L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 13 de novembre del 2013

“Yo no envie mis naves a luchar contra los elementos” (Felipe II “d’Espanya”).

La realitat és tossuda i la naturalesa, que en diuen es sàvia, ho és més encara. I més tossuda ho és si l’home amb les seues irresponsables accions canvia el seu devenir. Ho veiem any rere any amb la platja de la Goleta. Tasques de reposició d’arena que deixa la platja amb bon estat i això dura fins el proper temporal. Com sembla ara ha passat i passarà sempre fins que no es mamprenguen les accions que calen perquè els corrents marins tornen a ser el que eren. Això almenys és el que diuen els experts: espigons, esculleres i ports són els causants de la regressió de la costa al sud d’on s’hi localitzen.

Passa amb el port de València, passa amb el de Cullera i passa amb el de Gandia: tot el litoral al sud de les construccions artificials, fetes per l’home, mostra una evident i greu degradació.

I mentretant els Ajuntaments, com el de Tavernes, fan el que toca: queixar-se, exigir i Costes fa el que els toca: si hi ha consignació o quan la hi ha, envia la corresponent colla de camions, pales i treballadors i traslladen arena d’un lloc a un altre. Com va succeir fa unes setmanes a Tavernes. I fins el següent temporal de Llevant.

Un temporal que hem tingut –estem tenint- aquests dies i que deixarà de nou la platja de la Goleta en la situació d’abans: per a donar a demanar la regeneració. Sort que aquesta vegada, s’han col·locat muntons d’arena davant les edificacions que han servit de murada protectora. Això fins que l’empenta de l’aigua se’ls emporte.  Ho podeu vore al vídeo.


I mentretant, han passat ¿10, 12... anys? i no sabem res d’aquell estudi de la situació i posada de solucions definitives que havia de fer conjuntament les Universitats i la Generalitat, suposem que per remetre’l al Ministeri de Medi Ambient. Encara que nosaltres pensem que el ministeri sap massa bé el que passa i les solucions. Estem cansats de llegir-les en la premsa i quin és l’efecte sobre els corrents i les conseqüències en el litoral d’espigons, esculleres i demés.

I mentretant, els vots del PP (diputats valencians inclosos) en el Congrés de Diputats rebutgen les esmenes de Compromís que demanaven fons per protegir les costes de la Safor.
-