L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 12 d’agost del 2013

La Generalitat ha aplicat grans retallades en politiques socials. La reducció en Benestar suposa un 27% menys respecte el 2012


Les polítiques socials pateixen les retallades del Consell del PP i encara que ells han dit en innombrables ocasions que la sanitat, l'educació i el benestar social són "sagrats, la realitat és ben diferent. Així el DOG informava fa uns dias que en els cinc primers mesos de l'any, la despesa en les tres conselleries han disminuït 417 milions d'euros respecte al 2012.

Crida l'atenció la reducció de les partides del benestar social, perquè la caiguda ha estat d'un 27% sobre el mateix període l'any passat, malgrat ser la que dóna cobertura als més desfavorits. En els pròxims mesos, s'espera que la despesa en Benestar Social seguisca caent. I açò es desprèn de les últimes decisions del govern popular: els usuaris de residències i del servei de teleasistencia domiciliària han d'abonar una quantitat per a seguir rebent la prestació. En cas de no pagar, la Generalitat amenaça amb deixar-los sense assistència.

El Consell ha retallat bastant en Sanitat. De gener a maig de 2012, va gastar 1.915 milions i en els cinc primers mesos de 2013, han sigut 1.768 milions. Una reducció de 147 milions per a l'assistència dels valencians.

I la tercera és la d'Educació, amb una disminució de 180 milions en passar dels 1.509 milions en 2012 als 1.329 milions de l'actual exercici. La caiguda en la contractació de professors interins i els tijeretazos que ha assestat el Consell en les subvencions a les famílies expliquen la disminució en la despesa.

Tot açò ens recorda el projecte de pressupost del 2013 de Tavernes, quan en el plenari vam saber que mentre el govern local mantenia l'assignació amb un pressupost més auster que el 2012, les subvencions de la Generalitat als Serveis Socials de Tavernes sufrian una gran retallada.
-

1 comentari:

UN JUBILAT ha dit...

El P.P.està disposat a carregar-se el estat de benestar com ho están fent.Ells sols volen que'l poble vixca de caritat i que no tinga la educació adequada per a que tratar-nos com a borregos.Es el que están intentant.