L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 20 de novembre del 2013

Demarcació de Costes amplia l'actuació a La Goleta

 

La Demarcació de Costes de Valencia regenerarà les pròximes setmanes el perfil d’arena de les platges del Marenyet de Cullera i la Goleta de Tavernes. El sistema a usar per efectuar eixa regeneració serà el moviment intern de 6.000 metres cúbics d’arena en cada platja, segons ha informat avui mateix la Delegació del Govern.

La nota oficial indica que en el cas de Cullera el moviment d’arena es farà des de la platja de Sant Antoni fins la platja d’El Marenyet mentre que a Tavernes es reforçara una actuació iniciada fa unes setmanes amb el trasllat de l’arena fins La Goleta prenent-la des de la zona sud de la platja, encara que no s’especifica si serà la zona pròxima a l’Entrada de Magraner o ja la situada prop de Xeraco.

Els terminis marcats per Delagació de Govern estaran en consonància amb la climatologia i si l’oratge ho permet, s’iniciaran els treballs per Cullera i després serà la nostra platja la beneficiada per l’actuació. El total previst per la Demaració de Costes és una inversió de 100.000 euros entre les dues actuacions.



La nota indica que “la  regressió  de la costa en aquests punts es deu a causes naturals, per canvis en els corrents i fons marins que fan oscil·lar més de l’habitual la línia de les platges”. 

Efectivament, les causes són naturals perquè naturals són els corrents i els canvis dels fons marins, ara ja no semblen tan naturals les causes que motiven eixos canvis i si ens atenem a altres estudis, com ací en La Cotorra ja hem dit, tenen noms com esculls, espigons, ports.... 

Tal com vam indicar en una passada crònica, l’alcalde Jordi Joan s’havia reunit amb el Cap de la Demarcació de Costes de Valencia el passat estiu per sol·licitar aquesta millora, que es va iniciar fa unes setmanes i que servir per a dur arena de la zona del canal de la Partida fins La Goleta on es va escampar i fins i tot es va amuntegar perquè servirà de protecció als temporals com els que vam tindre la setmana passada (Fotos anteriors).

Ara sembla que es vol iniciar una segona fase, més completa, i que confiem servesca per a una regeneració total de la mateixa.

Ací podeu vore l’estat de La Goleta durant el passat temporal i com l’arena amuntegada havia servit per protegir algunes edificacions.

-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bon treball. Molt completa la informacio