L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dimarts, 17 de setembre del 2013

Compromís tornarà a realitzar consultes als ciutadans abans de votar en el Parlament




El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha avançat que la formació tornarà a realitzar una consulta a la ciutadania abans de votar en el Parlament. Dijous passat, després de consultar a la població durant set dies a través de la pàgina web Congreso Transparente, Baldoví va votar en contra de la proposta del PP per al projecte de la llei de Transparència.

Ara  la formació vol donar més temps als ciutadans per a votar. Un risc de la iniciativa és que un torrent de vots col·lapse el projecte ja que la validació dels vots es fa ‘un a un’ per a evitar que internautes incòmodes puguen realitzar un sabotatge, a través d'identitats falses.

“El que volem demostrar és que és possible acostar el treball que es fa en el Congrés als ciutadans”, ha assenyalat Baldoví, que creu que un dels errors d'aquesta democràcia és que “votem cada quatre anys”.
 
Compromís apunta a països on el DNI electrònic està més estès com l'escenari idoni per a realitzar més consultes populars i un model a importar.  “Tècnicament serà possible, però haurem de valorar si s'aplica a tot. Hem de reflexionar i veure fins on podem arribar, encara que la nostra voluntat és seguir”, ha explicat Baldoví.

El projecte forma part de la bateria de mesures que reivindica el diputat per a recuperar la confiança en la classe política. A més de la participació, Baldoví posa el focus en la reforma de la llei electoral i la corrupció. “Açò és fonamental: tenim un president del Govern que està mentint constantment, amb un partit que ha guanyat les eleccions dopat. I, gràcies a aqueix dopatge, està canviant lleis que ens afecten a tots i està prenent decisions en Sanitat, Educació, pensions… Els ciutadans li ho deurien fer pagar a aquest partit”.
-