L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 28 de juny del 2013

Si foren transparents com el govern de Tavernes no els passaria això: El TSJ valencia obliga al PP a lliurar a Compromís l’informe de Price Waterhouse sobre RTVV



Morera i Xambo, representant de Compromís en RTVV
Una sentència més que suma en contra el govern del PP i que els obliga a donar als diputats de Compromís informes i expedients que no volien. Com altres del TSJ contra l’opacitat del govern del PP, cas de la d’abril del 2011 quan els obligava a  entregar la relació de contractes menors de la trama Gürtel, recorreguda pel PP i que el Tribunal Suprem va confirmar a favor de Compromís el passat mes de març.

Ara el TSJ torna a fallar a favor de Compromís i obliga al govern del PP a entregar-los l’informe de Price Waterhouse sobre RTVV i, damunt, el condemna a pagar les costes del procediment judicial. Tenen 20 dies màxim per lliurar l’informe a Morera i Oltra.

El TSJ considera que el Govern valencià del PP va vulnerar  els drets fonamentals dels diputats de participar en assumptes públics i d’accedir amb igualtat a les funcions i càrrecs públics, establerts en l’article 23 de la Constitució. 

Compromís opina que la sentència és un colp molt dur al PP perquè els diu que no poden ocultar informació a l’oposició i ha remarcat que “és molt greu que el TSJ li diga al Consell que vulnera drets fonamentals dels diputats de Compromís i que els obligue a donar-nos la documentació que ens negava sense cap justificació com destaca el Tribunal".

La sentència és una evidència més de la manca de transparència i l’abús de poder que suposa no permetre que l’oposició controle el govern i, segons Compromís, “és la causa per la qual tenim una corrupció tan generalitzada vinculada al PP".
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Açò no es democràcia ni res que li sembli! Es coarta el dret a la informació, s’oculten proves, inclòs s’al•lega que es prenen mesures per que ho recomanen els tècnics.
Ens regim per un sistema democràtic, no per un tecnocràtic, ja esta be de burocratitzar : Democràcia Real Ja!