L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 17 de desembre del 2013

Ha faltat l'arquebisbe emèrit de Barcelona i fill adoptiu de Tavernes, Ricard Maria Carles i Gordó



L’arquebisbe emèrit de Barcelona i cardenal, Ricard Maria Carles i Gordó, ha faltat aquesta matinada a l’edat de 87 anys. Les exèquies se celebraran a la catedral de Barcelona segons el següent horari 

-Dimecres, 18 de desembre
A les 9:00h. El difunt serà rebut a la Catedral de Barcelona pel Sr. Cardenal, els bisbes i el Capítol Catedral, amb la pregària litúrgica de tertia. A les 11:00h. Capella ardent instal·lada al Cor de la Catedral fins a les 21:00h
-Dijous, 19 de desembre
De 8:00h a 10:30h. Capella ardent instal·lada al Cor de la Catedral
A les 11:00h. Missa exequial, presidida pel Cardenal, Lluís Martínez Sistach.
Al cel siga

L'Ajuntament de Tavernes ha fet onejar les banderes a mitjan pal, tal i com indica el protocol en el cas de decés de fills adoptius de Tavernes, com era D. Ricardo.

Ricard Maria Carles i Gordó ha mantingut de sempre una relació molt especial amb Tavernes des que va ser destinat com a rector de la recent creada parròquia de Sant Pere, passant després a la de Sant Pere de la qual va ser arxipreste. 

Persona molt estimada a la nostra ciutat, mantenia de sempre una relació molt estreta amb moltes famílies valleres i eren, quan la seua salut ho permetia, molt freqüents les visites a Tavernes. Ell de fe sempre s’ha considerat com un “valler més” i l’Ajuntament li ho ha reconegut amb la distinció de fill adoptiu de Tavernes i amb la dedicatòria d’un carrer.

Ricard Maria Carles i Gordó havia nascut a València el 24 de setembre de 1926 i després d’efectuar estudis primaris en l’escola de les Teresianes i secundaris en la de Sant Josep dels Pares Jesuïtes de València, va ingressar al Seminari Major de València. El 29 de juny de 1951 és ordenat sacerdot i dos anys després es llicència en Dret Canònic en la Universitat Pontifícia de Salamanca.

L’any 1953 és anomenat rector de Sant Josep i posteriorment serà rector de Sant Pere i arxipreste de Tavernes. En 1967 és traslladat a la parròquia de Sant Ferran de València, i 3 d’agost de 1969 és consagrat bisbe de Tortosa. El 23 de març de 1990 és anomenat arquebisbe de Barcelona, on crea un Institut de Teologia Espiritual. El dia 26 de novembre de 1994 és anomenat Cardenal i l’any 2001 i d’acord amb el que preveu el Dret Canònic, va presentar la dimissió del seu càrrec arquebisbal, que no li va ser acceptada fins al 15 de juny del 2004.

ALTRES DADES D’INTERÉS
Membre de la CEE (Conferencia Episcopal Española) ha format part de la Comissió Episcopal del Clero de 1972 a 1975 i membre de la Comissió Episcopal de Missions de 1972 a 1978. D’altra banda, va ser president de la Subcomissió Episcopal per a la Família (1978-1984) i President de la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats (1984-1990).

Va ser Membre del Comité Executiu de la CEE de 1990 a 2005 i Vicepresident de la CEE de 1999 a 2005.


Nota remesa pel CETV

Ha mort En Ricard Maria Carles Gordó, Arquebisbe Emèrit de Barcelona.
Soci fundador del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna.
Emblema i promotor del muntanyisme i el medi ambient.
Els membres del CETV mai l'oblidarem.
-