L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 27 d’agost del 2013

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Fets i no paraules.



No va haver-hi traspàs de poder a Tavernes quan el canvi de govern. Manolo Vidal va fer el mateix que Joan Lerma: i no va donar el relleu a Eduardo Zaplana i així li va anar. Avui el cap de l’oposició navega en el buit de la política i del jornal d’assessor. Molt de donar culpes a Karina Vercher, la seua tapadora, però són TOTS els regidors del partit en l’oposició els irresponsables per no donar respostes adequades, i estar en temps difícils de governabilitat posant tot el mal possible a l’Ajuntament de Tavernes. 

A l’oposició i, en especial el seu portaveu, ni li importa ni vol combatre idees. No argumenten propostes, no en fan cap, i el seu únic argument és l’atac a les persones. No fan argumentari polític sinó en contra de persones. Estan embrutant la convivència del poble, estan posant murs insalvables entre els partits, i tot perquè consideraven Tavernes el seu “cortijo” particular i no han paït, ni volen pair, que els governs no són eterns. I que la seua obligació, per damunt de ser govern o oposició, es buscar el bé i treballar pel poble. No ho han fet. 

L’oposició d’eixida no va respectar ni els tres-cents dies de gràcia que en democràcia assentada és dona a tot nou govern. Des del primer moment tot foren través, crítiques sense motiu i sobre tot, els atacs personals, no a les idees o actuació política, sinó a les persones. 

El govern s’ha mostrat des del primer diu com un govern honest, transparent i que ha informat de tot al poble. La reacció del PP ha estat atacar tot intent de comunicació del govern amb el poble, des del BIM a les presentacions públiques dels temes municipals que s’han fet forma d’assemblea oberta a la Casa de la Cultura. Ells això no ho volen, perquè representa un model de funcionament, d’informació al ciutadà, i a ells, gent opaca no els interessa. Les raons poden ser variades i diverses però el fons sempre és el mateix: que el govern deixe d’informar. Tot perquè el joc de l’oposició són les informacions especulatives, les que poden a lucrar una part del poble, sempre minoritària respecte a l’interés general. 

La gent diu que les actuacions últimes de l’oposició són fruit de la malicia i d’odi. No podem vore l’alcalde ni pintat amb mascara. Observem la darrera: L’alcalde anuncia dimarts 20 que pren vacances i, com molta gent , l’oposició sap que les aprofita per anar a l’estranger, a visitar un científic romanés amb qui ha compartit treballs durant anys en la UPV.  I l’oposició usa el moment per demanar un plenari extraordinari, en temps de vacances, amb uns punts de l’ordre que ningú veu que siguen motiu d’urgència, excepte l’oposició. I el demanen a setembre, temps de vacances polític, un mes on hi ha acordat i consensuat des de tota la democràcia que no se celebraran plenaris per motiu de festes patronals. L’oposició trenca el consens i els acords. Tot siga per fer mal, per fotre l’alcalde. Però obliden que sense l’alcalde també pot hi haver plenari, i mes quan hi ha alcalde en funcions. ¿No veuen certament malícia i odi en esta actuació? 

L’oposició ara s’ha tret de la mànega la mateixa cançoneta: vol consens. Però els fets ho neguen, diuen que no vol cap consens. Si ens atenem a les paraules del darrer plenari , l’alcalde Jordi Joan els ho va dir clarament: no volia el consens que després l’oposició trencaria. I va acabar el plenari amb unes paraules a l’oposició ben clares. “Fets i no paraules.” 


I els fets, per demostrar quin consens volen, ha estat convocar un plenari extraordinari i urgent sense respecte a les vacances de l’alcalde i aprofitant que no estarà a la ciutat. Bones paraules com deia la bíblia i que adaptem : “Pels seus fets els coneixereu “. 

Recordem el plenari passat, el dia 5 d’aquest mes d’agost, quan el cap de l’oposició va retirar el punt dels sous dels polítics després que l’alcalde li acceptarà la proposta de tractar eixe tema en el plenari d’octubre. Era una proposta de l’oposició i el govern la va acceptar i es va acordar estudiar el punt en les comissions prèvies al plenari d’octubre. 

Quan ara ho recordem, ens ve a la memòria el debat, quan l’alcalde li va dir al cap de l’oposició que els sous dels polítics era competència d’alcaldia i no del plenari. “Vosté hauria de conéixer millor el ROF” li va dir l’alcalde a Vidal, a la qual cosa Vidal li va respondre que ell hauria de conéixer que en Matemàtiques 9 són mes que 8.

Sembla una frase sense importància, però realment és el resum del que Manolo Vidal i l’oposició entén com a política i quina política pensa dura a Tavernes: Jo tinc majoria, tu seràs l’alcalde però has fer el que jo vulga, quan jo vulga i com vulga. I no importa res més, ni Tavernes ni els veïns. Aquest és el consens que entenen han d’aplicar els regidors de l’oposició. Pels fets els coneixereu, i ara sabem que no són capaços ni de complir els acords ni de complir les pròpies propostes. No han passat ni vint dies, i el portaveu de l’oposició ha tirat al fem la seua proposta i el seu consens. No ha donat la mínima oportunitat al govern. Vidal ha enganyat l’alcalde, ha enganyat el plenari, ha enganyat a tots els que érem presents, ha enganyat i mentit a Tavernes i ha llançat al fem qualsevol possibilitat d’acords. 

I ara presenten com urgència punts que no volgueren aprovar el dia 5 d’agost. És el cas de l’aire condicionat del Jutjat, que ho feren amb l’excusa que l’expedient duia dos inversions. I diguem excusa perquè en el mateix plenari si que n’aprovaren altres en les mateixes condicions. Però realment no l’aprovaren la inversió perquè, com es va dir, ells no volien que el secretari del Bloc, funcionari del jutjat, estiguera fresquet. Totalment impresentable. I novament es claven amb un particular, demostratiu de l’odi, la malicia i la rancúnia de l’oposició als dirigents de Compromís-Bloc. 

També ara els ha vingut la pressa per l’aparcament i la piscina. De risa, després d’estar anys i anys sense preocupar-se i passant del tema. Potser amb un poc més d’interés no hauríem de fer-nos càrrec del deute de 2’4 milions de l’aparcament. Potser amb un poc més d’interés en fer les coses bé, no haurien concedit la piscina a una empresa que comptava amb els informes econòmics en contra. Esperem que ho expliquen al poble algun dia. Segur que mai no ho faran. A ells no els importa Tavernes ni la ciutadania. 

I per acabar-ho d’arredonir demanen solucions a la piscina quan la concessionària està en concurs de creditors i no depén de l’Ajuntament, sinó de les disposicions que prenga el jutge. Però és que a més, fa uns mesos el plenari per unanimitat va aprovar sotmetre les actuacions de l’Ajuntament a allò que diguera el procés judicial. Un altre consens i acord de plenari que l’oposició trenca. 

I al pròxim plenari, l’ordinari d’octubre, si es sembla bé tornen a demanar consens... I expressen la seua voluntat de treballar pel poble. De mentirosos, manipuladors i demagogs els cementeris estan plens. Pels seus fets els coneixereu... sepulcres emblanquinats.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Esta vegada sí: plenament d'acord amb l'article. Molta veritat contundent i inapel·lable que resumeix el què és manolet, kkaina i la resta dels regidors titelles del pepe.
Per favor, cotorres, republica totes les setmanes este article, per a que ningú oblide la verdadera cara d'eixa oposició egoista i destructiva.
Enorabona a l'autor de l'article, per clar i contundent

Anònim ha dit...

No se com la gent jove i nova del pp aguanten a Vidal i passen per on ell vol.Estan creanse un futur inaceptable,ja es vora en les urnes.Xe ja esta be la cosa envieulo ja a passejar

Anònim ha dit...

Me gusta el artículo, personalmente estoy de acuerdo con él y sus reflexiones, es un mal momento para estas locuras de desgaste político.
Pienso que ya tienen la mayoría que les da el voto de Karina, tendrían que poner más de su mano en mejorar y dar fuerza a un ayuntamiento con el fin de lograr yuntos lo que no se puede lograr por separado.
Tendría que ser un gran momento para aprovechar y demostrar la valía de cada uno, pero no es momento de ver quién es el más fuerte dejando al oponente en ridículo, posiblemente seria más cabal, que el fuerte que ayude al débil.
Qué pasaría si de repente y tal como parece y comentan, las aguas que se salieron del cauce ya amansadas por la furia de la tormenta regresan a su cauce.
Creo que el pueblo ese gran perdedor, se enfrenta a un invierno lleno de locuras, tejemanejes políticos y esta mas que harto de tanto mangoneo, menos tonterías y a ver si pronto se soluciona porque hay que encontrar el consenso he Intentar solucionar la carencia de trabajo, y la falta de empresarios que quieran apostar por situar en Tavernes su empresa, cosa que de seguir con las actuales políticas no creo que nadie quiera meterse de lleno en la tormenta.
Bbs…

Anònim ha dit...

Una volta mes: fets, arguments i veritats damunt la taula. No es oposicio, es obstruccio, es fer la punyeta... Per a ells es algo personal i deurien ferseu vore...

UN JUBILAT ha dit...

Jó que soc major,recorde que en les dos primeres legilatures, els consejals que volien tindre una delegació i treballar pel seu poble,l'alcalde els ho facilitava i a treballar.Aixó si que era voler al teu poble.