L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 3 de juliol del 2013

La jutgessa anu·la les mesures cautelars sobre Karina Vercher que passa a ser regidora no adscrita


La jutgessa del Tribunal del Contenciós-Administratiu nº3 de Valencia li dóna la raó a l'Ajuntament i ha anul·lat unes mesures cautelars d'abril que permetien que la regidora Karina Vercher continuara dins del grup municipal d'EUPV.  La resolució  firmada avui i coneguda aquest mígdia resol que la regidora és "no adscrita”, sense partit, per tant està fora del grup municipal d’EU, tal com havia aprovat el plenari el passat mes d'octubre.
La resolució en el punt tercer accepta les al·legacions de l’Ajuntament de Tavernes, o més en concret del seu govern municipal. Els advocats de l’Ajuntament havien posat en coneixement de la jutgessa que les circumstancies de l’ auto de mesures cautelars havia canviat després que el jutjat nº4 de Sueca decidira que la regidora continuara expulsada d’EU. 

La jutgessa afirma que “ de continuar (la regidora) en el grupo político municipal podria adoptar posiciones contrarias o en contradiccion con la posición política de su grupo de pertenencia, propiciar mociones de censura o desastabilizar el equipo de gobierno...”, uns fets que com tot el món sap han ocorregut, firmant la moció de censura com a pertanyent al grup municipal d’EUPV. 

La jutgessa indica així mateix que l’interés general de la formació política està per damunt del particular de la regidora i més encara després que s’ha produït una resolució del jutjat nº 4 de Sueca que deixa a la regidora fora del partit. 

Igualment indica la jutgessa que mantindre a la regidora en el grup municipal del partit del qual està expulsat “constituye una distorsión del sistema diseñados por los articulos 23 y siguientes del Real Decreto 2568/1896 por el que se aprueba el ROF y RJ de las entidades locales, así como el articulo 134 de la ley 8/10 de regimen local de la CV”. Per tant, conclou la jutgessa que “ha lugar” les al·legacions de l’Ajuntament i es deixa sense efecte l’anterior mesura cautelar. 

Per tant, la regidora Karina Vercher no pertany al grup municipal d’EUPV i no pot firmar cap moció de censura. La resolució demostra el que sempre ha manifestat el govern municipal: que la moció de censura no tenia fonaments, era una moció “agafada amb pinses” i sense cap base legal substanciosa des del moment que la regidora mantenia la seua situació d’expulsada d’EU. 

En resum, una moció forçada i presentada amb “calçador” que responia només a l’ànsia de poder del partit de l’oposició i no als interessos de Tavernes. Una ànsia de poder que ha fet que els darrers mesos els esforços i temps del govern municipal s’hagen dividit en atendre aquests aspecte legals i en les tasques de govern, i on l’unic perjudicat ha estat Tavernes per la irresponsabilitat del partit de l’oposició en no esperar a que la jutgessa responguera les al·legacions de l’Ajuntament. 

A més a més, la resolució ve a demostrar una altra circumstancia especial: dóna la raó i coherència a la postura presa per la mesa d’edat i en especial per la regidora Carmen Canet, quan al tractament sobre si votar o no la moció. Com tot el món sap, la regidora Carmen Canet, fen seua la tesi del govern municipal del qual forma part, va considerar que la moció de censura no es podia debatre i votar per la situació de la que ja era aleshores regidora trànsfuga Karina Vercher. 


LA HISTÒRIA
 

Es molt sabuda, però cal recordar-la. La mesura cautelar dictada el passat mes d’abril per la jutgessa Laura Alabau, propiciava que en maig la regidora es reincorporara al grup municipal d’EUPV. En eixe plenari, el PP va presentar per urgència la petició en base a les mesures cautelars esmentades.

L’alcalde Jordi Joan va demanar que es deixara en suspens l’acte fins que la jutgessa decidira sobre les al·legacions presentades per l’Ajuntament i d’EU. “Es pot donar el cas que d’ací uns mesos, tot el que ara fem ho hàgem de desfer-ho perquè la jutgessa pot tindre en compte les al·legacions” va dir més o menys l’alcalde en aquell plenari. Les seues paraules caigueren en el buit perquè el partit de l’oposició i la interessada no les van fer cas i van votar a favor de la moció d’urgència. Ara el temps li ha donat la raó a l'alcalde.

A partir d’ací se succeeixen els fets: Al cap d’una setmana, la regidora trànsfuga i el PP pactaven la moció de censura contra el govern de Jordi Joan, moció de censura que acceptava a tràmit la Secretaria General de l’Ajuntament en determinar que la regidora trànsfuga podia firmar la moció de censura gràcies a les mesures cautelars. La moció fracassaria en ser paralitzada per la falta d’acord en la mesa d’edat en base a diverses sentències dels TSJ de València i Astúries. 

Ara, se li dóna la raó a l’Ajuntament i per tant, Karina Vercher no forma part del grup municipal d’EU i adquireix la condició de trànsfuga en haver firmat una moció de censura en contra de la voluntat del seu partit originari. 

I a més cal recordar el trist i lamentable paper jugat pel PP, primer en presentar per urgència la moció de readscripció, segon en no voler esperar a la decisió de la jutgessa sobre les al·legacions de l’Ajuntament i d’EU, i tercer presentar una moció de censura en contra de la voluntat expressada per molts sectors del propi partit que no l’han recolzat ni el recolzaran a partir d’ara. Manolo Vidal i els regidors del grup munipal, tots, que l’han acompanyat en aquesta aventura han fet el ridícul més espantós, políticament parlant. 

-

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara que el Sr. Salvador Ferrando i la seva companya de partit la Srta. Carmen Alario, con deia el Blog del PP (El diari de Tavernes)que son els nous valors del PP, a vore que diuen.
suponc que el mateix que la mocio era legal quan la van presentar, etc.etc.
Que Deu ens pille confessats si estos son esl que volem manar.

Anònim ha dit...

Si tingeren vergoyna, retirarien el recurs que vaen presentar. Pero con no la tenen, ni la coneixen no hau faran.
Que es possen a treballar per al poble ja de una volta y que s´oblden dels seus interesos personal. Pero con no tenen ni ofici ni benefici no hau faran.

Anònim ha dit...

Són bones notícies per un govern que sols vol treballar per Tavernes i que la malintencionada voluntat d'una trànsfuga i com no, dels que volen MANAR a tota costa (PP), no van a fer canviar... Endavant Govern, Endavant Alcalde... Gavines a volar!!!

Anònim ha dit...

Ara, la Carmen alario, cal que li done les gràcies a Carmen Canet per no donar-li la paraula. De tindre-la, més ridicul hauria fet. Tindrà que anar a l'escola política del pp, si vol guanyar experiencia, que el manolet fa aigua per tot arreu.
El PPK es va donar molt de vent en presentar esta moció; de segur que sabia esta possibilitat d'anulació de l'auto. Si va fer el ridicul davant la penya ppera de la safor, ara està fent-lo més si cap.
Manolet, manolet; busca faena, dobla el llom, que de política res de res i tens el futur molt negre.

Anònim ha dit...

TOTA la crispació creada al poble, TOTA la mala sang que s'ha creat, TOTA la culpa de tot la tenen Manolo Vidal, els altres regidors del PP i la Karina Vercher. Els hauria de caure la cara de vergonya del desastre de moció que volgueren fer, són uns antidemocràtics i la justícia ha fet allò que sap fer, justícia!! Tantes ganes de manar, quina obsessió pel poder!! Sr Salvador Ferrando i Srta Carmen Alario haurien de demanar disculpes pel Facebook per les milongues sense fonament dites.

QUALSEVOL NIT EIXIRÀ EL SOL!!! ha dit...

Les persones majors i sàvies sempre diuen que "el temps tot ho posa en el seu lloc" i que "el temps tot ho madura" i coses aixina...
i ja vegem, que així acaba sent sempre...i jo, personalment, m'alegre per mi i pel meu poble.

Anònim ha dit...

Ale pues ara a treballar i pensar en els impostos tontos que tenim de la dipu que ens ha vingut ara ja que en altres pobles no eu pagen

Anònim ha dit...

Todo lo que ha pasado ha sido una maniobra orquestada desde un principio con la única finalidad de conseguir beneficios personales. El que conozca a Manolo desde la infancia sabe que lo más bajo en lo que podía caer tavernes es teniendolo de Alcalde.Y así fue. Si la primera parte no fue buena, imaginense la segunda. Manolo sera bueno para ir de juerga pero el cargo de Alcalde le viene muy, pero que muy grande.
Tanto Karina como Manolo orquestarón con la inestimable ayuda del Sr. Secretario este "desgavell", que ha dado lugar a este Auto. El sentido común daba a entender que nadie representa (Karina) a quien no quiere ser representado por éste (EU). Manolo y KArina dimisió.

Anònim ha dit...

Els impostos de la Diputació, si vols dir la part del fem pel reciclatge, ho paguen tots.

Qualsevol dia eixirà la LLUNA ha dit...

i la trànsfuga dimitirà, la faran dimitir, canviarà de poble, o la seua parella se la podria emportar a les terres del nord...

Anònim ha dit...

En el juí del dia 1-7-13 al jutja nº 4 de Sueca, el Xavi va reconèixer que va establir converses amb el PP el mateix dia de les eleccions.Joan

Anònim ha dit...

Jareño comentava que va dir que com era el secretari de la Safor podia establir negociacions.Es a dir per a ell EUPV de Tavernes no pintava res.
I quant a relacions que tenia amb KV Va dir que eren amics.

Anònim ha dit...

Manolo Vidal y Karina Vercher, el secretario del Ayuntamiento y los concejales del PP, deben de renunciar de sus cargos y dedicase a otras actividades que tengan capacidad de realizar, con honestidad, transparencia y honradez, virtudes que han demostrado no tener ni respetar a los ciudadanos de Tavernes.

Anònim ha dit...

Adelante Sr. Alcalde, Jordi Joan y los ciudadanos que forman el actual equipo de Gobierno, con honradez, honestidad, y transparencia, siempre cerca de los ciudadanos de Tavernes
Se debe de informar publicamente este acontecimiento, de que los del PP y Karina han hecho un mal al pueblo con la Moción de Censura y que la Justicia no les ha dado la razón. . .

Anònim ha dit...

Ara han de dimitir, ja estâ bê d no pagar pel mal q fan, vergonyaaaa

Anònim ha dit...

No enntiendo las declaraciones de K, cuando dice que este auto no tiene que ver con el primero. El auto que la hace de eu, NO era firme al ser recurrido por el ayuntamiento. Por ese recurso se anula la medida cautelar, pero K y E y Manolet, ppke, mantienen que era valido entonces, pese a no ser firme y dar ahora la razon al ayto. Y va diciendo que el gobierno acata las sentencias que le interesa. Lo que sorprende es que los periodistas, sigan haciendole el juego al ppke, especialmente a la K que no representa a NADIE, o como mucho a sus amigo Javier que la niega hasta delante del jurat.Vivir para ver

Anònim ha dit...

Tranquils tots no desespereu,Karina en les proximes eleccion estara ASOLES i no la voldra ningun partit,perque ningu vol tindre a una persuna que a les primeres de canvi es fa transfuga.
Aixi que despres de les eleccion Karina sera com el fum....desapareixera i passara ala historia per a ver fet el ridicul mes espantoss en tota la historia politica de tabernes.Temps al temps