L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 19 de desembre del 2013

PLENARI DESEMBRE 2013: El coeficient del deute municipal és 105’5 en lloc de 102’3 per aplicació de la sentencia del TSJ que ha dit que l’actuació de l’exalcalde Manolo Vidal no va ser la correcta per sufragar col·lectors.


Part de la bancada del PP en el plenari de desembre
La sentencia del TSJ ha anul·lat la decisió presa en abril del 2008 per l’exalcalde Manolo Vidal. En aquell temps, per decret i sense comptar ni passar la proposta pel plenari, el Sr Vidal va considerar que els 583.000 euros rebuts d’Aquagest per a finançar col·lectors s’havien de conceptuar en la comptabilitat municipal com a subvenció i no com a préstec.

El Sr. Vidal no va fer cas dels informes d’intervenció que afirmaven s’havia de comptabilitzar com a deute. Sembla ser que això no li interessava al govern del PP que ell dirigia en aquell temps perquè implicava un augmenten de l’endeutament de l’Ajuntament.

L’import l’estem pagant a poc a poc i es carrega des d’aquell dia en el rebut de l’aigua potable, la qual cosa es una pujada d’impostos encoberta la que va fer el seu govern en la passada legislatura.

El govern actual ha hagut de refer la comptabilitat i passar eixos números a deute després de la sentència del TSJ. Això determina que el coeficient de deute municipal, que estava en 102’3 punts, ha passat a ser de 105’5 punts.

Realment és més un tema comptable que no afectarà les butxaques dels usuaris, com es va indicar. Això sí, afecta la comptabilitat municipal i això és important perquè, després dels esforços de rebaixar el coeficient de deute que ha fet en aquests dos anys el govern de Jordi Joan, ara "sin comerlo ni beberlo" i per culpa de fets d’altres legislatures, veu com el deute puja i això vol dir menys inversions. I això és així perquè ho obliga el Govern Central als ajuntaments que, com el de Tavernes, han aprovat un Pla d’Ajust.

L’alcalde, Jordi Joan, va indicar que la modificació de la comptabilitat és un acte de transparència i que li retornava al plenari les atribucions que li corresponia, com diu la sentència del TSJ s'havia de fer i que l’any 2008 el PP i el Sr. Vidal no van fer.

El plenari no va discutir la necessitat de les obres, ni el TSJ entra tampoc en eixa problemàtica. La seua sentència només dicta que va haver una actuació irregular de l’anterior alcaldia i s’havia de corregir en la comptabilitat.
-