L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 13 de setembre del 2013

Joan Baldoví, 'el demòcrata més directe de l'estat espanyol' segons The Guardian El diari anglès elogia la iniciativa 'Congrés transparent', amb què els votants poden decidir la posició del parlamentari de Compromís sobre la llei de transparència.

El diputat de Compromís al parlament espanyol, Joan Baldoví, és el centre d'interès d'un reportatge signat pel periodista Paul Hamilos al diari The Guardian. 'Meet Joan Baldoví, Spain's most direct democrat' se centra en 'l'experiment radical' que ha impulsat amb vista al debat d'aquest dijous sobre la nova llei de transparència del govern espanyol. 

En concret, s'hi parla de la iniciativa Congrés transparent, amb què la coalició vol portar la 'democràcia directa al congrés dels diputats' exposant un resum de les principals propostes i del sentit de les esmenes a la llei, perquè els internautes les votin i Baldoví les defensi.

En un 'experiment radical de democràcia directa', com el qualifica The Guardian, Baldoví ha demanat als votants que es registren en aquesta plataforma especial que els permet d'indicar-li què en pensen, de la nova llei. I s'ha compromès a votar d'acord amb l'opinió majoritària que hi hagi a la web.

Baldoví explica al diari que la idea va sorgir arran d'un debat en línia amb un grup de votants joves: 'Em van demanar si podrien votar per mi. Després hi vam rumiar i vam decidir de provar-ho en el cas de la llei de transparència".

El diputat de Compromis-Equo, Joan Baldoví, en roda de premsa en el Congrés dels Diputats, unes hores abans de la votació de la llei de transparència, ha fet públic els resultats de la primera experiència de democràcia directa. Baldoví ha explicat que han participat un total de 2.280 persones.

I açò és el que Baldoví ha votat en funció del compromís adquirit. Tots els resultats estan disponibles en aquest enllaç.

En  roda de premsa Baldoví ha assegurat que s'ha obert “un camí nou en el Congrés i s'ha demostrat que és possible acostar les decisions a la gent, retornar-los el seu vot. De tal forma que no és necessari que hagen d'esperar 4 anys més per a donar la seua opinió i intervenir en la presa de decisions d'un diputat. Crec que hem fet un pas qualitatiu molt important”.

-