L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 16 d’agost del 2013

Tavernes va estalviar 1'7 milions ( el 28%) en despeses de sous a funcionaris i polítics, segons dades que ha publicat el Ministeri d'Hisenda.



Tavernes ha estat el municipi de la comarca de la Safor-Valldigna el que més va estalviar en el 2012 en concepte de despeses de personal  i en xifres absolutes,  segons ha publicat el diari Levante-EMV (dijous 15) que arreplega les dades actualitzades del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

Totes aquestes dades, així com l’estalvi en el capítol 1, que comprén les despeses dels llocs de funcionaris municipals, laborals, salaris dels polítics i càrrecs de designació política, ja foren informades en el ple d’abril, quan l’alcalde donava compter de la liquidació del pressupost del 2012. En aquella sessió plenària, l'alcalde anunciava en el seu informe que el deficit s'havia reduït en un any en vora 4 milions, cosa que significava que d’un remanent negatiu de tresoreria a finals del 2011 de vora 4’5 milions d’euros es passava a un remanent de 0'5 milions encara negatiu, mentre el pressupost es tancava en superavit de 1'8 milions.

La quantitat dedicada al capítol 1 va ser de 6’2 milions d’euros, mentre el 2011 (any electoral) la despesa va ser de 8 milions. L’estalvi aconseguit en aquest capítol és en xifres exactes de 1.768.451 euros i representa el 28’3% en percentatge. Cal indicar, com a punt positiu, que aquesta reducció s’ha fet sense haver d’aplicar cap ERO ni haver de despatxar cap treballador de l’Ajuntament.

L’aplicació, entre altres mesures, del Pla d’Ajust aprovat només amb els vots del govern d’aleshores, la congelació del salaris imposada pel Govern de Rajoy, la negociació amb el personal , així com l’amortització de les places de personal que s’han jubilat, són alguns dels punts que ho han fet possible, sense oblidar tampoc el retall de sous dels politics amb dedicació exclusiva o a mitja jornada, i que ha suposa percentatges superiors al 20% en sous de polítics i vora un 50% en òrgans col·legiats com ja hem explicat en altres ocasions.

Quan a les altres ciutats grans de la comarca, Gandia ha estalviat només el 2% respecte el 2011 i Oliva l’11%.  Respecte a la Valldigna, Simat ha aconseguit una rebaixa del 36% en passar de 1’38 milions a 1’1; Benifairó un 5% en passar de 583.000 a 555.000 i Barx el 34’7% en passar de 500.000 a 370.000.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Tenim un govern que sap gestionar i treure'ns del pou de la misèria en que ens havien enfonsat. Estic molt content. Gràcies per mirar per les persones i per Tavernes.

Anònim ha dit...

Ole, ole i ole!! Poc a poc ja no hi haurà dèficit i ixirem de la ruïna!!

Anònim ha dit...

I quina escusa inventara ara el pp i karina?? Faran una nota de premsa de poca monta?? Encara pensen que en este govern no es cobra prou menos que els de antes??? Encara volen fernos creure que gestionaven be?? Les dades parles soles....

Anònim ha dit...

Tant que parlaven de dades del ministeri
, ara faran una nota de premsa per diu allò que diu el ministeri, menys dèficit i bons gestió. Ara quina nota de premsa faran? "Si Jordi Juan tuviera otro talante se habría ahorrado mucho más"? A vore si es donen compte ja d'una que Jordi Juan ès el millón alcalde que pot tindre Tavernes.

Anònim ha dit...

Ha quedat ben clar que la reducció del deficit s'ha fet a carrec de les butxaques dels funcionaris de l'ajuntament. Política d'esquerra progresita.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Això és completament fals.

L'Ajuntament quant a sous i salaris OFICIALS I REALS només ha fet que aplicar el que li ordena i mana per llei el govern de l'Estat a través dels pressupostos del 2012, com tots els funcionaris de la Nació, siguen de l'Administració que siguen.

Anònim ha dit...

Que és completament fals?
Que la reducció del deficit s'ha fet a carrec de les butxaques dels funcionaris de l'ajuntament o que l'ajuntament fa política d'esquerra progresista?
Podries concretar un poc més Cotorra?
Pots aclarir si és bo reduir un 28% la despesa en sous de funcionaris i políticis o no ho és?

Anònim ha dit...

Cotorra, saps que el que dius no es veritat. Per part del Ajuntament, s´han tocat acords de fa molts anys, i fets amb altres corporacions. Poden de ser de una forma o altra, pero acords entre els treballadors i la empresa, i molts d´ells, eren a camvi de no remuneració. Si no, com es menja que els funcionaris de Tavernes cobren molt menys, que altres poblacións del voltant?

Ara, perque el Bloc, i els socialistes de Tavernes, no demanen açi, en aquest Ajuntament, lo que demanen a Valencia els mateixos que açi governen i alli oposició, que es tornar lo que Rita ha retallat als seus treballadors?, si son del mateix color, es que les idees politiques son distintes segons, si es a Valencia o Tavernes. Quina Colla, vergonya en donaria a mi ser incapaç d´estalviar en altres assumptes sense ser necesari menguar el sou de uns simples treballadors, que una gran majoria, no son ni mileuristes.

Molta mancomunitat, però no sou capaços de manconumar serveis, per estalviar.

Estalvieu, a costa dels ciutadans, restan allumenat, neteja, serveis, seguretat,pujan els impostos a cotes barbares, lleveu diners al propis treballadors, però vosaltres en cobreu prou. Així estalvieu?,

A vore si ho publiques cotorra

Anònim ha dit...

Hi ha que mirar el be en general y no l'interes particular de uns cuants funcionaris privilegiats que aprovaren un examen al seu dia y ara s'han colocat de per vida.
El pp es roin per el poble com ha quedat demostrat sobradament y el bloc es bo.Si vos recurten els sous y tot es fa dins d'un marc legal s'aguanteu y calleu y lo que vos fa falta es un poquet de humiltat y de solidaritat amb tota la gent que hiha desemplea al poble.
Amunt Jordi y canya!!!

La Cotorra de la Vall ha dit...

És completament fals que la reducció del deficit s'ha fet només de les butxaques dels treballadors de l'Ajuntament.

És un element més a tindre en compter, com s'ha de tindre en compter la reducció de despesa corrent i abandonar la política de gastar a mans plenes sense tindre i gastar sense haver consignació pressupuestària, com se feia. Sobre això tens molta informació en la Cotorra. Busca-la!

1'7 milions estàn molt lluny dels numeros que representen passar d'un remanent negatiu de tresoreria de 4'5 a 0'5 milions i damunt tindre 1'8 milions de superavit en el pressupost.

Les retallades del govern de Rajoy a tots els funcionaris espanyols ha contribuït en una part, menys de la que el penses, perquè hi ha places amortitzades per jubilaciona, altres funcionaris que han demanat comissio de servei a altres pobles, etc.
Si no ens falla la memòria quan el partit en l'oposició va dir el mateix en el plenari, se liv a contestar que eixa congelació del sou real i paga extra no era ni la quarta part del que s'ha estalviat.

Si fer política d'esquerres es posar "pagues vitalicies" per productivitat a alguns funcionaris (pagues que no poden contemplar-se fixes tots els mesos en les nomines com sembla ser que es feia quan s'han de contemplar per alguns treballs extraordinaris i esporàdics), o si política d'esquerres es pagar tots els anys d'augment l'IPC quan estava el sou congelat per llei i prohibit, rotundament aquest govern no esta fent eixes polítiques.

I ho tornem a repetir: en política de sous, l'Ajuntament ha de fer el que li marquen els pressupostos de l'Estat, com passa en totes les Administracions.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim de les 12:10

Saps tu millor que no nosaltres que en la negociació última que es va fer només es van tocar aquelles coses que presumptament no eren legals ni estan contemplades en cap lloc que l'Ajuntament haja d'assumir-les.

Saps perfectament que es va suprimir el punt del conveni que obligava l'Ajuntamenta a pujar l'IPC encara que el govern de l'Estat, primer Zapatero i després Rajoy- havien congelat el sou. L'ajuntament estava cometent una presumpta il·lgalitat i tots mirant a un altre costat.

Per cert: ¿Eixe conveni que es va modificar, era un conveni legal o simplement uns fulls firmats i guardats en el calaix? ¿S'havia passat el conveni per Treball o s'havia informat a Delegació del Govern perquè dictaminara la legalitat? Crec saps millor que nosaltres la respossta.

El nostre entendre aquest govern només ha fet reconduir una situació - diguem-li- "rara", i et recorde que el nou conveni està firmat per tots i ningú l'ha denunciat. ¿Per què serà?

Respecte a l'última frase, es completament demagògica, a més de falsa. El govern actual costa un 26% menys del que costava l'anterior, i l'alcalde ara mateix està cobrant menys que el que va cobrar Manolo Vidal i fins i tot el que va cobrar Eugenio Pérez fa més de 10 anys, aquells mesos en que no va ser diputat.

¿Saps el que es podria fer amb els 200.000 euros del canon que alguns van cobrar abans d'hora? ¿o amb eixos 3'5 milions de factures endarrerides que s'han hagut de pagar?

Anònim ha dit...

Miraaaaaa tots els ventiladors per ací bramant i cridant amb la vena del coll tota foraaaaaa. A vore si rebenteu d'uns pujada de tensió, aneu espai que primer és la salut!!! A vore si s'entereu que heu tingut uns líders del PP pèsims, pèsims, però pèsims de collons, i els d'ara estan solucionant les vostres empastraes, xanxullos amb els funcionaris inclosos.

Anònim ha dit...

Quanta rabia acumulada, a vore si un dia rebenten xe xe... senyors del pp i ara q?? Q diu el vostre ministeri?? Tant que vos agrada... Ahi.teniu dates objetives per a fer la digestio

Anònim ha dit...

Crec que li doneu massa importància al pp (o ppk). A Tavernes és un partit dividit i sense ordre ni control, van a burro-barra i després ix el que ix