L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 26 de novembre del 2013

El PP sembla ser s’ha clavat amb un nou atzucac. “1000 milions d’euros de préstecs als bancs haurà de pagar el Consell si tanca RTVV” li ha advertit Morera (Compromís) al govern de Fabra del PP.



Enric Morera, portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, considera que el posicionament decidit del PP per tancar RTVV “no ha estat meditat, ni analitzat, ni comprovat i per això no són conscients del mal que poden fer a les valencianes i els valencians amb la desaparició de la nostra radiotelevisió pública valenciana".

 Morera ho ha dit ben clarament que des del mateix moment que siga efectiu el tancament, vora una dotzena de bancs poden reclamar el pagament íntegre dels crèdits que té compromesos RTVV amb eixes entitats i que munten a mil milions d’euros.

El síndic de Compromís ha dit que “es un embolic de magnitud enorme. Els préstecs de les entitats bancàries podran executar-se en el mateix moment que es tanque RTVV i per tant, el govern valencià haurà de pagar vora els mil milions d’euros que deu a eixes entitats per les ampliacions de capital i la compra d’accions fetes pel Consell per a ser el màxim accionista de RTVV SAU”.

Les dades d’eixes quantitats estan registrades a la pàgina 14 de l’apartat de RTVV del Compte General de 2012 de la Generalitat Valenciana. A 31 de desembre de 2012, RTVV tenia préstecs per valor de 991.563.203 euros amb una dotzena de bancs de l’estat espanyol i europeus i tots estan avalats per la Generalitat Valenciana.

Morera ha insistit que el govern valencià “en un exercici des responsabilitat, ha de reconsiderar la seua postura i ha de analitzar les propostes de viabilitat que han aportat els treballadors de RTVV perquè, si RTVV tanca, perdrem la nostra radiotelevisió, perdrà la llengua, perdran els pobles de l’interior, perdrà la nostra economia i, a més, el govern de Fabra generarà un nou i enorme forat econòmic en les arques valencianes, que ens portarà a una situació de caos total” .


Avui el diari Levante-EMV, es fa ressó de l’avís de Morera i recorda que la major part dels bancs als quals RTVV (l’entitat en extinció) els devia diners no van acceptar el traspàs d’obligacions al Consell valencià, com havien previst en el pla de liquidació.

El pressupost de la Generalitat del 2014 contempla na partida de 107 milions per a la “vella” RTVV, per tal d’amortitzar els préstecs dels bancs que no han volgut que el Consell els assumesca. Per al 2014 el venciment de les obligacions era de 135 milions, i cal dir que dels 991 milions que deu RTVV la meitat aniran a parar als bancs alemnays Dresdner Bank, Deutsche Postbank, Bayerische Landesbank, Depfa y Eurohypo, que sumen un total de 452 milions d’euros a pagar per la Generalitat com avalista i unic accionista de RTVV. I segons apunta Morera, ho haurà de fer ¡ja! si continua la liquidació.
-