L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 9 d’octubre del 2013

ACTES DEL 9 D'OCTUBRE: L’acte institucional ha reunit en el saló de plenaris de l’Ajuntament una nodrida representació dels sectors socials i associatius de la nostra ciutat.




L’acte l’iniciava l’alcalde, Jordi Joan, recordant breument el significat del Dia 9 d’Octubre, com a dia de tots els valencians i valencianes, de tots els vallers i valleres, i remarcant que ha d’estar un dia on per damunt de tot sure la unió i la potenciació de tot allò que uneix els valencians.

Els parlaments dels portaveus dels partits polítics amb representació a l’Ajuntament s’ha efectuat seguint l’ordre habitual que es dóna en els plenaris. 


Manolo Vidal, portaveu del PP, l’ha iniciat amb un discurs on ha recordat algunes les senyes d’identitat que al seu parer ens caracteritzen com a poble diferenciat front a altres dins d’un conjunt que nomenava Espanya i Europa.

L’apartat que més temps l’ha ocupat ha estat el repetir el sentit de la intervenció que li vàrem sentir el passat dilluns en el ple ordinari: el seu grup estaria disposat a parlar, a comentar i dialogar els temes, i es més partidari de consensuar coses, de potenciar tot allò que puga unir els grups en les tasques per Tavernes.
 


La portaveu de Compromís-Bloc ha efectuat un parlament on ha primat el sentit i sentiment de poder sentir-nos orgullosos per estar superant situacions econòmiques dificils, per superar un any molt complicat, recordant ací la moció de censura i fent una denuncia del transfugisme, alhora que aprofitava per donar les gràcies al poble de Tavenres pel suposrt que va donar en eixos moments.

Llum Sansaloni ha denunciat l’agressió contra la nostra llengua, feta primer per un Govern Central i una nova llei d’Educació que no te consens i la falta d’interés del Govern de la Generalitat en la potenciació i ús del valencià.

Ha acabat el parlament recitant un fragment d’una cançó-poema de Pau Alabajo, del disc “Utopies” on ens encoratjava a “salvar obstacles” i “construir la nova utopia de País Valencià”.
 


La portaveu del PSOE, Carmen Canet, ha fet un repàs de la nostra història, des dels temps de Bolomor fins a arribar al naixement com a regne diferenciat dins de la Corona d’Aragó, amb el nostre territori i els nostres furs, fent un simbolisme entre el que hem sigut històricament i el que cal que treballem per tornar a ser.

No ha deixat de qüestions tant del dia com la defensa de la nostra llengua o el dret a un finançament just.

Ha tancat l’acte l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, amb un parlament completament reivindicatiu i que ha girat al voltant de la dignitat dels valencians com a poble i el que cal fer per aconseguir-la.
 


Jordi Joan ho ha oblidat referir-se a qüestions concretes, com el fet que la Generalitat no parla la llengua dels valencians i no promou l’ús social, mentre censura televisions en la nostra llengua i aposta per lleis d’educació que la maltracten.

El finançament dels valencians ha estat recordat i com ens deixa per davall de la mitjana espanyola, reclamant inversions justes entre les quals ha inclòs les de Tavernes com la millora del riu Vaca, la circumval·lació, la millora de la costa en la Goleta o la depuradora, i ah fet esment a eixos 13.000 milions de deute històric que Madrid no vol pagar.

Els retalls en educació, sanitat i l’augment en les desigualtats socials com a conseqüència de les polítiques que es duen a cap ha estat també punt de reflexió de l’alcalde, que no ha deixat de costat un dels grans mals que té la societat valenciana, la corrupció dels polítics, reclamant que per dignitat, estiga fora de les Corts Valencianes.  Arribats ací, Jordi Joan ha recordat que tots els polítics no són iguals, tots no els podem posar en el mateix pot perquè hi ha gent que treballa pel seu poble.


En aquest enllaç  podeu llegir la intervenció completa de l’alcalde de Tavernes. 
-

2 comentaris:

Llum bona gent ha dit...

Vull destacar el discurs de Llum Sansaloni en nom del BLOC compromis, per propietat, originalitat, i actualitat dins d'una coherència que fa dir la veritat social poèticament. Contestant aquells que diuen que una cosa es la realitat i l'altra la forma bonica dde dir-la. Per a mi a unit matemàtiques i poesia. COM SEMPRE UNA MOLT RESPECTABLE REPRESENTANT NOSTRA. vaja per a ella i la bona gent.

Al 2015 votaré ha dit...

Jo de major voldria tindre arrelat el sentiment valencianiste com el té Llum, però després del que he vist este 9 d'octubre crec que en serà molt difícil. No tire la tovallola, però si els majors, els que voteu i feu política, no poseu un poc més que els peperos, ho tindre malament. Me he criat entre governs peperos, tant a la Generalitat com a Tavernes i costa molt no deixar-se portar