L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 17 de setembre del 2013

FESTES DEL POBLE 2013: El baño del Papa


 
L'ajuntament de Tavernes participa en la campanya europea "Do the right mix" (agafa la combinació correcta) de mobilitat sostenible. Es pretén no ser tan depenents del cotxe i anar més a peu o bicicleta en trajectes pel poble. Aquest estiu ja es van fer algunes activitats al voltant de la bicicleta i ara en festes ens posen un xicotet cicle de pel·lícules en el que el transport en bicicleta és part de l'argument principal.

Les pel·lícules que ens ofereixen les podem veure en pantalla gegant a la Plaça Major. Ahir es va projectar "El baño del papa", film uruguai de l'any 2007que ens conta la vida miserable de la comunidad de Melo, població situada a la frontera amb Brasil. Allí Beto, un "quilero" (*), que es guanya la vida passant mercaderia de contrabando des la població brasilenya fronterera d'Aceguá situada a uns 30 km de distància.Mentre la dona i la filla tracten de sobreviure com poden.
 
La pròxima visita del Papa Joan Pau II a Melo desperta la imaginació de la comunitat que ideen mill maneres d'eixir de la pobresa, No debaes s'esperen 50.000 visitants, tant de Brasil com d'Uruguai. Caldrà donar-los de menjar i Beto pensa que també hauran d'evacuar. Així que construeix un comú davant de casa i cobrarà per utilitzar-lo.

Una mena de "Benvingut Mr. Marschall" a l'uruguaia que fa pensar en la miseria i les falses espectatives. Una pel·lícula ben interessant malgrat que no estem massa posats en la fonètica i en el vocabulari uruguais i que alguna cosa se'ns escapava. L'assistència no va ser massa nombrosa, unes 100 persones. Una llàstima ja que la pel·lícula s'ho valia i no és de les que es veuen en els cines comercials.
 
(*) Se llama "quileros" a las personas que compran comestibles en pequeñas cantidades en comercios instalados en ciudades o villas de la frontera en Brasil para venderlos en el Uruguay. Generalmente son  fronterizos, de escasos recursos, que realizan el contrabando a pequeña escala, con recursos muy limitados. (wikipedia))
 
RECORDEM: AVUI  "Breakint Away" (El relevo) 
 
Cyril, Moocher, Mike y Dave son cuatro amigos de Bloomington, una pequeña ciudad de Indiana, que se encuentran en la encrucijada de sus vidas, esa etapa entre la adolescencia y la edad adulta en la que las dudas sobre el futuro no dejan pensar. La obsesión de Dave son las bicicletas, y esa afición le llevará a participar en una carrera que cambiará su vida y la de sus amigos.
  1. 1979 Oscar: Mejor guión original. 5 nominaciones
  2. 1979 Globos de Oro: Mejor película - Comedia o Musical. 3 nominaciones 
  3. 1979 Círculo de críticos de Nueva York: Mejor Guión. 3 Nominaciones.
-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

No esta mal pero les nits d'artistes locals omplien la plaça i al cine va ben poca gent

Anònim ha dit...

Totalment d'acord. Un fracàs si sols es congreguen 100 persones. No dic que l'argument i la peli no siguen bones, però de segur que una més comercial i actual havera omplit la plaça molt més.

A Cabassades ha dit...

La qüestió -pregunte- és omplir?

Anònim ha dit...

La idea del cine a la fresca és bona però els films escollits no.

Anònim ha dit...

Si penses en el context pel qual s'ha fet el cicle les pel·lícules són molt bones per a l'objectiu de consciencejar l'ús de la bicicleta i demés.

Si fora un altre l'objectiu es projecta la darrera de la sèria Star Trek "En la oscuritat" o "Epic" i a reventar.

No es perdeu l'última del cicle, de dibuixos animats.

Anònim ha dit...

Per vore pel·lícules "comercials" ja estan les sales de cimema als centres "comercials".
Tan difícil és obrir un poc la ment i donar-nos l'oportunitat de vore films que no podríem vore si no fóra per aquestes iniciatives? I més encara, si valen la pena per la seua qualitat i originalitat.
Jo vaig assistir a la primera sessió i em va agradar molt. Estem farts de vore tantes americanades buides de contingut i que només tenen acció, violència i efectes especials. De fet, quan volem vore cine bo i "diferent" ens costa anar a les sales Babel de València. Per això agraïm la iniciativa dels organitzadors. Una llàstima que la gent menspree aquestes pel·lis, només perquè no ens les han embotides per la força del màrqueting i la publicitat televisives!

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb aquest tipus d' iniciativa, pero no crec que siga el lloc idoni per aquest tipus d'acte. Un Blockbuster ompliria la plaça... Grans i menuts. Fa vergonya veure 250 cadires buides. Ojo, remarque que estic a favor de la iniciativa, pero a un lloc mes reduit.