L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 7 d’agost del 2013

Moció de censura a Oriola versus moció de Tavernes

Els protagonistes de la moció de Tavernes


Tavernes va patir fa uns mesos una moció de censura i ara trobem un cas semblant amb moció de censura inclosa a la ciutat d'Oriola (Alacant). Hi ha moltes similituds, com anirem veient, però a Oriola la moció de censura no va endavant perquè el secretari de l'Ajuntament d’aquella localitat ha desestimat convocar el ple per debatre una moció presentada pel PP i dos regidors expulsats. Tot el contrari que va passar a Tavernes, que la moció presentada pel PP i una regidora expulsada del seu partit si va continuar.

A Oriola el secretari municipal ha mostrat objeccions a la moció perquè ha inclós les firmes de dos regidors expulsats de la coalició CLR-Claro. Aci a Tavernes, a pesar que la mocié es va presentar amb la firma d’una regidora expulsada del seu partit, no va haver cap objecció.

A Oriola és el PP qui ha registrat la moció de censura i la seua candidata s’ha mostrat convençuda en manifestacions a la premsa que el document és valid i ha agraït el recolzament del president de la Generalitat, Alberto Fabra, en el procés. A Tavernes, si recordem, el candidat va dir que la moció era valida i que comptava amb el recolzament del president del partit, Alfonso Rus, i del president comarcal Salvador Enguix.
 
Els protagonistes de la moció presidint una acte del PP
A Oriola, la diligència emesa pel secretari assenyala que la moció de censura no reuneix les condicions legals i posa en dubte la validesa dels dos regidors expulsats. A Tavernes, el secretari va considerar que la moció reunia les condicions legals i que era vàlida la firma de la regidora expulsada, en base a unes mesures cautelars que se sabia que estaven recorregudes, i que finalment la jutgessa va anul·lar donant la rao al govern municipal.
Algú ho entén? 
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

jo sí, està molt clar. El secretari general d'oriola és un tècnic que defensa la legalitat, i el d'ací sembla ser un partidista total, presumpte propp.
Per altra banda, també està clar que hi ha molt de Manolo en el partit de les gavines: els importa no res la legalitat ni la justicia, i tot val si és per a manar i destroçar un poble i tota l'ètica política
pperos=impresentables

Anònim ha dit...

Cal tindre amb compte, segons les noticies surguides amb anterioritat que el mateix PLE de l'ajuntament va aprobar per unanimitat de tots els regidores el tornar a incloure a karina al GRUP de EU fins que la sentencia fora ferma.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Cal tindre en compte que, com va confirmar el secretari en eixe plenari i és cosa que tots sabem, la resolució de la mesura cautelar dictada per la jutge, per molt cautelar que fora s'havia de complir, i si la jutge deia que la regidora tornava al grup d'EU encara que "cautelarment", no hi havia més remei que considerar-la d'EU "per resolució judicial".

Cal tindre en compte, que l'alcalde va demanar que s'ajornara el compliment de la resolucio cautelar uns mesos perquè l'Ajuntament havia recorregut les mesures cautelars i la jutgessa podia atendre l'al·legació de l'Ajuntament i deixar-les sense efecte, a la cual cosa se li va contestar que la mesura cautelar s'havia de complir, de fer efectiva de seguida. Tot això estarà en l'acta del plenari.

Cal tindre en compte que, mira per on, la jutgessa anul·la després les mesures cautelars i les deixa sense efecte, és a dir, com si mai hagueren existit. O siga, entenem que la regidora legalment mai va estar de nou adscrita a EU.

Cal tindre en compte que una cosa és l'adscripcio o no al grup municipal i una altra diferent és l'expulsio d'EU. Mira si són diferent que cada cosa s'ha vist en un jutjat diferent. I com que la regidora ha estat sempre expulsada d'EU, perquè ací no van haver mesures cautelars, com expulsada que era encara que estava "cautelarment" en el grup municipal no podia firmar cap moció de censura. Això no ho diu la Cotorra: ho diu ben clarament les sentencies del TSJ i diuen que ha de ser així, en acord del esperít de la LLei Antitransfugisme i precisament també comenta que ha de ser així per evitar actuacions que puguen perjudicar l'interes general, com es una mocio de censura.

Anònim ha dit...

Esta clar, el secretari de l'ajuntament no és imparcial i va a favor del transfuguisme. Els del PP s'inventen la paranoia de no sé qué d'acoso y derribo, però és que clama al cel!! El que s'ha intentat a Tavernes ha sigut un robo a mano armada!!

Anònim ha dit...

cal tindre en compte que tu cotorra veus les coses purament polítiques les que vols i estan al teu costat, com he dic polítiques. altres consideracions polítiques que un secretari no te perquè valorar. com tu saps molt be el secretari de tavernes ha fet molts informes en contra del pp quant estava al govern, aixo no eu digueu ¡¡¡
vosaltres despres del "souman" que va fer karina el dia del pacte, plorant i diguent que va pactar amb coaccions no tendriu que haver fet res, de totes formes vosaltres feu el que voleu, com sempre. nosaltres els ciutadans votarem el que voldrem. també cotorra aixo en cara no acabat ¡¡¡¡¡

Anònim ha dit...

El govern municipal perdona i ja sabeu la dita, "el que perdona la paga". No em negue a que el perdonen, si demana el perdó, però no oblideu. Tavernes no s'ho mereix.
El fons de la llei és clar. Hi ha vegades que la moció s'ha firmat i el regidora era del partit politic i automaticament se l'ha expulsat de la formació. Amb eixó ha hagut prou per a que la moció no fora vàlida. Si no fos així vulnerariem l'espirit de la llei.
És el que crec que va fer el secretari de Tavernes amparan-se amb les formes i oblidant l'espirit de la llei.
Amics del govern no te res juridic que tirar-vos a la cara, sino ja ho havera fet.