L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 18 de novembre del 2013

ARTICLE D'OPINIÓ: 24 anys de RTVV



La situació a la qual ha arribat la RTVV, no ha estat fruit de la casualitat, els responsables, els gestors tècnics així com els polítics, tenen nom i cognoms. I la vida de RTVV va més enllà del control i del saqueig efectuats pel PP. També hi ha una etapa del PSOE amb molts clarobscurs, que ara alguns volen oblidar.
Amb Joan Lerma en el Palau de la Generalitat, Ximo Puig d'home fort en Presidència i Amadeu Fabregat dirigint RTVV sense complexos, va haver-hi "enxufisme" i manipulació política, directament partidista. RTVV va nàixer sense complir la seua pròpia llei de creació i el PSOE de l'època, que ve a ser el mateix d'ara, es va aprofitar tot el que va voler d'aquell poder, mentre silenciava a l'oposició.
Clar que, quan arribaren els del Partit Popular, amb Zaplana al capdavant, deixaren als del PSOE a l'altura del betum, i que després van venir els de Camps i ara els de Fabra. Els professionals eficaços -que els hi havia-, van ser apartats i substituïts per endollats del règim, per a convertir allò en una tele a les ordres del PP i al servei dels seus amics. Era curiós veure com s'externalitzaven programes i es donaven a productores pròximes, mentre que no per açò disminuïa la plantilla de personal, com haguera sigut lògic, sinó que creixia.
La RTVV ha servit en aquesta etapa per a tot, tant feia carn o peix i on tot forat tenia el seu pedaç. I de pas començaren a desfilar els tertulians de Madrid, molt ben pagats per cert, els mateixos que ara aplaudeixen la decisió del President Fabra de tancar. En fi, tot té la seua lògica, encara que semble un despropòsit.
Crec en la necessitat d'una RTVV que complisca la llei, feta per professionals, plural i en valencià: és la seua raó de ser i, a més, arrelada a la nostra realitat econòmica. I ací està la qüestió. O es modifica el sistema de finançament i comencem a disposar de més recursos o açò no té solució. No ja la RTVV és viable: ni la sanitat, ni l'educació, ni pràcticament res.
I aquesta RTVV possible i necessària no crec que es puga fer amb els vímets que el PP ha deixat, ni amb els plantejaments de control polític que sempre ha patit, tant amb el PP com abans amb el PSOE.

Pere Mayor
President de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco. 
-