L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 14 de juny del 2013

Tindrem els vallers cara de tonto? Perquè no deixen de mentir i manipular, quan saben i és oficial que el deute es menor dels 16 milions que va deixar el PP en juny del 2011. I damunt aquest govern ha pagat els proveïdors.


Al BIM podeu vore els numeros oficial i traure conclusions. Clica demunt per engrandir
Es cansat tornar a repetir i parlar de coses que són evidents i estan clares, de coses que el govern, transparent i compromés amb el ciutadà, ha explicat en assemblees públiques, mitjans de comunicació i BIM oficial. Però el poble té dret a saber, i  no podem deixar d’explicar la veritat, mentre altres només tenen com a recurs la manipulació, la intoxicació i posar dubtes i entrebancs a un govern que treballa pel poble i no per als interessos propis.

NUMEROS BÀSICS A TINDRE EN COMPTE:
 
Deute que deixava el PP en juny del 2011: 16.011.347 euros.
Deute al 31 de desembre del 2011: 14.227.000 euros.
Deute en 31 de desembre del 2012: 16.199.439 euros.
Deute a 30 de març del 2013: 15.927.180 euros 

Mirem els números i ens ve de seguida la pregunta: ¿Per què després del bon resultat dels sis primers mesos de govern, torna a pujar el deute en el 2012? És molt senzill i s’ha explicat moltes vegades. El govern actual es veu obligat a fer un Pla d’Ajut i a demanar dos préstecs de 618.049 euros i 2.691.142 euros per pagar tot el que el PP no havia pagat als proveïdors. I el deute puja de nou, gràcies a les factures no pagades pel PP. 

Però el PP, en una nova mostra de manipulació de dades, dóna les xifres que li convé i les interpreta no com són, sinó com li interessen. Així prenen com a referència les dades del Ministeri d’Hisenda, que el deute a 31 de desembre del 2011 era de 14.227.000 euros, però no diuen que ells el deixaren mes gran: 16.011.347 euros. 

Callen i amaguen que eixe deute ja era en el nou govern de J. Joan, i que en els primers mesos de govern aconsegueix rebaixar-lo a 14.227.000 euros, amb un estalvi de 1.784.348 euros en només sis mesos front al seu deute. 

Conclusions: 
 
El govern del PP  va deixar el govern en juny del 2011 amb un deute de 16.011.347 euros, amb una ratio d’endeutament del 115’75%. Eixa va ser l’herència deixada. 

El govern de Jordi Joan devia a finals de març del 2013 15.927.180 euros, una ratio d’endeutament del 109’7% o siga 6 punt menys que el PP, a pesar de vore's obligat a fer prestecs per pagar als proveïdors que el PP va deixar abandonats.

Tots els números son oficials, són del BIM municipal. I el BIM és l’organ oficial de l’Ajuntament i tot el que es publica es revisa pel Consell de Redacció del qual formen part tots els partits. Ara,  allí el PP aprova i dona el vistiplau a una cosa, i després en publica altres.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

El BIM diu endeutament desembre 2011 15.556.997€ i el PP (web ministeri) diu 14.227.000. Qui diu la veritat?

El BIM i el PP (web ministeri) diuen endeutament desembre 2012 16.199.439€

Per que no coincidixen les xifres de desembre de 2011 i si que coincidixen les de desembre de 2012? Quines son les bones? Les del BIM o les del Ministeri?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No ho sabem.
De totes les maneres eixa diferencia en les xifres no canvia res la realitat i allò important: Hi ha ara menys enduetament del que va deixar el PP en juny del 2011. Això és obvi i evident.
Com també és obvi i evident que els dos prestecs ICO, que implica un augment del deute en el 2012, s'ha dedicat a pagar les factures de proveïdors que ells no pagaren.

I de quina ens fiem? Ací a l'Ajuntament el control es fa dia a dia, factura a factura. Nosaltres ho tenim clar, de qui ens fiem.
Així i tot hem posat la que emprava el PP, la del Ministeri perquè ells ho fan aixi perquè se l'apropien, la consideren seua per ser menor el deute i així s'atribueixen més éxit per a ells per eixe menor endeutament, quan s'ha vist i ha quedat demostrat que eixa xifra ja es del govern actual i ells deixaren més de 16 milions de deute.

Anònim ha dit...

Aleshores ens fiem de les dades del Ministeri que es un organ estatal que controla tots els comptes dels pobles o ciutats o d'un ajuntament d'un poble que diu que ha baixat els deutes pero que en realitat no es aixi?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Per què ens ho preguntes si t'has de fiar de qui vulgues?

Ho tornem a repetir. Siga la xifra que siga la del desembre del 2011
hi ha un fet inqüestionable:

Ara mateix hi ha menys deute que el que va deixar el PP en juny del 2011, i damunt s'han fet més 3'3 milions en prestecs per pagar les factures que ells deixaren sense pagar i per culpa d'això moltes empreses de TAvernes estaven ofegades. Això no ho oblides: moltes empreses amb problemes de liquidat per no pagar el PP quan tocava.
O no es així?

Anònim ha dit...

Jo em fie més del que diga el ministeri que del que diga la interventora.
I crec que el normal és vore el compters de tot l'any, de l'1 de gener al 31 de desembre com ha fet el govern per a parlar de la reducció del deficit.

Anònim ha dit...

Només recordar-te que es Intervenció, que depén de la Interventora, qui assenta els numeros comptables, porta la comptabilitat i totes les partides del presssupost i de l'Ajuntament i es la garant dels compters.

El Ministeri simplement rebra una comunicació final i no detallada i no directa, sinó a traves de Sindicatura de Comptes o de Delegació de Govern. Es mes facil que s'enganye ell, o algu del mig, que la interventora que dona els numeros directament al consistori i al plenari.


Anònim ha dit...

El ministeri controla? Gràcies a eixe control hem tingut Gurtel , Noos, Emarsa, el cas Palma i no cal dir-los tots els d'Espanya, per afegir nomes els sobres de Barcenas i tot el fregao que esta eixint del PP.

El ministeri controla... i a ells qui els contrala?

Anònim ha dit...


Jo em fie més de la interventora que del Ministeri.

Els funcionaris coneixen millor que ningú les coses de l'Ajuntament. No perquè siguen més listos o millors tècnics. Simplement per que estan dia a dia tractant els assumptes de l'Ajuntament.

El Tribunal de Comptes, les auditories, etc. veuen i miren els papers i els compters que els tècnics municipals preparen.

Totes les auditories i fiscalitzacions de comptes que s'han fet per òrgans externs a l'Ajuntament no han dit cap cosa o irregularitat que abans els tècnics municipals no haveren detectat.

Altra cosa es que moltes vegades els polítics de torn no han volgut fer cas a les seues indicacions. En eixos casos el que es sol fer es buscar en el sector privat a algú que ens diga el que volem sentir i així si l'orgue ve mal bolat, tenim una excusa per donar-li la culpa a un altre. Exemples hi ha molts i en totes les époques i en tots els colors polítics.

Anònim ha dit...

Jo sóc valler i de tonto res. I no dic el que pense dels peperos o no publicareu este comentari. Els tontos són els del ppke. I diuen de no clavar-se ningú amb el secretari general, per ser funcioppnari, amb el partidisme de les seues decisions, però posen en dubte la professionalitat de la interventora. Senyorets del ppke, la interventora sempre ha seguit el mateix criteri mane qui mane i no com el secretari general. Com sempre, no teniu vergonya ni la coneixeu. Tontos vosaltres, jo no. Signat: uno que no és tonto

Anònim ha dit...

Per què son iguals les xifres desembre de 2012 i prou diferents les de desembre de 2011?
Podría explicar-ho la interventora?

La Cotorra de la Vall ha dit...

I perquè no li ho demanem al Ministeri? Les xifres es generen, es comptabilitzen ací a Tavernes, i després passen als organismes estatals. Nosaltres ens fiem més de l'origen, d'on naixen i es comptabilitzen. De tota manera interessa el principi (juny 2011) i el final actualitzat (març 2013)

Ho tornem a repetir. Siga quina siga la xifra de desembre 2011, interessa saber:

a) Deute que deixa el PP en juny del 2011: 16.011.347 euros.

b) Deute a 30 de març del 2013: 15.927.180 euros

Conclusió: el PP ha amagat el deute que ell va deixar, ha volgut fer passar com a seua "la millora" (siga quina siga) de l'estat final del 2011. I amaga també a pesar de l'informe del plenari, l'estat del deute a final del març del 2013.

I ara, a pesar d'eixos 3'3 milions de préstecs fets pel govern actual per a pagar els proveïdors que van deixar abandonats, hi ha menys deute.