L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 28 de gener del 2014

Ha mort Pete Seeger

Pete Seeger ens ha deixat a la matinada d'avui a Beacon, Nova York, als noranta-quatre anys. Pete Seeger és una llegenda de la música folk nord-americana, que va destacar pel seu activisme en favor dels drets civils i contra la guerra, amb un gran protagonisme en les protestes multitudinàries contra la guerra del Vietnam. 

Seeger va tenir una gran influència en cantants com Bob Dylan, Joan Baez, Bruce Springsteen i Don McLean, a més de moviments del folk de tot arreu del món i fins i tot amb el moviment de "la nova cançó".

Va estudiar periodisme a la Universitat de Harvard, i durant anys va recórrer arxius i biblioteques dels EUA per compilar peces tradicionals, rescatar-ne i crear-ne de noves, tasca forma pionera que va dur a terme a les dècades del 1950 i 1960. Molts dels seus enregistraments han esdevingut himnes dels moviments pacifistes i ecologistes.  El seu activisme polític i la participació en moviments socials el varen convertir en objectiu de la cacera de bruixes del senador MacCarthy.

Pete Seeger va actuar el 1993 al Palau Sant Jordi, en un concert memorable retransmés per la TV3 de Raimon, de qui era molt bon amic. D'aquell concert, en destaquem dues cançons acompanyat pel seu nét: "Where have all the flowers gone?"  i l'himne antifeixista "Viva la quince brigada"'.






5 comentaris:

Roger Rodrigo Femenia ha dit...

Trista perduda d’un artista molt compromès amb el seu temps i d’un gran referent internacional de l’antifeixisme, tan necessari ara, quan el riu està revolt i hi ha un munt de pescadors de consciències amb l’ham preparat per a capturar tones de preses fàcils.

Anònim ha dit...

Recorde quasi perfectament el gran concert homenatge a Raimon 30 anys d'Al Vent i retransmés per la tv3, jo era molt menut i estavem tots els de casa cara la tele, la tv3. Van tocar molts bons músics com Ovidi Montllor, Paco Ibañez, entre altres. Desgraciàdament alguns no volen que seguim mirant la televisió ni escoltant ràdio amb la nostra llengua. Ni la nostra ni la de més al nord. I en ple segle XXI. Són els de sempre, igual que fa 300 anys.

Anònim ha dit...

Eixe concert d'aniversari de "30 anys d'al vent" no va ser retransmés per RTVV o Canal 9 i manaven els socialistes.

Anònim ha dit...

Efectivament Canal9 va passar del gran recital de Raimon. Lògic manant Lerma i el PSOE a la Generalitat.

Anònim ha dit...

Trist que es conega mes Blas Piñar que Pete Seeger.