L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.698
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:3.512

dimecres, 11 de setembre del 2013

L’ESTAT DE LA QUESTIÓ: Els polítics locals i els sous (I)


El mes de desembre del 2010, als mitjans de comunicació llegíem la resposta que l’aleshores alcalde Manolo Vidal donava a Karina Vercher sobre la proposta que abaixara els sous dels politics locals alliberats.

 “He de decirle a Karina que su propuesta llega tarde, los concejales de esta ciudad ya se han bajado el salario. Hemos sido los primeros en tomar esas medidas”.

“ El salario del alcalde y los concejales no es una cifra caprichosa. Viene determinado por los acuerdos tomados en la Federación Valenciana de Municipios y Provincias. En esos acuerdos estuvieron representados todos los partidos”.

“Hay que platear medidas políticas serías y no buscar un populismo que sólo evidencia un talante agresivo”. 

Les manifestacions completes les podeu llegir en: 

http://www.lasprovincias.es/v/20101222/safor/critica-alto-salario-alcalde-20101222.html

http://www.elperiodic.com/tavernes_valldigna/noticias/100016_alcalde-manolo-vidal-querido-aclarar-declaraciones-karina-vercher-futura-candidata-elecciones-2011.html 

En la sessió d’investidura del alcalde, Manolo Vidal, va demanar a Jordi Joan que es dedicarà completament a Tavernes, que tinguera dedicació exclusiva. Uns mesos després el govern va fer la proposta  de sous amb una abaixada en aquesta legislatura. Manolo Vidal va manifestar la conformitat en la proposta i, fins i tot, va dir que donaria el seu suport si l’alcalde prenia la decisió de tindre dedicació exclusiva a l’Ajuntament.

Tota eixa bona voluntat el Sr. Vidal l’ha oblidada.  De la regidora trànsfuga només recordar que en dos anys que ha cobrat dedicació mai no s’ha recordat de demanar la rebaixa. Només ho fa fet quan no és govern.

No  anem a entrar en més detalls ni a fer cap valoració. Les opinions i demés us ho deixem a vosaltres. “Pels fets els coneixereu” deia una cita bíblica. I pels fets cada dia els coneixem més.

Les comparacions diuen que són odioses però de vegades és l’únic camí per desmuntar argumentacions i actituds, per demostrar el fariseisme de comportaments com el del PP i el seu portaveu en el tema de sous i salaris de l’alcalde.

Atenció a les xifres:


Si cliquem damunt per agrandir i ens fixem, l’any 2009 el Sr. Vidal tenia un sou brut de 50.832 euros que es reduí a 48.842 després de la rebaixa feta pel govern Zapatero als sous de funcionaris.

El sou de Jordi Joan al 2013, primer any complet amb dedicació exclusiva és de 43.943 euros, és a dir un 10% menys dels 48.842 que cobrava Manolo Vidal el 2010. Però si el comparem amb l’anterior, el del 2009,  Manolo Vidal cobrava 50.832 euros, un 14% més que Jordi Joan actualment. I encara que quede molt lluny en el temps, a mode d’anècdota: Eugenio Pérez en el 2003 cobrava com alcalde 3.217 euros bruts al mes, més que els 3.138 que cobra ara en brut Jordi Joan. I han passat 10 anys!!

I arribats ací, hem de fer esment i valorar un fet molt important:

-Manolo Vidal cobrava per arruïnar l’Ajuntament: impagats, remanent negatiu de tresoreria, pressupost liquidat negatiu... Ens eixia molt, però que molt car, a Tavernes.

- Jordi Joan, en el temps que du d’alcalde, i d’acord amb els resultats econòmics obtinguts, ha estalviat a l’Ajuntament més de 4 milions d’euros. Jordi Joan és un alcalde molt, però que molt barat si ens atenem al resultats.

I sobre la rebaixa del 20% que vol imposar siga com siga el Sr. Manolo Vidal simplement: “Hay que plantear medidas políticas serías y no buscar un populismo que sólo evidencia un talante agresivo”. Això ho va dir el Sr. Vidal, i no nosaltres. A vore si és veritat, amb aquest tema i amb tants altres on ha perdut el rumb per complet.

Una cosa que cal saber: ara mateix hi ha 11 funcionaris a l’Ajuntament que cobren més que l’alcalde, que és el cap de tot el personal municipal, la màxima autoritat local i el màxim responsable de l’Ajuntament. Alguns d’aquests funcionaris cobren més de 1.000 euros més que l’alcalde però, amb el retall que demana el Sr. Vidal, hi haurà  funcionaris com el Secretari o la Interventora que cobrarien cada mes el doble que l’alcalde. Per cert ¿el Sr Vidal demana eixa rebaixa del 20% per al seu sou de 38.000 euros de la Diputació?.

(Continuarà)
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Alaaa, altre article clar i contundent. I ara que dic jo amb tanta veritat argumentada? Doncs el que queda dir: PP=impresentables