L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 17 de gener del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Vosté és un mentider, Sr. President de la Generalitat



Vosté és un mentider, Sr. President de la Generalitat, i demostra amb les seues mentires que no és digne del càrrec que ostenta. 

Vosté fa uns mesos va dir i repetir que anava a tancar RTVV per no tancar cap escola, per garantir l’educació pública valenciana però ara hi ha sis escoles públiques, i per a més inri i vergonya per a vosté de línia en valencià, condemnades a desaparéixer si se suprimeixen les 151 unitats en valencia que es proposen per al curs que ve. Són els col·legis Santa Quitèria d’Almassora (Plana Alta), Sara Fernández de València, Ciutat de Cremona d’Alaquàs (Horta Sud), Josep Camarena de Gandia (Safor), Torre de les Maçanes de Torre de les Maçanes (Alacantí) i Cases del senyor de Monòver (les Valls del Vinalopó). 

Vosté és un mentider des del moment que calla i atorga davant la proposta de la Conselleria del seu govern de deixar poblacions sense escola pública en valencià, quan en bona lògica i més en zona valenciano parlant hauria de faltar de faltar l'oferta en la nostra llengua. Vosté permet, a pesar de la seua promesa de no tancar cap escola, que se’ls prive de drets bàsics i necessaris, que se’ls negue l’oportunitat de tindre el millor ensenyament possible, tal com denuncia Escola Valenciana, cosa que també és una altra manera de tancar escoles. 

Vosté ens ha mentit quan hi ha una proposta de la Conselleria d'Educació de suprimir 187 unitats educatives d'infantil a l'ensenyament públic, però això sí, com a contraprestació hi ha la proposta d'obrir-ne vuit de noves a l'escola concertada, segons la denuncia d’Escola Valenciana. I nosaltres com a vallers i persones compromeses en el nostre poble, estem en contra i damunt denunciem que tot apunta a que una d’aquestes unitats a suprimir serà a Tavernes. 

Vosté és un mentider, en tant que se’ns ha presentat amb pell de corder anunciant que no volia suprimir cap escola ni classe, mentre la realitat ens diu el contrari, o ¿no és fer el contrari augmentar la ràtio per aula de 25 a 30 amb la intenció de tancar aules en les escoles públiques i reduir professorat?. 

I tot el que va dir arran fa uns mesos arran del tancament de RTVV se’ns mostra ara com una mentida quan suprimeix aules i unitats de l’escola pública mentre beneficia “de manera aclaparadora l'ensenyament concertat en castellà i ataca de manera directa l'ensenyament de qualitat, el públic en valencià”, en paraules d’Escola Valenciana. 

La política educativa genera protestes 
 
Ahir Fabra va ser rebut amb una gran escridassada a Torrent. Els crits de 'Fabra dimissió' es van fer sentir que no es podia ni sentir el discurs que el president feia en el gimnàs d’una escola de Torrent. Entre els manifestants, pares i mares del col·legi Ciutat de Cremona d'Alaquàs que li recordaven que fa set anys que fan les classes en barracons. 



-