L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 29 de novembre del 2013

Aquesta passada nit, el govern valencià del PP va intentar tancar RTVV. La resistència dels treballadors impedeix que es tanque Canal 9; pero no han pogut evitar la desconnexió de Ràdio 9, feta per sorpresa la mitjanit passada.


Tot  feia pensar i  la presència de  la policia ho denotava que el  tancament seria ràpid.  A la porta  del centre emissor de Burjassot  s'hi concentraren treballadors, personalitats i polítics que volien entrar. Els  van barrar el  pas, però quan  hi va entrar un diputat la porta principal va quedar oberta i centenars de treballadors van passar. Començava una nit molt llarga. I al matí ha aparegut el tècnic a qui el consell ha contractat per a tancar l'emissió, conegut amb el malnom de Paco 'Telefunken'. 


Al centre emissor de Burjassot el tècnic, acompanyat de dos policies, provava d'entrar a la sala de control per a apagar les emissions, però els membres del comitè d'empresa van ocupar l'entrada a la sala i els hi impedí l'accés. Els periodistes i la resta dels treballadors començaven aleshores un programa extraordinari en què han anat narrant els principals fets de la nit. 


S'hi ha vist un personatge que solament s'indentificava dient que era 'd'una altra empresa': era l'encarregat, segurament tècnic, de tancar les emissions. Un periodista de Canal 9 l'ha perseguit demanant-li qui era i què volia fer fins que la policia l'ha amagat en un departament. Finalment l'han identificat com a Paco 'Telefunken', que a primera hora del matí ha sortit dient que es negava a tancar l'emissió.


 Ací podeu veure la situació creada en eixos moments: 




Tot ha estat narrat en directe, i no tan sols al País Valencià: mitjans de tot arreu, entre els quals VilaWeb, de qui hem pres la narració dels fets, emetien el senyal. 


Poc abans de les cinc de la matinada el president del comitè d'empresa,  el nostre paisà Vicent Mifsud, era cridat pel cap de la policia autonòmica, que havia acudit al centre emissor de Burjassot. Volia comunicar-li la intenció de tancar la televisió. El periodista li ha respost recordant-li que no serien els treballadors que tancarien RTVV.


Diputats de l’oposició es tanquen al plató amb els treballadors


Els diputats de Les Corts Valencianes Josep Moreno (PSOE), Enric Morera i Mireià Mollà (Compromís) i Ignacio Blanco (EUPV) continuen al plató de Canal 9 a Burjassot en un programa especial informatiu atrinxerats al costat dels presentadors i la resta de personal que estava dins de RTVV. Ja porten 5 hores dintre del plató i els diputats han dit que es quedaran al plató "fins que ens tiren".

Fonts consultades han explicat que el tancament de les emissions es pot fer tècnicament des de fora o per repetidors, i fins i tot amb una ordre informàtica si es compta amb uns paswords especials.


La policia intenta entrar a Canal 9 i no ho pot fer perquè ells mateix han tancat la porta



Un dels moments més surrealistes d'avui al matí al centre emissor de Canal 9 a Burjassot ha estat quan els policies volien entrar a les instal·lacions i s'han adonat que no podien. La raó: ells mateixos havien tancat la porta per impedir-hi l'entrada de treballadors. Així s'ha pogut veure en directe pel Nou 24

-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Per que no es veu canal 9 a Tavernes?? Tinc entés que l'emissió segueix...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs, si no estem mal informats, perquè els reemissors de RTVV són de la seua propietat i no de Retevisión, i el manteniment el fan tècnics i empreses diferents.
De fet, fins i tot sembla ser que no comparteixen la mateixa caseta que la resta en la muntanyeta del Racó Joana.
Ahir, ja sabem que ens varen quedar sense televisió després de la tronada.
La situació es normalitzava a la nit amb la tornada del senyal, però no així a RTVV.
Pensem si els tecnics de manteniment de reemissors de comarques tindran ordre de no continuar el seu treball davant la decisió del govern valencià del PP de tancar Canal 9.