L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 23 de novembre del 2013

El PP vol rebaixar els diputats de les Corts Valencianes, mesura que per a l'oposició és "foc d'artifici" i fugir dels problemes reals dels valencians.


El Govern valencià del PP va aprovar ahir unilateralment un projecte de llei orgànica per a reformar l'Estatut d'Autonomia amb l'objectiu de reduir a 79 els actuals 99 parlamentaris. Cadascuna de les tres circumscripcions “provincials” del territori valencià passaria de 20 a 15 diputats i s'han de modificar els articles 23 i 24 de l'Estatut amb la majoria qualificada de dos terços. Cal recordar que el nombre de diputats va augmentar amb la passada reforma de l’Estatut, el 2006. 

Segons afirmen eixe canvi suposa un estalvi anual en finançament dels partits polítics de 350.000 euros, però cal també saber que la celebració del referèndum aprovatori de la reforma tindria un cost de 7 milions d'euros sempre que no es faça junt a unes eleccions estatals, que seria de 2 milions.

El Consell Jurídic Consultiu (CJC) ha elaborat un dictamen on afirma que es pot canviar la norma però ha d'elaborar-se un informe econòmic detallat que justifique que és oportuna la reforma de l'Estatut d'Autonomia per a rebaixar els diputats.

El PSOE en paraules del seu secretari, Ximo Puig, ha advertit que no participaran en maniobres de distracció dels ciutadans i ha reclamat al PP que "es deixe de focs artificials i treballe per a eixir de la crisi. Li l'hem dit per activa i per passiva a Fabra, que el més important és eixir de la crisi".

Segons Puig, el president de la Generalitat es dedica a desunir i dilapidar la imatge de la Comunitat Valenciana i ha recordat l'escrit del PP que demana l'indult de l'exdiputat i exalcalde de Torrevella (Alacant), Pedro Hernández Mateo, i sobre el qual ha dit que Fabra "va tardar una setmana a reaccionar i ho va fer després de l'alarma social." També ha considerat que l'única cosa que vol el PP és mantenir-se en el poder.

Compromís, en paraules del síndic Enric Morera, ha criticat la mesura per ser un "atac al parlamentarisme per part d'un PP que només cerca el seu benefici propi i continuar en el poder al preu que siga" i ha assenyalat que el PP posa totes les barreres possibles per a evitar la màxima representativitat de la societat en el Parlament valencià.

Per a Morerar, les retallades del PP no tenen fi i ara li arriba a la representativitat en les Corts: "Han acabat amb el nostre benestar, han retallat els nostres drets socials i ara volen retallar el nostre autogovern. S'ha de fer una llei electoral que garantisca la pluralitat, no anem a consentir que el PP utilitze maniobres per a perpetuar-se en el poder".

El debat no estaria en la reducció d'escons sinó en "la llei electoral que ens fa falta". Morera ha lamentat que la reforma de l'Estatut per millorar la inversió de l'Estat en el territori valencià estiga paralitzada pel PP "que no reclama, que no representa al poble, que no defensa els interessos dels valencians i ara intenta crear una agenda política pròpia per a no parlar dels problemes que ells han creat i que el Govern de Fabra no sap resoldre". 

Per a Morera, aqueixa mesura suposa un menyspreu al parlamentarisme i era d'esperar d'un Govern del PP que es transforma en autoritari, menysprea els tràmits democràtics i vol governar a colp de decret llei.

EUPV mitjançant la portaveu en les Corts, Marga Sanz, ha assenyalat que la proposta és "un intent de reforçar el bipartidisme en un moment en què el PP té por de perdre en 2015". 

Sanz afirma que "és un brindis al sol, perquè el PP necessita una majoria qualificada en les Corts que no té” i ha assenyalat que és un intent de desviar l'atenció criminalitzant als diputats elegits. També ha afirmat que si la política està desprestigiada és pels casos de corrupció que afecten els alts càrrecs públics del PP, sobre els quals no prenen cap tipus de mesures.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El PP tant en Valencia, com en Madrid, abans de les eleccions farà tot el possible per blindar-se. Si pretenen reduir escons no és per estalvi, que massa que vegem con dilapiden els nostres diners, és per a apartar les veus discrepants dels partits minoritaris. Volen el bipartidisme, i el PSOE, que de partit socialista li queda poc i d’obrer no gens, ací protesta amb la boca menuda, però en altres ja ho han pactat. Pa mi, pa tu; pa tu, pa mi. I la gent cada vegada més desenganyada en no vore cap eixida. S’ha de canviar la llei electoral, però no per a aferrar-se a la poltrona, sinó per a que bufen vents nous i que torne la democràcia que ens han furtat. Però no amollaran el mos sense que presentem batalla i la prova és la llei mordassa que preparen: Com els jutges no els donen la raó ara volen anar directament a fer-nos por amb multes abusives administratives, per a que encara que ens furten el diners, ens deixen en la misèria, no ens puguem queixar.