L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 24 d’agost del 2013

Contra manipulació... xifres i dades, i veritats com a punys!!!





Des de fa dies que escoltem afirmacions sense aportar cap dada que el govern actual ha pujat molt l’IBI. Des de fa dies que sabem que hi ha gent que està arreplegant firmes demanant una revisió cadastral a la baixa, que està gestionada, acceptada i nomes cal que el govern de Rajoy l’aprove en Consell de Ministres.

La realitat de tot el que es diu sobre l’IBI està molt lluny del que diuen i en alguns casos és tot el contrari: el govern actual està abaixant l’IBI per davall del que pagàvem amb l’anterior legislatura. I nosaltres si que aportem dades.

A la comparativa ho podeu vore: partim de quatre carrers, a la platja i al poble, dels sectors més representatius i hi indiquem el que s’ha pagat d’IBI des què es va fer la revisió cadastral. Les dades son veridiques de l’IBI pagats per habitatges dels carrers que s’indiquen. S’han omitit, per raons òbvies el número dels habitatges. En color blau els anys que el PP ha cobrat l’IBI (2007-2010 i de roig quan ha cobrat el govern actual (2011-2013). S’hi indica el percentatge de pujada entre any i any arredonits els decimals a la unitat: per davall si era inferior al 0’5% i a l’alça si era superior al 0’5. 

Us reclamem la vostra atenció a les gran pujades del percentatge de l’IBI fet pel partit de Manolo Vidal, vora el 20%, entre el 2007 i el 2008 i entre el 2009 i el 2010. Demostren un gran afany recaptador i els veïns pagaven els desajustos dels pressupostos i la seua mala gestió. Com que no en tenien prou gastant els diners del canon de l’aigua potable de les pròximes corporacions van tirar mà de l’IBI.

Les conclusions estan clares: En la platja ells van pujar un 67% l’IBI en quatre anys, mentre el govern actual només l’ha pujat un 31% en tres anys. En el poble, ells van pujar l’IBI fins el 50% (i més segons els casos) en quatre anys i el govern actual només ha pujat un 26% en tres anys. 

Resumint: 

1: Els augments de percentatge de l’IBI els va aprovar el partit ara en l'oposició a l’inici del procés sobre el 2006. No els ha aprovat ni els ha augmentat el govern actual. 

2: El partit ara en l'oposició mai no va voler abaixar el coeficient municipal per tal que els veïns no pagaren tant i teniu les actes dels plenaris que es poden consultar.

3: De tota la pujada prevista en l’IBI per adequar-lo als nous valors cadastrals, i que havia de durar 10 anys, el Sr. Manolo Vidal només en els primers anys ja se’n va “cobrar” el 50%.


4. I si ell en 4 anys es va menjar una pujada del 50%, vol dir que l'altre 50% es reparteix en els anys que queden, del 2011 al 2016, i per tant el percentatge per any, es menor que l'anterior legislatura.

Evolució de l'IBI segons un cas real durant la passada legislatura, amb govern de l'actual oposició. UN 58% EN QUATRE ANYS

Perquè puja l’IBI tots els anys ?

Primer: Puja perquè el partit ara en l’oposició així ho va aprovar i va marcar els percentatges en l’any 2006 i amb vigència fins el 2016. El govern actual només aplica el que va aprovar l’anterior govern.

Segon: I puja més encara perquè tots els darrers anys en els pressupostos de l’Estat s’ha increment el valor cadastral per decisió del govern de Madrid. Es una cosa que el partit de l’oposició calla i no diu: el govern de Rajoy, del seu partit, ha augmentat des que és president un 10% el valor cadastral dels immobles. I no ho diguem nosaltres. Ho podeu buscar en la premsa.

Per tant, si l’IBI està pujant més a Tavernes és perquè a la pujada que va planificar l’actual oposició fins el 2016, el govern de Madrid del seu partit ha incrementat eixe 10% en els valors cadastrals.

En el cas de Tavernes, cal saber que el govern actual només aplica les pujades que foren aprovades en el 2006 quan el partit de Manolo Vidal va fer la revisió cadastral. Eren pujades molt fortes, Tavernes va estar molt castigat i en cap moment el govern d’aquell temps ni va protestar ni va exigir quantitats més baixes a la Gerència de Cadastre.

Una cosa està clara: El govern actual ha disminuït percentualment els pujades fetes pels anteriors governs. Així mentre les pujades entre els anys 2007 al 2010 foren sobre el 20%, els pujades a partir del 2011 amb el nou govern només són del 10%. (Veieu el quadre de dalt).

Denunciem la manipulació que fan en el tema de l’IBI precisament el partit que l’aprovaren en el 2006 i que són els que marcaren tots les pujades que estem pagant fins el 2016.

El govern actual està aplicant obligatòriament, i perquè ho exigeix la llei, les pujades que el PP va aprovar en el 2006 per als 10 anys següents, fins el 2016 per actualitzar les xifres de la revisió .

Nosaltres donen xifres. Xifres reals de vivendes del poble i la platja. Altres no donen més que manipulació de dades i de fets, falsedats en la pujada de l’IBI.
-

17 comentaris:

Anònim ha dit...

A vore... que es penseu que som tontos o que?
Si Manolet va aporbat que pujen, doncs que el alcalde fasa algo... O pa que collons es alcalde si no?
Que apexugue i qie baixe el IBI, que pot.
Ell pot. Jo no

I si no ho fa es responsabilitat sols seva... Que ja porta tems en l'alcaldia, com pa anar repartint culpes als demes...

Anònim ha dit...

Ha comprovat la quantitat del 20 11 fins el 2013 del IBI de la meua vivenda i he pagat un 28% mes, o siga que no comprenc el que esteu diguent. LA VERITAT SIGA DITA.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ací no crec que ningú pense que es demes son tontos. Això ja ho fan altres en el poble, mentint i manipulant.

Ara, com que no hi ha tontos, hauria d'estat ben clar això que hem dit, tantes i tantes vegades, i hem explicat:
Les pujades son les que son perquè els altres les van aprovar i fins el 2016. Ací els altres van aprovar 10 anys per actualitzar, i això acaba en el 2016 i això no es pot canviar.

L'alcalde ha fet el que pot fer: demanar, exigir, gestionar davant de Cadastre una revisió a la baixa. I amb èxit perquè Cadastre ho té aprovat.
Ara nomes cal Rajoy ho aprove en Consell de Ministres i es publique dins del pressupost de l'ESTAT (hem dit Estat, no del poble)

I perquè serà que quan les coses les expliquem, i es diuen els culpables i/o responsables de les coses, sempre hi ha algú que ix dient que els d'ara es vol tirar les culpes als demés.

Governava i va aprovar la revisió cadastral el PP en el 2006? Si
Va marcar i aprovar les pujades que hi haurien durant els 10 anys següents per actualitzar els valors? Sí.
Es va queixar al govern de l'Estat de que les pujades eren molt altes i va reclarmar una rebaixa? No

Ara veges tu mateix qui és el culpable de l'IBI que paguem ara.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim de les 23:38

Està ben clar i ho hem dit: En el poble, el govern anterior va pujar l’IBI fins el 50% (i més segons els casos) en quatre anys i el govern actual només ha pujat un 26% en tres anys.

I no comprenem com tu dius no ho entens i ens ho confirmes: dius un 28% de pujada, un 2% per damunt de la XIFRA GENERAL GLOBAL DEL POBLE. Eixa xifra general, com tu deus saber, pot variar uns punts de mes o de menys segons on estiga situada la casa. Supose que sabràs que els valors cadastrals varien un poc segons la zona. No te el mateix valor una casa al carrer Major que al Carrer Castellets ia això també es contempla en el valor cadastral.

Movilitat exterior ha dit...

Al de les 23.23. Tu si pots. Presentat para alcalde, fes el pas endavant que tant estem esperant tots els de Tavernes. Tu sense repartir culpes baixa l'ibi i tots els impostos. No t'oblides que has de gestionar la major empresa del poble. Però com que tu eres un màquina ho podras fer, que per aixó seras alcalde.
Sense ingressos faras meravelles. No ho sabiem i resulta que tenim qui fassa la multiplicació dels pans i els peixos.

Anònim ha dit...

Tota la raó tens mo"b"ilitat exterior:
Hi ha gent que parla i parla i no pensa ni el que parla.

I normalment tots eixos miren cap a la dreta. Això si, quan ells no manen: demanen als altres que facen això que ells mai feren i faran: rebaixar impostos i ahi teniu a Rajoy.

Baixem impostos (cosa que el PP mai no va fer): ja hem posat al minim minim del minim i del 0'48 que hi ha ara (el màxim legal està en 1'2 no ho oblidem) ens anem al 0'40. Uns quants euros per casa pero que en el conjunt de poble i platja, mes solars i etc, ens podem anar a 0'5 milions menys d'ingressos.

500.000 euros menys. ¿D'on recuperem, perquè els gastos son els mateixos?

Propostes per a recuperar:
-Fora subvencions a entitats i associacions
-Fora festes, teatre, musica.etc. Tota activitat cultural.
-Rebaixa sou de politics i assimilats.
-Fem un ERE a l'Ajuntament. Si ho he dit bé un ERE o si voleu un ERO
-Fora Mancomunitats
-Reduir a 4 dies a la setmana arreplegada de fem (dilluns, dimecres, divendres i diumenges)
- DEixar la llum publica al 30% del que hi ha ara
-Tornar els cotxes de la policia i llogar-los bicicletes
-REduir mes la neteja del poble.
- Els clubs esportius que paguen ells el manteniment de les instal·lacions i un canon per usar-les

I després, amb la rebaixa ja feta, ¿Qui paga als bancs? ¿Qui paga els 2'4 milions de l'aparcament? ¿Qui paga el capital i els interessos dels 3'5 milions de prestec que ha fet este govern per pagar proveidors del poble que amb el PP no cobraven?

Son uns demagogs. Saben que això es impossible i més encara de totes les animalades que feren (aparcament, piscina, etc) el que realment fa falta per pagar-ho tot son més diners i ells en volen menys.

Totes les propostes desgavellades que calga nomes amb l'objectiu de trabar la gestió de l'Ajuntament.
No hi ha altra.

Anònim ha dit...

Molt bon comentari. La dreta i els seus acolits en els blogs (que son 4) soles tenen una direccio, una premisa, perque argunents tenen pocs o ningun: mentix, difama, crea lio... Que algo quedara. Tu ho has dit. Son uns demagogs. El que no han fet en 16 anys ho exigixen als altres.

Anònim ha dit...

Pero a qui voleu enganyar?
Que es el IBI? Un impost MUNICIPAL.
Qui ho puja? El alcalde.

Tot el demes son excuses de mal pagador... O de massa bon cobrador en este cas.

Ho senc. Pero l'alcalde la cagat esta vegada.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Això es fals.

Les valoracions cadastrals de les cases i solars el marca la Gerencia de Cadastre (Ministeri d'Hisenda) i té una vigencia de 10 anys. L'ajuntament a principi d'eixos 10 anys marca que s'ha de pagar cada any dins d'eixos 10 anys fins actualitzar.

En el poble això va passar el 2006, amb majoria absoluta del PP, i ell va marcar que s'havia de pagar fins el 2016. Per cert, el PP a pesar de ser una epoca de bonança economica entre el 2006 i el 2009 mai no va voler fer res per abaixar-lo.

Ara estem pagant el que el PP va aprovar en el 2006 i fins el 2016.
A vore si ho tens clar.

A més, el valor cadastral s'increment cada any en el percentatge que marca l'ESTAT en els seus pressupostos. Rajoy l'ha pujat un 10% des de que governa. O siga que paguem sobre un 10% més de valor els darrers tres anys. Això gràcies a Rajoy cosa que el PP s'ho calla sempre.

L'Ajuntament no té potestat per a marcar les valoracions cadastrals.

L'alcalde pot fer el que ha fet: exigir una rebaixa.

Per això de fa dos anys que s'esta negociant eixa rebaixa amb Gerencia de Cadastre, i el govern actual ja la té aprovada. Nomes falta que Rajoy done el sí i ho publique en el pressupost de l'Estat.

Anònim ha dit...

Segurament tornaran a fer la pregunta i a dir lo mateix. A pesar de la correcta contestacio. Ja sabem la premisa del pp: mentir, difamar, crea lio... I algo quedara.

Anònim ha dit...

1er mantra del PP una mentira repetida 1000 vegades esdeve veritat.

Anònim ha dit...

Tornali. Que no soc del PP. Que jo he votat al partit de l'actual alcalde!
Pero que esta vegada l'ha cagat i ben caga!

Valor catastral NO es igual a Impost de Bens Inmobles, encara que tinguen relacio. I que l'un pot pujar i l'altre baixar, i a l'inreves...

Un impost es un impost. I el IBI es un impost MUNICIPAL, respondabilitat de l'alcalde.
Ell es qui decidix el coeficient a aplicar sobre el valor catastral.
Ell es qui decidix si aplica cap bonificacio (que no ho ha fet).

Simplement s'ha comportat com a un voras recaudador, deixant en bragues a qui no te ni feina...

Si. Esta vegada l'ha cagat. I si no.voleu voreu, es per fanatisme o per que no voleu llevarse la vena dels ulls.

Un votant de l'alcalde.

Anònim ha dit...

Amic tu pots dir el que vulgues i jo estic en el dret de creure-ho o no.

T'ho ho dit ja ben clar: El coeficient està en 0'48 i el mínim és 0'40 i el màxim 1'2.
No crec que estiga tan mal. Més bé es baixet, molt baixet si penses que es pot posar 1'2. ARa, l'alcalde no te la culpa del valor cadastral que ell no marca.

Que vols el 0'40? Estalviar-te 25 o 30 euros a l'any? Si amb això el salves.... Això multiplicat per vora 20.000 habitatges, Tavernes i platja, i solars poden ser mig milio o més.

Ara fes propostes d'on es retallen despeses (festes, neteja, llum, policia, sous de treballadors..), perquè si no entren 0'5 milions vol dir que 0'5 milions menys a gastar. ARa si vols que facen com el PP, tots els anys deficit i deficit....

Tu que creus que voldria l'alcalde? Baixar l'IBI i quedar com un hèroi.
Però després sempre li direm que ha estat un irresponsable, perquè la seua obligació es mirar per la casa de tots.

I tots també tenim eixa obligació, els diners son de l'Ajuntament de tots i per als serveis de tots. No li'ls regales a l'alcalde.

I el torne a repetir lo que diu la Cotorra: estem pagant menys IBI ara que quan el PP, si ja ho sé que és perquè ells pujaren més del que tocava en 4 anys, però ara es paga proporcionalment menys.

Anònim ha dit...

Per a callar boques si en compte de l'1,2 es té un 0,48 però es pot baixar fins un 0,40, la solució i la resposta a tots els descontents amb la pujada d'impostos (que són tots, inclosos els votants del tripartit-K) és ben fàcil. I damunt, l'Ajuntament continua recaptant unes quantitats generoses degut a les pujades del cadastre de Rajoy.
Sobre l'altre tema complementari de l'estalvi municipal, fer referència com a bones ideees les propostes del comentariste de les 8:50. La pena és que només ho diu a modus irònic, quan part de moltes ja s'estan efectuant, com rebaixes quantioses a associacions culturals,festeres i esportives, enllumenat i neteja públiques. També seria factible com comenta el mateix, eixir-sen de Mancomunitats que no mancomunen cap servei, contractar activitats culturals amb un mínim de retorn econòmic, i sobretot rebaixar sous de polítics i assimilats. Això és fàcil de fer però dubte s'atrevisquen.
En quant les associacions del poble, jo rpoposaria subvencionar per projectes i justificar l'eficiència de cadascuna. Actualment es segueix el vell sistema de convenis on quasi tots els apartats que es signen són paper mullat i es quantifica segons la importància en nombre de vots i repercusió que té l'associació en el poble. No es qüestió d'afegir ni llevar, és de saber repartir i ser polítics honrats amb els diners públics, encara que es siga impopular.

Anònim ha dit...

No he fet les propostes en pla irònic. Més bé en pla perquè alguns reflexioneu. Açò es com la corda: si estires per un costat has d'afluixar per un altre. Si vols abaixar ingressos has d'abaixar gastos.

La proposta, que considere demàgogica si no va acompanyada de propostes de retalls per altres cosats, d'abaixar l'IBI es molt fàcil de fer. I si damunt no pensem en les conseqüencies globals més encara. El que dic al primer punt: estire-afluixe.

Jo espere una proposta del tipus: Que abaixen l'IBI i que deixen de prestar estos i aquells servicis, o que retallen d'aci i d'allà. I no em vingues en la retallada de sous que diu el PP, una altra gran demagogia, perquè això pot representar un total de 50.000 euros a l'any tot global (sou +SS), o siga el xocolate del loro, encara que el PP ho venga com la panacea i la solució a tots els mals de Tavernes (que ells van crear, dit siga de pas). I damunt hi ha gent que s'ho creu.

El que es lamentable es que tanta i tanta gent crega que per eixos 30 o 40 euros que s'estalviara si ens anem al 0'40 li van a solucionar els problemes de la crisi. Estem parlant de 40 euros a l'any, poc mes de 3 al mes (menys que un paquet de tabac o una tapa).

Ja està be de fer-li el caldo a la dreta i cruere i seguir les mentires que diu(eixa que esta pujant IRPS, retallant sous i retallant serveis socials i benestar socials). A vores si som reflexiu, com supose ho fores quan votares Bloc, segons dius, o votares per votar?

Anònim ha dit...

Oblidava:
També podem fer propostes en sentit diferent:

Que abaixen l'IBI i que facen pagar en festes a la plaça, que facen pagar en els bous, que el manteniment i personals de els instal·lacions esportives vagen a carrec dels clubs, que l'esglesia pague per ocupació de via publica en processons; fer que l'esglesia pague IBI de tot el que no siga temples; que s'incremente la vigilancia i es posen multes fortes a tot aquell que a partir de les 2'30 moleste al veïnat; que l'ajuntament faça pagar a les associacions i entitats que tenen local en el Centre Rojas Almel.la... hi ha tante si tantes coses.

Anònim ha dit...

Un diu que el coeficient està al 0'48 i que no està tan mal (depen de les necessitats que tingues).
Altre diu que la possible rebaixa del 0'48 al 0'40 és sols una tapa o paquet de tabac setmanal (jo com no fume ni vaig de tapes propose pujar al 1'2 i que ningú fume ni vaja de tapeo pel poble).
A l'últim anònim afegir multes per caguerades de gossos (no en conec cap cas) i preu real als actes culturals.
Al de les 20:56 xapó en tot el que diu, té raó en que cap polític li posarà el cascavell al gat.
Ah, i no fer cap obra, no ens en calen més.
Amb altra legislatura més, tot el deute pagat.