no es menege". Ja m'entens.
I com de costum, les barbaritats en el gasto innecessari dels governs anteriors -"aquellos polvos trajeron estos lodos"- la paguem ara tot, inclós el govern, o ¿tu no creus que tant de bo pogueren fer i fer i fer es el qeu voldrien?.

Anònim ha dit...

Si però entre gastar 1.000 o desaprofitar 100.000 no sé jo que dir-te. Està dificil que en traguen un rendiment econòmic, ni que queden en pau, però almenys traure'n un rendiment social, que és per al que es fan les obres públiques. Els polítics, quan hi havia crèdit ho tenien fàcil desmesurar les obres però als d'ara els pertoca calfar-se el cap per vore quin ús i quina viabilitat econòmica li apliquen al tema. Val perdre que més perdre, si ho deixen tot parat crec que és pitjor, damunt gastant en el manteniment d'obra igualment, obriguen o no.

Indesidenter ha dit...

Per què no deixem que el govern municipal faça la seua faena, quan són els primers interessats a fer-la bé?
Tot no és redueix a si en gaste 1000 o no en desaprofite 100.000. Potser això era un plantejament a fer abans, quan es fa projectar l'obra i haver mirart pros i contres, i cost, i rendibilitat social, i tot apunta a que no es va fer. Supose que sabràs que l'estudi fet fa uns mesos per l'Ajutnament junt a sectors de la platja va deixar la cosa en molt mal lloc: técnicament inviable.

I a més, si no en tinc 1.000 ¿Que faig? I tant de bo en foren nomes 1.000 però no crec que amb 1.000 es pose en funcionament una escoleta: mobles, equipament educatiu, professorat, etc.
I tin en compte que ací es pagaria segons una taxa. Tant de cost tant cobrat. ¿quin cost té per xiquet, 250, 300 euros?

Com estic segur que tu t'has calfat el cap com haurà fet el govern, i tindràs la teua solució particular, seria interessant coneixer-la. Igual és la bona o entre tots la podem millorar opinant ací i trobem la bona.
Endavant.

Anònim ha dit...

Es barat tant si costa 1000, 2000 o 30.000 sempre respecte a 100.000 que haja costat. Lo de que no en tenim ni 1000 ja no es tan creïble quan s'en gasten de sobra en events d'un dia amb poca repercussió social productiva. Així que n'hi ha diners pel que es vol. I lo de les viabilitats tècniques son molt discutibles i el que coste per usuari es car o barat segons l'interes del polític en dur endavant el projecte. T'has preguntat a com ens ha costat "l'entrada" de la cavalcada als vallers per cap? 10, 20, 30 €? I algunes obres de teatre? A 30, 70, 100 € per butaca? Es viable? Van a llevar-se eixe activitats deficitàries?
I es que, ara com abans cadascú canta la cançó amb la lletra que li agrada.
I ara voldras que trobe jo l'alternativa (no he dit jo que l'escola s'haja d'obrir només com a escola), quan qui cobren i no poc son els que els pertoca fer-ho, ni jo ni l'opossicio cobrem 50.000 €.
Que es calfe el cap a qui li pertoque.
Jo ja he fet la meua feina, votar i pagar impostos, ells que facen tambe la seua.

Indesidenter ha dit...

Anant a la teua raó no cal que es faça res a Tavernes perquè res del que es fa té eixa repercussió social.
Bé, potser sí, i interessa gastar els diners en festes, saraos i events que sembla ser són els que tenen "gran repercussió social productiva".
Aborreguem a la gent i fora teatre, concerts, exposicions, etc. I sobre tot qualsevol acte en valencià i minoritari. T'ha faltat dir-ho i afegir que sempre van els mateixos.
O siga política de dreta dura i pura, política populista i si potser aborregant per a la ciutadnia millor que millor.
I és que al final t'has retratat. Al final t'ha eixit la frase tipica i tòpica de la dreta: hi ha diners per a allò que es vol.
I no és això. S'intenta atendre els interessos de tota la població, que tots tenen dret. Cosa que fa uns anys no passava.
I quan a la cavalcada si va costar com es diu 30.000 euros i en som més de 18.000 vallers a mi m'ix sobre 1'6 euros ni a 10 ni a 20 ni a 30 euros com dius.
Més barat que si porte els dos fills al cine i els meus fills més feliços i contents amb la cavalcada que dibuixos en tenen a tot hora en la tele. A més el somriure ei la cara de felicitat que tenien no es paguen amb diners.
I més barat que eixos 2'4 milions d'euros que pagarem per l'aparcament del passeig, sense contar quans milions val haver perdut el passeig com a passeig i zona verda enmig del poble. Valora-ho des del punt de vista de repercussió social productiva. I després vindrà la piscina i ja em diràs també la gran repercussió social productiva. Un pou sense fondo on anar posant diners i diners quan l'empresa ens la torne.
Bé, jo ho deixe. Debat acabat per a mi.
I sobre la frase final pense que el govern fa la seua faena. I per ara molt ben feta. I la fa malgrat el PP que ni fa, ni deixa fer.

Anònim ha dit...

Per que mai es va realitzar eixa urbanització en temps de Eugenio?
Qui era el regidor de urbanisme.

Anònim ha dit...

Primer, la cavalcada no la van vore els 18.000 vallers ni 9000 ni 4500, així que fes be els comptes. Tampoc al teatre van el 18.000, moltes vegades ni un 1% del pobel acudeix a la casa de la cultura, crec que es pot millorar la programacio, no es trcata tan sols de llogar al suposadament mes atractiu ni al de mes nivell, els teatres no s'omplin nomes amb els tecnics i politics. Sobre el teatre i els concerts i en general tota la cultura n'hi ha de molts tipus, categories i estils, no pretendrem que vaja a un recital de poesia la gent que no llig o a una taula rodona sobre el Quixot o el Tirant per als adolescents o jubilats. I no es mereix que els tractes de borregos a eixos segments o edats de gent. La cultura deu ser popular, no populista. Eixa única cultura que tu vols també es populista per al món de la cultureta, pero no son els únics ciutadans que tenen dret a la cultura simplement per haver tingut menys oportunitats, cal fer el producte atractiu i en cada tipus d'event es pot oferir productes dignes a diferents nivells. No se si ara m'entens, res a vore amb el supòsit teu de atribuir-me només la defensa de les verbenes i discomobils. Gens mes lluny de la realitat, pero tampoc es de rebut eximir la majoria de gent del dret a la cultura, i començant per la teulada no es fan mai les bones cases, cal anar de mica en mica. I això no es problema del Bloc ni del PP, de fet la regidoria la te el PSOE i tampoc l'ha solucionat, sinó que l'ha agreujat. I els xiquets tenen igual ilusio amb una cavalcada de 27.000 que de 8.000. Es va notar la diferencia entre la primera del tripartit (40.000€) i la segona? Crec que cap xiquet diria si.
La raó tota la tindràs en la piscina i parking, pero no parlem d'obres constructives, sinó d'obres culturals, sembla que no heu digerit encara el funest passat amb el PP, us aconselle que passeu pagina per poder vore amb mes claredat el que tenim ara entre mans. Lo mal no es qui ho va provocar, sinó com es pot solucionar. I si te bon final, despres no s'en recordarà ningú del PP.

Anònim ha dit...

A eixos peperos els falten arguments per tot arreu. Ho arreglen amb arevalo, Francisco i coses així. Açò és la cultura per a ells. I molta escama amb l'escoleta, però en la foto queda com la van deixar, com van fer amb la resta, tresoreria inclosa. Açò si, ens deixen regalets com el secretari general. No coneixen la vergonya

Anònim ha dit...

La primera cavalcada no va costar ni de lluny eixos 40.000 euros que dius. Si ho talles per la meitat aniràs millor.

I no es va realitzar eixa urbanització potser perque calia potenciar altres coses dins de "Playa de los Naranjos", com modificar el Pla Parcial i on anaven unifamiliars poder plantar unes quantes finques amb centenars de vivendes.
I això va anar endarrerint i paralitzant la urbanització fins ara.

Anònim ha dit...

Quin us li donaran a l'edifici?
Guardería, ludoteca, reten policia, escoleta, tourist info, ambulatori, biblioteca, magatzem, oficina Ajuntament a la platja,....

Anònim ha dit...

Temps al temps.

Segur que un diferent al que hauria tingut sense urbanitzar el voltant.
Sense urbanitzar= Ús 0 (zero)

Anònim ha dit...

Ara els del PP diuen que el projecte d'urbanització i els diners per a esta obra son de la pasada legislatura. Volen totes les medalles per a ells.

Anònim ha dit...

Pues tindran que explicar on estaven perquè la caixa devia quan se'n van anar 4 milions i mig.

Anònim ha dit...

Soc l'anonim del dia 7 a les 23:16.
Dels sis comentaris posteriors al meu només un que comente sobre el tema algo positiu amb una proposta de múltiples possibles usos per a l'escoleta, que siga com siga hauria de ser mes una alegria que un problema. Instalacio nova a la platja -que no li'n sobren- i pagada. Que deurem diners? Te solució. Que no sabem quin us donar-li? Te solució. El que no es pot fer es quedar-se parats i donar-li tota la culpa al govern anterior, si este estiu no es fa res la culpa no sera del PP. I ací el problema no es dels diners com en la piscina ni el pàrquing.