L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 9 de juliol del 2013

I de les obres de canalització i millora del riu Vaca què?



Darrera inundació al Passeig Colom
El Ministeri d'Agricultura a traves de Acuamed ha conclòs les obres de defensa contra les avingudes del riu Vernissa, dins del pla de defensa contra inundacions de la Safor. 

La presa de laminació de Terrateig, acabada ara, no està dissenyat per a emmagatzemar cabals sinó per a retenir durant unes hores les avingudes del riu Vernissa, que adquireixen tints catastròfics quan coincideixen amb les del riu Serpis, on desemboquen les seues aigües.

Les obres realitzades, entre les quals cal incloure la canalització del Serpis per Gandia, han tingut un cost total de 36 milions d'euros pagats per l'Estat. Fins ací la notícia que hem llegit a la premsa. No cal ni dir que ens alegrem perquè molts veïns i veïns de la nostra comarca natural queden deslliurats de maldecaps i preocupacions per inundacions del Serpis.

Mentre tot això passa al sud de la comarca ¿què passa al nord, a la nostra Valldigna? Doncs el que tothom sap: ací esperem de fa anys que s’engege el projecte, que tot salvant les diferències contempla també obres semblants: una presa de laminació per al Vaca, la canalització per Tavernes i algunes obres complementaries per evitar inundacions.

I qui espera, desespera. I més quan veu el poc interés que ha tingut el PP, el de Valencia i el de Madrid, en aprovar els diners que calen, exactament els mateixos 36 milions que s’han gastat a la zona de Gandia. I portem així des del 2010. No cal ni recordar que el PP al Congres de Diputats ha votat en contra dues vegades una iniciativa de Compromís per incloure l’obra en el pressupost de l’Estat. 

I mentre tant, l’assessor local i cap de l’oposició de Tavernes veient-les passar. I el projecte del riu sense avançar, la solució definitiva de l’empastrà del Vergeret, de la qual són culpables, sense vindre i la ronda de circumval·lació que es deriva de les obres sense començar. 
-