L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 25 de setembre del 2013

XXV aniversari de Bolomor: Demà s'inicien les jornades científiques




La Casa de la Cultura de Tavernes acull demà, dia 26, la primera jornada dels actes que sota el títol “Bolomor la nostra primera llar” comprén seminaris, conferències i taules rodones. Les jornades estan organitzades per l’Ajuntament de Tavernes i l’equip cièntific de Bolomor que dirigeix Josep Fernàndez.


Demà, dia 26, estan anunciades a partir de les 11’30 les conferéncies “La història de la Cova del Bolomor”, de Virginia Barciela i “La vida y cultura del hombre del Bolomor”, per Pablo Sañudo. A la vesprada, els actes s’inicien amb una taula redona sobre “El patrimoni històric de la Valldigna”, moderada per la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tavernes, Vanessa Martí, amb la participació de Salvador Vila, Antoni Grau, Isabel Canet, Josep Estruch i Vera Pons.


L’acte central de demà serà la inauguració oficial de les jornades, en un taula on estaran presents l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, la directora del Museu de Preshistòria de Diputació, Helena Bonet, el director de les excavacions, Josep Fernandez, la científica Ruth Blasco i que servirà per presentar el llibre “”5 anys en busca del temps perdut”, a la qual cosa seguirà la conferència de Jose Luís Arsuaga “¿Quienes eran los hombres de Bolomor?”.


El llibre presentat “La Cova del Bolomor: 25 anys a la recerca del temps perdut” té com autors a Virginia Barciela, Ruth Blasco, Felipe Cuartero, Josep Fernández, Laura Hortelano i Pablo Sañudo, de l’equip d’investigació de Bolomor i com a col·laboradors els vallers Raúl Felis i Miquel Joan, a més de Carlos Ferrer, Juan Moragues i Carolina Aparicio. El llibre està editat pel Museu de Prehistòria de València de la Diputació de València.


El divendres 27 després d’una visita dels científics a Bolomor, a partir de les quatre serà el torn de Josep Fernández amb la conferència “Bolomor i l’origen del foc”; Ruth Blasco amb “El menú Neandertal”; Manuel Santonja amb “El Pleistoceno medio en la península ibérica”. 


Els actes acaben amb la taula redona “La cova del Bolomor en el Paleolítico medio europeo”, moderada per Valentín Villaverde, en què participaran Jordi Rosell, Manuel Vaquero, Manuel Santonja, Emili Aura i Josep Fernández.

L'entrada als actes és lliure.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

La visita a la cueva del Bolomor muy bien.
Gracias al grupo cientifico del Bolomor, al Ajuntamiento, al CETV y a los voluntarios de P.C.