L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 14 de desembre del 2013

Les polítiques del PP: som l’autonomia més endeutada de l’Estat Espanyol



El deute públic valenciana va arribar als 29.643 milions d'euros en el tercer trimestre de l'any, la qual cosa suposa el 29,8% del Producte Interior Brut (PIB) regional.

La nostra comunitat és la que presenta major endeutament en relació a la riquesa. A més, és el segon deute més gros en valors absoluts després de Catalunya, que aconsegueix els 53.665 milions d'euros.

En el desglossament per comunitats autònomes, Catalunya, València, Madrid i Andalusia concentren la major part de l'endeutament dels governs autonòmics, amb el 64,8% del total. Així, el deute de Catalunya aconsegueix els 53.665 milions d'euros, seguida de la Comunitat Valenciana, amb 29.643 milions d'euros; Madrid, amb 22.459 milions, i Andalusia, amb 22.020 milions. Estem parlant ací en valors absoluts, no la relació deute/el que tinc /habitans que com hem dit som els mes endeutats d’Espanya. Coses del PP valencià després 18 anys de (des)gobernar-nos.

Però això no li afecta a la Generalitat, que arriba a destacar que el deute valencià es manté "dins de la contenció" en haver-se incrementat en els nou primers mesos de 2013 només el 0,6%. ¡Aquesta si que és bona! En compter d'abaixar i abaixar, perquè som els més endeutats continuem pujant i tant contents!

I com qui no es consola és perquè no vol, el nostre govern (del PP) de la Generalitat ens solta tot seguit que la valenciana és l'autonomia "que menys ha incrementant el deute i per davall de l'increment percentual registrat en el conjunt de les comunitats autònomes ".

Després d'anys i anys de pujades per damunt de tots, algún dia havíem de parar i més després de tindre el premi de ser els mes endeutats en relació amb la nostra riqueza. ¡Ja només ens faltaria que sempre seguirem el mateix camí! 
-