L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 11 de novembre del 2013

PLENARI DE NOVEMBRE: A proposta de Compromís-Bloc, l’Ajuntament demanarà al Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social l'increment d'inspeccions en les empreses de treball temporal agrícola.


Llum Sansaloni exposa la moció en el ple

Compromís-Bloc va presentar en el plenari de novembre una moció on sol·licitava que l’Ajuntament demanarà al Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social l’increment de les inspeccions en les empreses de treball temporal que contracten persones del sector agrícola. Així mateix que introduesca els canvis normatius i legislatius que calga per a evitar els abusos que es donen en estes contractacions.

La proposta de Compromís-Bloc va ser aprovada per unanimitat, i eixe acord s’enviarà a la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació de la Generalitat; al Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i als grups parlamentaris de les Corts Valencianes i del Congrés dels Diputats.

L’exposició de motius feta per la portaveu Llum Sansaloni esmentava les irregularitats en el procés de contractació de persones que treballen com a collidors de taronja per part d’empreses de treball temporal. “S’han denunciat processos irregulars de contractació, amb reducció a la baixa de salaris, falta de dies cotitzats a la Seguretat Social i condicions de treball  que en alguns casos, freguen l’esclavitud”.

La regidora de Compromís-Bloc va denunciar les condicions de treball al camp valencià, on el sector de la taronja no n’ha gaudit mai d’òptimes i han empitjorat els darrers anys per la irrupció del sistema de contractació indirecta controlat per les empreses de treball temporal. “Els hòmens i les dones que treballen en la taronja han patit unes condicions laborals molt adverses que, amb l’entrada de les ETT, des de mitjans dels anys noranta, s’han convertit en molts casos en insostenible

La moció remarca que cada vegada hi ha menys fixos discontinus i que el 50% dels treballadors del camp són contractats a través d’una ETT, sense drets d’antiguitat, amb pèrdua de possibles indemnitzacions per acomiadament i sense vinculació laboral de l’empresa de comercialització amb els treballadors i treballadores.

Finalment, la regidora va denunciar les percepcions de misèria que perceben pel treball, en alguns casos jornals de menys de 10 euros al dia per jornades laborals de més de 10 hores, un fet que a  la Safor ha provocat diverses concentracions i actes de protesta per capgirar la situació.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Als autònoms i empreses menudes les ofega l'estat, el mateix que protegeix banquers, especuladors, amiguetes varios i aprofitats en general. Que esperaven de la dreta