L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 30 de setembre del 2013

XXV aniversari de Bolomor: Es presenta el llibre "25 anys a la recerca d'un temps perdut"




25 anys a la recerca d’un temps perdut” és el llibre que, editat per la Diputació Provincial dins dels actes del 25 aniversari de les excavacions,  fa un resum del treball realitzat a la Cova del Bolomor aquests anys d’excavacions sistemàtiques i serveix alhora per explicar les singularitats d’aquest excepcional jaciment del paleolític.

Els autors del text han estat part de l’equip que habitualment treballa en el jacimient (Virginia Barciela, Ruth Blasco, Felipe Cuartero, Josep Feranández, Laura Hortelano i Pablo Sañudo) i compant amb la col·laboració dels vallers Raül Felis i Miquel Joan, a més de Juan Moragues i Carolina Aparicio.

El llibre, profusament il·lustrat amb fotografíes, gràfics i dibuixos, ha estat escrit usant com a recurs literari una narració que explica la història del jaciment des de les primeres notícies històriques, a finals del segle XIX, fins arribar al momento actual, amb una detalla información sobre les troballes i altres qüestions investigades a Bolomor.

Allò que més destaca és l’ús d’un llenguatge planer i senzill, que no defuig quan cal la descripció científica seriosa i detallada, però que fuig de dades numèriques i cites d’alt nivel científic per tal que puga ser llegit i seguit per persones no especialistes en el tema.

La Diputació ha efectuat una edició en castellà i una en valencià, sobre els 1.000 exemplars, i es pot adquirir en la llibreria del Museu de la Diputació.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

A la Valldigna no es pot comprar enlloc? Ho dic pels qui no tenim passada per València...