L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 15 de setembre del 2013

El PP carrega contra l’informe de Secretaria i Intervenció i atribueix a Jordi Joan actuacions en un plenari on no estava present.



El PP torna a demostrar el total despreci que té envers la tasca dels funcionaris de l’Ajuntament. Si fa uns dies criticaven el treball de la brigada municipal en la crema de podes, ara en nota de premsa desprecien els informes del Secretari General i de la Intervenció de l’Ajuntament i com els crios, tenen una rabieta, i acusen al govern d’haver-los desestimat set peticions en el ple extraordinari d’agost. 

Allò que el PP no diu - i com no ho diu torna a mentir en la nota de premsa, a manipular a l’opinió pública - és que l’informe tècnic de la Secretaria General i Intervenció determina els punts del ple extraordinari d’agost. No és la voluntat del govern o fer el que vulga, sinó els informes tècnics dels funcionaris esmentats. 

Per al PP tot val contra l'alcalde 
El PP demostra, una vegada més, que per a ells tot val, que són capaços de mentir als ciutadans, de despreciar els informes tècnics dels funcionaris si amb això tiren fem sobre la persona de l’alcalde. I damunt, l’alcalde estava de vacances quan això va succeir i no ve prendre cap resolució a l’efecte. 

Però que l’alcalde estiguera o no en el plenari no els importa ni ho tenen en compte: volen fer culpable a l’alcalde Jordi Joan d'unes situacions que deriven i són causa de la seua pròpia ignorància del ordenament jurídic, d’allò que correspon a l’alcaldia i al plenari. 

La “bufa mental” que demostra el grup municipal del PP en la nota de premsa arriba a l’extrem de dir que l'alcalde Jordi Juan “ha emprat tàctiques totalitàries i molt allunyades del debat polític per a evitar que els grups en l'oposició puguen exercir la seua comesa de fiscalitzar el govern i realitzar propostes". L'alcalde
estava de vacances i no intervé ni està present per a res en el ple d’agost, ni en la convocatòria, ni en la sessió. 

En fi, amb les seus mentires i obsessió malatissa per l'alcalde, acabaran culpant-lo de la inundació del Vaca de l’any 1996 o de no començar el riu Vaca quan el PP ha votat en contra en el Congrés de Diputats i igual l'acusen de matar a Jesucrit. Tot arribarà. 

Ganes de mentir i manipular els fets
I tornen novament a mentir al poble. El govern no va evitar ni va impedir res, simplement es va limitar a complir, a seguir allò que determinava l’informe del Secretari General de l’Ajuntament sobre els punts que es podien o no incloure en el ple. I recordem que és el mateix secretari que fa uns mesos els va aprovar la moció de censura. 

Ara sembla ser que el Secretari ja no els agrada, i han estat capaços de portar al contenciós-administratiu el seu informe: El PP diu que han presentat una demanda perquè han sigut vetats els seus drets fonamentals com a regidors. Això és completament fals: No han sigut vetat, simplement el plenari es va convocar en base als punts que es podien incloure segons l’informe del secretari, persona que firma i dona el vist i plau a la convocatòria. I el punt que legalment es va contemplar, van dir el que van voler, que per cert no va ser res, perquè fins i tot no van ser capaços de presentar propostes ni argumentar sobre el punt que havien presentat.

Ho vam dir fa unes setmana i ho tornem a repetir: quan escrivim alguna cosa, ho demostrem. No acusem per acusar com fan ells. Cal saber i tindre ben clar que la convocatoria del plenari es va fer amb totes les garanties jurídiques i avalada pels informes de la Secretaria General i Intervenció. 

I els informes ho deien ben clar: l’oposició demanava coses que no són de la seua competència i, per tant, no eren motiu d’un punt en el plenari. 

L'informe de secretaria inclós en la convocatòria del plenari
A continuació, tal com ja férem en el seu dia, repetim què diu l'informe sobre els motius pels quals el govern no tenia cap obligació d'incloure'ls en el punt de l’ordre del dia. I tornem a repetir: la convocatòria estava firmada i avalada per la firma del Secretari. 

Primer punt consistent en incoar expedient de modificació de l'Ordenanca Fiscal reguladora de I'impost sobre Béns Immobles. No es urgent donat que es pot portar al proper ple ordinari amb tems suficient perquè una eventual modificació puga entrar en vigor el día 1 de gener de 2014. També es diu que cal tindre en compte que s'ha sol·licitat al Ministeri d’Hisenda I'aplicació als valors cadastrals dels béns immobles urbans dels coeficients que s'establisquen a I'efecte per a I'any 2014.

El punt segon, que proposa iniciar expedient per disminuir el 20% a regidors i alcaldes, s’indica que no es donen arguments que motiven la urgencia. I després que el plenari no és competent per a fer la proposta que es potestat de l’alcaldia. L’article 13.4 del ROF diu que la proposta és del President del plenari (l’alcalde), i cita les sentències del TSJ de la Comunitat de Madrid i del TSJ de Canáries on la competencia per a proposar al Plenari aquest tipus d'acord és de I'Alcalde.

El tercer punt conte la proposta d'iniciar expedient per a la supressió del Iloc de treball denominat Técnic de Gabinet de Premsa i Protocol. Segons l’informe, això només es pot modificar dins de I'aprovació dels Pressupostos i no fora d’eixe procediment.

Els punts quart (modificació del Reglament del Cronista Oficial) i quint (aprovació del Reglament regulador del BIM) son competències de l’alcaldia, la qual ja els havia arreplegat com a precs en la sessió ordinaria d'agost, amb la qual dedueix l’informe que queda sense contingut les propostes de l’oposició.

El punt sisé fa referencia a la Comissió de Seguiment del Parking del Passeig del País Valencia, una comissió que no existeix. Ací fins i tot, l’oposició a més de desconéixer el ROF desconeix les comissions existents a l’Ajuntament o si voleu se n'inventa de noves.

El punt vuité (lniciació d'expedient per modificar els crédíts i dotar de partida pressupostária la instaHació d'aire condicionat/calefacció en el Juljat de Pau) estaría també envaint competències de l’alcaldia perquè la normatiu diu que els expedients de concessió de crédits extraordinaris i suplements de crédit són incoats per l’Alcaldia.
Per tant, els informes demostren que l'oposició no podia demanar que eixos punts s’inclogueren en l’ordre del dia del plenari d’agost. Per tant, la nota de premsa del PP és un cúmul de despropòsits que no es corresponen per a res amb la realitat.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo que dicen en Tavernes y lo que hacen en otros sitios

http://www.levante-emv.com/comarcas/2013/09/13/alcalde-teulada-sube-sueldo-nucleo/1032301.html

http://www.levante-emv.com/comarcas/2013/09/13/reparto-botin-electoral/1032299.html

Anònim ha dit...

Ja era hora que denunciaren les formes censores i totalitaries de este govern.

Anònim ha dit...

Comprat unes bones ulleres i llig bé l'informe del secretari on diu perquè no es podien incloure set demandes del PP com punts de l'orde del dia en el ple.
Te'l diu la Cotorra i en el mateix full de la convocàtoria del ple estaven escrits.
Justament que parlen de censors si totalitaris els fills i hereus de Franco, Hitler i Mussolini.

D'on no hi ha no es pot traure ha dit...

Govern totalitari es el que hi ha Espanya, aplicant la seva majoria absoluta. Els alemanys ja feren l'errada de votar Adolf, els espanyols l'han fet votant Mariano. I també a València hem errat votant Paco, que despres ens han canviat per Alberto. A Tavernes crec que esta vegada l'hem encertada: Tots coneixem els sous dels polítics, s'explica la gestió municipal, es fan reunios amb la gent del poble, ( a l'escola del meu barri en feren una i jo vaig anar), hi ha un butlletí informació, les festes tornen a ser del poble, bous al carrer inclos,( i no de quatre), en temps de crisi es redueix el deute. Per a que seguir, no crec que siga problema d'ulleres, més be "d'on no hi ha no es pot traure".