L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 8 d’agost del 2013

Els citricultors que tinguen menys de 10 fanecades no cobraran ajudes de la Política Agrícola Comú (PAC)




La Unió de Llauradors ha denunciat que segons l'acord pres en la passada Conferència d'Agricultura els citricultors valencians que tinguen menys de 10 fanecades es queden fora del sistema d'ajudes directe. 

La conferencia va establir com a límit 300 euros,  per davall dels quals els agricultors no rebran ajudes directes de la PAC (Política Agrícola Comú).  Açò suposarà, segons la Unió, que més del 30% dels llauradors valencians quedaran fora del cobrament d'ajudes directes i deixaran d'ingressar uns 10 milions d'euros anuals.

Una vegada més - i sense que la defensa qui ho ha de fer: el nostre govern autonòmic - es perjudica l’agricultura valenciana perquè,  els agricultors reben de la PAC quantitats que són un 70% inferiors a la mitjana estatal i, a més, els productors d'hortalisses i molts de fruiters continuen sense ajudes de la PAC en no incorporar-los en la nova reforma.

La Unió de Llauradors critica que de les opcions que oferia la Unió Europea sobre el límit de percepció d'ajudes, amb el beneplàcit de les Comunitats Autònomes s'ha optat per la xifra que més perjudica els agricultors valencians.
-

2 comentaris:

Javier Escrihuela ha dit...

Sempre sempre a perdre pocaropa. El que passa és que els que ho manen fer així són els que més fanecades tenen i així a poc a poc es desfan del minifundisme. No els interessem a ningú. El que és il.lògic es que les ajudes li vagen sempre al que més té, si són ajudes tindríen que anar als més necessitats i no als que no la necessiten. Com sempre a intentar viure com es puga mirant com els de dalt fan i desfan a la seua manera i sempre sen-se consultar ni escoltar a la gent que estem paganli per a que defense els nostres interesos i que fan? Defendre els seus. Riase la gente ande yo caliente!!! Però la gent ja no es riu ja no fan gràcia. Bueno espere que el temps pose a cadascú al seu puesto i eixa tasca ens pertany així que amics, companys, a per ells!!! Que nosaltres ho podem canviar i así a nivell local ho estem demostrant.

Anònim ha dit...

A Valencia en general, i a Tavernes en particular, El minifundi es tradicional, pocs tenen 10 fanecades. Aixo passa per que a Europa i Espanya qui parla no es Valencia. Si la explotació es en cooperativa tampoc podrán optar?