L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 17 de gener del 2014

ARTICLE D'OPINIÓ: Demagògia diuen ??...... . Vergonya i dignitat.



Si vosté no sap que està passant ací... si creu que açò esta funcionant bé amb l'atur que hi ha, començant pels meus fills i amics.  Ens diuen que no trobarem el ritme d'ocupació fins d'ací 20 anys.  Els joves en una situació desesperada, en les pensions hi ha massa vells i el gran problema que no hi ha treball remunerat per als joves. 

I no volem vore que la banca està imposant als nostres politics a continuar amb la crisi, ja que venen els diners d'ajuda al propi estat que els assegura uns interessos. Els retalls per a pagar-los el que És nostre, el que nosaltres paguem porten a destruir la nostra economia. Tots sabem que els bancs demanen al BCE a l'1% i el deixen al mateix estat al 4'5 % i a particular a l'... !! % si és que els deixen.

I resulta que estos banquers que sols estan actuant de prestamistes al mateix estat que els avala per a traure capital barat són els millors pagats de tota Europa.

I la solució passa per l'esquerra a exigir que els diners vagen a l'Estat. Guanyaríem en feina, en diners per a les petites empreses que són les que contracten.

I per que no es fa? Perquè el sistema, aquell de demanar més retalls i més diners per a les ajudes esta acabat, finiquitat. Tardarem en eixir, però mentre tant  ens diuen que els que no tenim capacitat legislativa tenim la culpa.  Els que no governem este país des del  mai , eixos tenim la culpa.

Un ajuntament democràtic amb una situació com mai, pagant als quaranta dies, com no ho fa cap dels consistoris que coneixem, té la culpa.  Però la banca que per no deixar, i ho sabem, no deixa ni diners a empreses locals de gran prestigi  empresarial, ens diu el que hem de fer.

 Ara bé, si obris un debat amb unes idees per a superar la dignitat personal, va i ens diuen demagògia. Per favor... ¿en quin món viuen vostés?. Els temps canvien i volem un jornal just per poder viure, senzillament per nàixer i viure al nostre País Valencià.  Ja sé que no volen sentir este nom pel que significa de revindicació. Però no volem estar, senzillament, omplint  més despenses perquè la pobre gent seguesca en sous de misèria, si en troben , i seguir a la reserva per a treballar. Necessitem gent activa que isca al carrer per defensar el benestar social.

Jaume Talens
-

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Un deu per tot el que dius, Jaume. Ara, voldria jo saber quin es eixe Ajuntament que dius paga als 40 dies. Les intencions o els anuncis no sempre coincideixen amb la realitat. Vols que travessem sobre el tema?

Anònim ha dit...

Tu ho saps tant bé com Jaume, com jo i com els que van anar al ple passat.
Sempre i quan l'alcalde no siga un mentider va dir que els proveïdors actualmente cobren entre 40 i 60 dies.

Això es massa sabut en tot el poble, i el que mes cal que ho saben, ho saben: els proveïdors i els que fan algun treball per l'Ajuntament.

Un queda algun treball per a l'Ajuntament. ha dit...

Jo soc proveïdor i el primer anonim, en el meu cas no s'equivoca. Mes de quatre mesos per cobrar. I a mi em dona igual que siga una excepció que que siga norma general, jo amb uns i altres no he cobrat mai a 30 o 40 dies com direu. Esta clar que ara es cobra molt abans, tant com que l'economia ha canviat: ni els Ajuntaments poden comprar/contractar amb l'alegria/imprudència amb que es feia abans ni els proveïdors/empreses de serveis poden suportar aquells endarreriments. Així que millora, si, molta, pero de cobrar com diu la llei als 30/40 dies, res de res. I si el meu cas es particular i no general, pitjor encara, tracte de favor o endarreriment segons qui sigues, això te un altre nom.

GORDON GEKKO ha dit...

Interessant article Jaume. Ací estem per a debatre i compartir idees i això ens enriquix a tots.

És molt complicat dir li a un banc (dic banc no caixa) que no faja CARRY TRADE (demanar al BCE i invertir en deuda soberana per exemple). La jugada és redona i un banc ha de donar respostes als seus accionistes i està en el món per a guanyar diners. Botín no és una ONG per a entendre-mos.

Altra cosa ben diferent són les caixes. I ahí si estic d'acord amb el meu amic Jaume. El 90% han sigut rescatades amb diners publics però sense contraprestacions.. Mentre injectavem 30000 milions a Bankia ésta continuava amb el deshonaments i tallava tota via de financiació a la petita empresa. Bankia amb la nova direcció de Goilgozarri continua fent CARRY TRADE (com Botín) però amb els 30000 milions que els deixarem. El crèdit a l'economia real ni està ni se'l espera. Tot això per la torpessa primer de Zapatero i després del "liberal" Rajoy.

Davant el panorama que tenim, amb un atur del 25%, el consum interior en nivells dels 90, aument generalitzat d'impostos, encariment de les cotitzacions socials (ara la remuneració en espècia també tributa) accés al crèdit inexistent i la impossibilitat de devaluar la moneda, estem assistint a una devaluació laboral interna consistent en reduir els costos laborals, abaratar els sistemes productius i intentar exportar algo a l'exterior. És una trista realitat però és la que ens toca viure. Sous justos? sí Que els joves treballen? per supost però com volem crear llocs de treball si al País Valencià es tarda més en montar una empresa que en Nigeria i abans de començar a ingressar un euro ja li en deus 10 a l'administració? Que algu m'ho explique.

Jo soc un ferme defensor del BCE. Fa quatre anys que aquest humil comentarista (seguint les recomanacions de molts economistes nord-americans) va diguent que d'esta crisi s'ixiria generant inflació i donant-li a la maquineta de fer diners. Bernanke fa tres anys va deixar els tipos al 0,25% i va inundar el sistema amb bilions i bilions de dolars.Molts han anat als mercats financers. Es de veres. Però molts a l'economia real. Els datos ahí estan. Als EEUU ja estan creixent, han deixat l'atur en el 6% (6%!!!!!. Ací ens dedicavem a vore que deia la Merkel i el Bundesbank alemany. Sols les paraules màgiques de Mario Dragui: "Faré el que faja falta per salvar l'euro i estiguen segurs que serà suficient", i la baixada de tipos (molt a pesar de Merkel) han deixat les primes de risc dels països perifèrics en nivells d?abans de la crisis. No ha sigut ni gràcies a Rajoy ni a Letta ni al sun sun corda. Ha sigut gràcies a Dragui. Els mercats ón com els voltors: si hi ha carronya van i si no hi ha esperen que hi haga. Dragui de moment la deixada baix l'alfombra.

Salutacions i un abraç Jaume.

Anònim ha dit...

L'alcalde va dir que per lo general es cobra entre 40 i 60 dies i m'ho crec perquè em consta de molta gent. Sempre pot passar alguna cosa que retrasse un cas particular, i com se sol dir una flor no fa la primavera.
De cobrar, encara que com tu dius a 4 mesos, a cobrar entre 16 i 24 mesos com abans en el PP, molta diferencia n'hi ha.

Anònim ha dit...

Els informes de morositat es donen compte públicament en el Ple de manera trimestral. L'últim informe de tresoreria fa palés que es paga entre 35 i 45 dies. Pot haver alguna excepció: si el proveïdor s' equivoca en la factura, si no s' indica la proposta de despesa, si algun regidor o funcionari tarden en firmar...
Us invite a assistir als plens on tindreu deguda informació.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament anònim de les 1:21.

El Sr. Alcalde, Jordi Joan, explica cada trimestre d'eixos informes de morositat municipal que vosté esmenta, i en el darrer parlava d'eixes dies.

I no pensem que quan l'alcalde informa al plenari d'unes dades d'intervenció o tresoreria ho faça "a la babalà" sinó en base a informes i estudis tècnics. Amb independència que dins dels centenars de factures i milers al cap de l'any, hi haja alguna que s'aparte del termini indicat per diverses circumstàncies.

Ahir mateix poguerem escoltar dir a un empresari local, i per cert exregidor pel PP, que mai la seua empresa havia cobrat amb tanta promptitud com ara de l'Ajuntament.

Anonim 20:38 ha dit...

El pròxim trimestre espere que el Sr. Jordi Juan explique amb els informes de morositat perque es tarden a signar algunes factures en concret (els funcionaris treballen tots els dies i els regidors passen totes les setmanes per l'Ajuntament o no?). Si es que pot explicar convincentment quines son eixes circumstàncies que ho impedeixen.Sempre les dels mateixos proveïdors. I no es cas d'errades en les factures ni de falta de proposta econòmica, no cal excusar-se amb això.
Casualitat?
Va, no ens feu tan babaus!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sense ànim de polemitzar, estem convençut que les raons també les deu saber vosté. Ens ho explica i en pau.

De tota manera, estem convençust i no creguem ni en persecució, ni discriminació, ni res semblant i menys quan vosté sap que eixes gestions de les factures no les porta directament ni l'alcalde, ni el regidor d'Hisenda ni cap regidor, i una vegada presentades, etc. etc. passen al tràmit normal del departament corresponent i funcionaris corresponents.

J.Talens ha dit...

Un debat necessari, i no seré jo el que negue participar a qui vulga. Si marque a l`'esquerra estem mes acostumats a fer-ho, amb sinceritat. LA DRETA entra al debat, normalment , amb la preocupació d'un possible canvi i vore per tant els inconvenients per a que no es done el canvi. Però no negaré que cal posar bena a la ferida, el mal es que quan gastem tan en benes es que hi ha una guerra. I perdem de vista els damnificats pel conflicte. Tots sabem que hi ha qui viu de les benes i els conflictes. I us assegure que ens gastem molts diners en les mateixes i constants ferides. I damunt lloant en aquestes ajudes als causants de vegades del mateix conflicte que porta aquestes continues ferides i més. EN definitiva, com els numeros poden sobre les lletres. COM LA REALITAT, que sempre es la que vostés volen que siga ,- com diria BERNARDEAU, pensador catòlic francés - s'imposa sobre els arguments que són les aportacions raonades. En numeros anem bé, per això notem el que notem, molta fuita pel mateix canal sempre. I dura, i dura, com les famoses piles. Però estic content que espuga parlar, i no mal parlar de les persones, com ha fet el diari de Tavernes. JO senzillament he volgut assenyalar causes del conflicte i contestar a la gent que demana més benes, i més i més... tampoc crec en el diàleg etern, tot té uns limits com la vida... i es que hi ha moments com els que li deien a BATJIN - creador del dialogisme - vinga mestre dialogue amb el tigre que porte ací darrere. M'a legre del moment i la bona disposició. I si marca molta fuita d'aigua, no miren a altre costat, hi ha que arreglar la canyeria. Amb sinceritat, agraït.
nota a peu.- GEKKO , de tu que dir, que en saps molt.

El nét de Joan Fuster ha dit...

Cuando el bien propio se antepone al bien de la comunidad surgen parásitos chupópteros sin conciencia, honor y dignidad que hacen que cualquier bien nacido se sienta asqueado.
Ben dit Jaume, quan el bé propi de la banca s'anteposa al bé de la comunitat, com el cas de la banca, ixen corruptes sense conciència com els gurtels, els blascos, els eres d'andalucia , etc , que deixen a les persones sense honor , ni dignitat al treballar gratuitament , com estem vegent per poder cobrar el subsidi o a un preu tan indigne com a quatre-cents euros fent hores per un tubo. I fan que qualsevol ben nascut es trobe asquetjat. I CERTS ELEMENTS que apuntes i no cites són com l'opi adormidor d'una societat que ha d'estar més en lluita. VEIG GENT JOVE COM JORDI I LLACER que em fan pensar que el futur es possible sense eixos farsants venuts a la banca i a les electriques que es el mateix.

SENSE COMENTARIS ha dit...

Crec que t'enganyes en alguna cosa
Jaume. La primera es contestar en estos foros que precisament haurien d'estar per a parlar, per a raonar, per a crear conciència d'alguna manera...
Tu dius que no contestes anònims i sembla que has entrat a contestar. El teu article és clar, i per això coincidiras amb mi que amb determinats elements anònims no és pot raonar, o millor , dificil raonar. I això fa que es queden, exceptuant Gordon Gekko, en anècdotes del debat i molts deixem d'entrar a raonar en estos foros.
Hi han adversaris hàbils que porten el debat cap a quan paga l'ajuntament als proveedors i no com ha d'organitzar-se l'ajuntament, com ha de revindicar per les persones que estem en situació indigna, com dius tu. Parats amb trenta anys i en casa.

I acabe ja que pense que val la pena llegir alguns articles però em dona la sensació que quan entrem en estos comentaris al foro que obrin els blogs acabem perdent la batalla i necessitarem mes venes.

Anònim ha dit...

El mensaje de este articulo es algo que tenemos que aprender. ¡Basta ya de discusiones en lo que nos separa! Hay muchas cosas que nos une y tenemos que aprovecharlas para combatir a este capitalismo salvaje que no para de crecer y de apoderarse de los bienes de la naturaleza para esclavizarnos. Al menos, da alegría el ver que contamos con una serie de dirigentes en Tavernes con las cosas muy claras.

Anònim ha dit...

Amic anonim SENSE COMENTARIS de les 19:25. Ja sabem que Gekko es Deu i els demés mindundis, ja sabem que Gekko sempre suma i els demés restem, ja sabem de quin partit Gekko no diu mai res negatiu i dels demés si. Ja veus que si es pot raonar, als totalitarismes en diuen insurrectes i traïdors als que s'oposen a les seues idees, raonar no crec siga donar la raó. Jo voldria que l'Ajuntament s'organitzara perque tots cobraren al mateix plaç, siga qui siga. No se qui es pitjor, qui necessita venes (per tallar-se-les) o benes (per posar-se-les als ulls). Si tots som prou valents, continuarem entrant a tots els blogs per raonar i dir la nostra, altra cosa nomes denota falta d'arguments. I qui li falte això, tenint o no raó, no te dret a escriure en cap lloc.