L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 19 de novembre del 2013

Un nou despreci del PP als valencians: Europa aprova el Corredor Mediterrani com a prioritari i el govern de Rajoy mira cap a Galícia i el cofinança amb l’AVE.


El plenari del parlament europeu ha aprovat avui el reglament que defineix les noves xarxes transeuropees de transport per 546 vots a favor, 104 en contra i 41 abstencions. La votació ha confirmat el corredor del Mediterrani com un dels prioritaris per la Comissió Europea, a diferència del corredor central dels Pirineus, eliminat de la xarxa prioritària malgrat els intents de mantenir-lo per part del PP, del PSOE i del govern espanyol.

El nou reglament confirma que la Comissió Europea es basa a l’hora de definir inversions ferroviàries pels criteris de creació de riquesa i valor afegit per a l'economia europea. El nou reglament aprova el mapa de projectes prioritaris de la xarxa ferroviària principal, proposada a l'octubre del 2011 i aprovada al desembre de 2012 al comitè de Transport del Parlament Europeu. 

El corredor mediterrani serà finançat en un 20% pel pressupost europeu mentre que el restant 80% haurà de ser cofinançat per les administracions públiques estatals i per inversors privats, donat que els pressupostos de la UE del període 2014-2020 no cobreixen tota la xarxa europea prioritària. 

Malgrat això, el Corredor Mediterrani haurà de compartir pressupost amb l'AVE a Galicia – es nota d’on es el president del govern - donat que Rajoy i la seua ministra Ana Pastor han inclòs l'AVE a Galícia perquè siga finançat per la Unió Europea.

Ens trobem, per tant, davant una nova nova marginació del Govern de Rajoy al País Valencià perquè prefereix beneficiar els seus interessos electoralistes a Galícia més que els interessos valencians.

El govern de Rajoy, i en especial la seua ministra Ana Pastor, torner a incomplir les promeses perquè com a ministra ha estat qui ha paralitzat els projectes d'infraestructures que estaven engegats, i amb això només ha contribuït a paralitzar el desenvolupament de l’economia valenciana i la generació de riquesa per als valencians. 

Una vegada més es torna a demostrar que això de que “Fabra no pinta fava” és una realitat com un temple i el PP valencià no pesa res a Madrid, ni les nostres terres representen una prioritat per al govern d’Espanya. Primer va ser un govern andalús, després un castellà, seguit d’un altre castellà i ara un gallec qui sempre ens han posat al furgó de cua de qualsevol projecte. I així ens va! 

El Corredor Mediterrani ha estat declarat com a prioritari perquè Europa entén, com entenem nosaltres, que és de vital importància per a la economia valenciana, per als interessos del Mediterrani com a motor econòmic i via d’accés dels nostres productes cap a Europa. 

Rajoy, president, i Ana Pastor, ministra, de nou torner a incomplir, torner a enganyar els valencians i valencianes defensant altres interessos, encara que ho fan contra l’interés general i el que desitja Europa



¿I perquè es tan important el Corredor Mediterrani? En el vídeo que hi trobareu en aquest enllaç està ben explicat.



-