L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 11 de juliol del 2013

Per ofrenar noves glòries a Espanya... som una de les autonomies més penalitzades per l'anivellament autonòmic del 2011



El País Valencià perd posicions en la classificació del sistema de finançament espanyol i això és una constant històrica: cada any que passa, les xifres finals del sistema d'anivellament autonòmic demostra que el nostre territori és un dels que més perd posicions en la balança financera de l'estat espanyol.

Les dades del 2011 demostren que la nostra comunitat va ser clarament perjudicada pel model de finançament vigent pactat pel PP i pel PSOE. Un model que s'havia de revisar enguany, però que el ministre d'Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, del PP ja va anunciar que “nada de nada monada” i a l’any que ve ja vorem. I mentre el nostre president de la Generalitat, Alberto Fabra, i tot el seu govern i partit darrere ajupint-se davant de Rajoy i callant. A pesar de les dades que tenen al davant del dèficit històric que pot estar sobre els 13.000 milions d’euros acumulats, dades de l’estudi d’experts encarregat pel mateix govern valencià. 

Actualment, el País Valencià fa una aportació de recursos tributaris de 6,3 punts més que la mitjana espanyola, a pesar que som una comunitat amb una renta per capità que l’any 2012 va continuar abaixant fins quedar en els 19.964 (al nivell de Ceuta), dotze punts percentuals sobre la mitjana espanyola que quedava en 22.772 euros, mentre hi ha regions com el País Basc amb una renta anual per habitant de 30.829 euros. 

El nostre territori se situa com l’única autonomia que aporta més diners a l’Estat que en rep a pesar que els valencians i les valencianes som més pobres que la mitjana de l’Estat. ¿Algú ho entén? No arribem a la mitjana, i en comptes d’ajudar-nos perquè ens posem al nivell general, ens dessuquen amb una aportació de recursos 6’3 punts mes que la mitjana. 

Estem lluny, molt lluny de les comunitats pròsperes espanyoles encara que Montoro i el PP diguen, quan les dades que estem dient ho desmenteixen, que estem ben finançats i al nivell dels demés. 

Una xifra més: Quant va començar tot el procés “anivellador” el País Valencià comença en novena posició i ara estem en la tretzena, tan sols més amunt que Múrcia i les Canàries. I mentrestant.... seguim ofrenant noves glòries a Espanya!
 
Mireu el que deia fa uns mesos, un diari res sospitós com l'ABC al voltant del tema
 
http://www.abc.es/comunidad-valencia/20130322/abcp-renta-valencianos-equipara-ciudadanos-20130322.html
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Discrepe : és molt rentable. I si no, pregunteu a fabra, Rita, rus... manolet... i vos diran que ells tenen les butxaques ben plenes. Aleshores, la comunitat Valenciana és capdavantera pagant i enriquint s certs pardals. Si vols guanyar diners sense treballar i jugar a enfonsar autonomies, diputacions i ajuntaments, no t'ho penses i apuntat al partit de les gavines. Açò si, abstindre's persones íntegres i amb cervell

Anònim ha dit...

Ens roben a mans plenes!!!!!!