L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 24 de gener del 2014

L’ESTAT DE LA QUESTIÓ: Encara el tango



Era una coneguda cançó de l’Ovidi Montllor, i que ací podem canviar i dir “Encara l’IBI” i més després d’observar la manipulació de fets que fan aquells que no els interessa ni volen reconéixer els mèrits del govern municipal en aconseguir, primer, la rebaixa del 20% del valor cadastral i, segon, incrementar eixa rebaixa amb el consens per reduir el gravamen. 

El diari Levante-EMV publicava el passat dia 22 que l’agrupació electoral coneguda com a Gent de Tavernes havia presentat davant Gerència de Cadastre 3.000 firmes de veïns per demanar una revisió cadastral. I deia ben clar el diari “Los miembros de esta formación registraron formalmente las rúbricas el 30 de diciembre del año pasado”.  Ho podeu llegir en el retall del diari clicant damunt per fer gran. 
Està ben clar ¿no? Les firmes fa 25 dies que es van presentar en Gerència de Cadastre, entitat que depén del Ministeri d’Hisenda, que és l’organisme que finalment decideix, i no la Gerencia de Cadastre. 

Doncs bé, en un atac d’amnèsia profunda, hi ha gent que diu i interpreta i vol fer creure al veïnat que l’IBI s'ha abaixat gràcies a les gestions i a la pressió que ha fet Gent de Tavernes davant el govern de Jordi Joan. ¡¡¡Inconcebible el grau de manipulació i distorsió de la realitat i dels fets que practiquen alguns!!!


BREU HISTÒRIA DE LES GESTIONS PER REBAIXAR L’IBI

Una de les primeres mesures de Jordi Joan com alcalde va ser sol·licitar a la Gerència Territorial del Cadastre la revisió a la baixa dels valors cadastrals.

OCTUBRE 2011. El dia 4 quan encara no feia 4 mesos del nou govern, l’alcalde informava al plenari que havia sol·licitat la rebaixa a Gerència de Cadastre i s’havia reunit amb els seus responsables per queixar-se dels valors sobrepujats que suposaven una càrrega impositiva molt elevada. 

S’iniciaven un conjunt de gestions, informades sempre en els plenaris, i que fins i tot motivaren un acord plenari per unanimitat on tota la corporació se sumava a la petició de rebaixa de l’IBI. 

ABRIL DEL 2012: Als 5 mesos de la primera sol·licitud, Gerència Regional de Cadastre informava a l’alcalde, Jordi Joan, que atenien la seua sol·licitud i Tavernes quedava inclós en el Pla de Treballs de la Gerència Regional de Cadastre per fer eixa revisió a la baixa. Ja s’indicava que la proposta que naixeria dels treballs de la Gerencia de Cadastre, hauria de ser aprovada pel Ministeri d’Hisenda, o siga qui mana realment. 

L’alcalde informava als plenaris de com evolucionava la situació: que si el document base preveia primer una rebaixa del 10%, després incrementada a un màxim del 15%, i com també informava que existia una altra via arran del que preveu l’article 32.2 del Real Decret Legislatiu 1/2004, i es podia aconseguir una rebaixa del 20% si Tavernes s’acollia a les condicions contemplades en els pressupostos de l’Estat. 
Sol·licitud final de l'alcalde després d'any i mig de gestions

FEBRER 2013: Com que Tavernes complia els requisits, el dia 15 de febrer l’alcalde dirigeix un escrit a la Directora General de Cadastre on li sol·licita eixa l’aplicació i el trasllat al Ministeri d’Hisenda per a l’aprovació definitiva en Consell de Ministres i publicació en el BOE.

MAIG 2013: Les gestions de Jordi Joan i el govern municipal eres públiques i foren àmpliament explicades i informades en l’assemblea oberta celebrada el mes de maig a la Casa de la Cultura. I sense cap arreplegada de firmes.

La previsió, segons es va dir, era que a partir de desembre, el Ministeri d’Hisenda, ho aprovara, es fera efectiva la decisió dins dels pressupostos estatals i segurament abans del 31 de desembre fora publicat en el BOE.

DESEMBRE 2013: El dia 13 de desembre del 2013, el BOE confirmava que les gestions de Jordi Joan i el seu govern havien donat fruit, i Tavernes gaudiria per al 2014 d’una rebaixa del 20% dels valors cadastrals. 
BOE que accepta la sol·liciutud de l'alcaldia a la rebaixa de l'IBI
Quan això se sap, les firmes de Gent de Tavernes no estaven presentades a Gerència de Cadastre, ni calien perquè l’Ajuntament, com a representant de tots i amb el vot com ja hem dit unànime, havia fet la sol·licitud.

Més i detallada informació: 
-

3 comentaris:

PICA mama ha dit...

DE RIGOR ZERO. no s'enfadeu d'ells i les manipulacions ja s'encarregara Déu. Sols es per a donar-se a coneixer. En fí quants en cria la farina i ela fina que fina

Anònim ha dit...

Está bé que tots sumen per demanar el que és just.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, però cal demanar quan toca, i no quan tot estava ja resolt i decidit i eixa demanda no va a cap lloc.