L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 25 de novembre del 2013

El comitè d'empresa de RTVV lliura dos nous informes a la Generalitat amb més arguments per evitar el tancament de l'ens i afirma que ara mateix és una decisió estrictament política.




El comité d'empresa ha informat que es tracta d'una “Proposta econòmica per a la viabilitat de RTVV” i d'un compromís dels treballadors de no presentar demandes col·lectives contra RTVV en cas d’arribar a un acord de viabilitat. Els documents s'afigen a l'informe preliminar sobre un nou ERO que els treballadors van lliurar  dijous i que la Generalitat Valenciana s'ha compromès a respondre. Els dos textos tenen el suport unànime dels treballadors i dels sis sindicats presents a l'empresa (CCOO, Intersindical, CSIF, USO, UGT i CGT). 

El document  “Proposta econòmica per a la viabilitat de RTVV” presenta mesures per redimensionar la plantilla i ajustar els costos salarials als paràmetres del Contracte Programa i els límits que aquest document fixa per a despeses salarials. Els treballadors afirmen que no li costarà a la Generalitat ni un euro més del que tenia pressupostat abans de la sentència de nul·litat de l'ERO'.
Jubilacions, baixes incentivades, amortitzacions i recol·locacions
El document fonamenta el redimensionament de la plantilla en les jubilacions avançades, les baixes voluntàries incentivades, l'amortització de llocs de treball i les recol·locacions. Entre les mesures econòmiques que ofereix el comitè hi ha suspensions temporals de contractes per a tota la plantilla de fins a 45 dies a l'any; congelació salarial, renúncia a mecanismes de revisió salarial, supressió de variables (hores extres i plusos) i amortització de llocs de treball.

Amb el conjunt de mesures, la dimensió de la plantilla disminuiria en percentatges que van del 43% al 41%, segons els dos escenaris plantejats, amb estalvis que, en el capítol de personal, estarien entre els 27 milions d'euros i els 28'25 milions, segons els treballadors.

Seguretat jurídica
El segon dels documents compromet el comitè d'empresa i les sis seccions sindicals a no presentar demandes col·lectives contra RTVV en cas d'arribar-se a un acord de viabilitat. D'aquesta manera el comitè vol traslladar a Presidència que l'oferta econòmica està dotada de la major seguretat jurídica que la legislació permet i els costos laborals per al funcionament de RTVV no comporten cap despesa addicional per a la Generalitat en el període 2014-2015.
Decisió política
Superades les barreres jurídiques i econòmiques, el comitè d'empresa entén que la decisió és estricament política, i per tant, que la via de l'acord queda oberta per mantenir el servei públic que té encomanada RTVV i garantir la supervivència del sector audiovisual valencià.
-