L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 15 de novembre del 2013

Tavernes se suma a la Setmana Europea de Prevenció de Residus


A partir de demà i fins el dia 24 se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus per tal de conscienciejar que la prevenció és la prioritat per tal de disminuir-ne la generació.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que té el suport del Programa Life+ de la Comissió Europea, naix com a eina de la prevenció de producció de residus i per tal d’evidenciar el seu impacte en el medi ambient i en la lluita pel canvi climàtic. 

L'Ajuntament de Tavernes, des de la Regidoria de Medi Ambient, se suma a les accions que s’estan duent a Europa per les administracions públiques, xarxes associatives, col·legis, universitats, empreses, ONG, etc. i que van dirigides a un públic general i heterogeni. 

L’'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, fa una crida a tots els veïns de la perquè prenguen consciència que, “generant menys residus, cada una de les famílies de la nostra ciutat està contribuint, d'una banda, a la millora del medi ambient i, d'una altra, a la baixada del pressupost que Tavernes ha de fer en neteja i recollida de fem, pels quals paguem quasi dos milions d'euros anuals del pressupost municipal. Generar menys fem i residus ens suposa una millora enorme, es mire per on es mire, a mediambientalment i econòmicament”. 

Les accions de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus comprenen cinc àrees: sensibilitzar la població sobre l'excés de generació de residus, produir més bé, consumir millor, allargar la vida dels productes i tirar menys residus. 
 
El web liniaverdatavernes

L'Ajuntament de Tavernes ha posat en funcionament el web liniaverdatavernes, perquè els veïns tinguen al seu abast unes eines i facilitats que permeten agilitzar la resposta municipal en l'equipament urbà i consultes mediambientals. 

La regidora de Medi Ambient, Vanessa Martí, recomana una producció responsable, prevenció en les diferents fases de producció de residus en d'indústria i domicilis, comportament responsable en la compra de productes, donar prioritat als dissenyats de forma sostenible o no embalats, impulsar la reparació i la donació, donar una segona vida als objectes, evitar balafiament de productes, controlar les dates de caducitat, promoure l'autocompostatge, etc. 
 
Taller de reciclatge d'oli i elaboració de sabó
 
La Regidoria de Medi Ambient, amb la col·laboració del GMV (Grup Muntanya Valldigna), prepara un taller de reciclatge d’oli i d’elaboració de sabó, que es realitzarà a finals de novembre. 

Les inscripcions es podran fer en la web municipal (www.tavernes.es). El taller serà amb inscripció prèvia i places limitades, per a majors d’edat i majors de 16 anys acompanyats pels pares o tutors.