L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 23 d’agost del 2013

ARTICLE D'OPINIO: A tragar


Brussel·les autoritza a Espanya un 6,5% de dèficit, i el govern de Madrid es reserva per a l'administració central 5,2 punts i l’1,3 restant, per a les autonomies; és a dir, canya contra la sanitat, l'educació i els serveis socials transferits que després et compensarà segons et portes. 

I amb aquest plantejament entrem en el teatret de si el dèficit de les autonomies ha de ser asimètric o no. Tot menys discutir el sistema actual on alguns contribuïm generosament i rebem menys que la mitjana española. 

Però la realitat és que l'1,6% que ens han donat ens segueix deixant al peu dels cavalls. El conseller Moragues vol veure la botella mig plena encara que haurà de reduir quasi dos punts el dèficit de l'any passat. Clar, millor tenir 900 milions més i condemnar-nos a ser la comunitat autònoma que haurà de fer major sacrifici, el doble que l'any anterior. La realitat és que açò és una burla i que, a més, aquesta burla ve des de lluny. Es va tragar amb el PSOE en el govern i, amb el PP, ara i també abans. 

L'actitud del Ministeri d'Hisenda, és igual qui governe, és d'imposició i fatxenderia. Sense mirar la realitat, res de concessions. Es dóna per descomptat que la nostra obligació és pagar i ells, des del Ministeri, ja diran com es reparteix i com es gasta. 

La docilitat i l’estòmac de la majoria dels nostres polítics quan arriben a Madrid és admirable: ni abstenir-se, “sí buana” i el que faça falta. Segueix imperant el centralisme més ranci i a més cal posar bona cara, en cas contrari pots perdre l'escó. 

I ara ix el del PSOE d'ací i ens diu que els valencians haurem de fer cinc vegades més esforç que els catalans, sense recordar res del que deia i feu el seu partit fa no res. I és que el més semblat a un centralista del PP és un del PSOE. 

Ai, si tinguérem el mateix que Euskadi i Navarra! Per a començar, no tindríem aquests sainets on sempre eixim perdent, però sobretot podríem passar casa amb certa decència.

Pere Mayor
President de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco 
-