L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 19 de febrer del 2014

40 anys esperant el nostre tren a Dénia. ¿I quants anys més?




 El passat 10 de febrer s'acomplien 40 anys que va desaparèixer la línia Carcaixent-Denia que passava per la Valldigna. La supressió del tren afectava negativament Tavernes i la Valldigna en privar-nos d’un mitjà que a més de vertebrar el territori de tres comarques (La Ribera, la Safor-Valldigna i La Marina) ens facilitava les comunicacions amb les terres d’Alacant. 

Compromís ha encetat la campanya "Volem el tren. 40 anys esperant el tren" per reclamar el tren Gandia-Dénia aprofitant que, aquest 40 aniversari ens arriba amb la noticia que el govern d’Espanya retarda novament una línia que porta molts anys de promeses incomplides i que per a Compromís “els responsables continuen sent el Partit Popular i el Partit Socialista que han impedit amb les seues decisions que la connexió Gandia-Dénia siga una realitat fa anys". 

L’abril del 2010 es va proposar el primer Pla de Rodalies del País Valencià amb un compromís d'intervenció per als pròxims 10 anys. El Ministeri de Foment (govern del PSOE) i la Generalitat (govern del PP) es van comprometre a unir Gandia-Oliva-Dénia "en resposta a dècades de reivindicacions, a construir els 32 quilòmetres de via doble amb noves estacions que pagaria el Ministeri de Foment". L’execució del projecte seria d’uns 370 milions d'euros. 
 
Imatges de l'antiga estació de Tavernes, ja desapareguda

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha demanat al govern de Rajoy saber els motius "reals" pels quals es retardarà l'estudi de construcció de la línia que unirà la Safor i la Marina Alta per a l'any 2016. 

El diputat Joan Baldoví ha denunciat que portem anys "de moltes paraules i cap fet" tan per part de l'Administració Autonòmica com del Govern de l'Estat espanyol i afirma que “mai ha hagut durant els darrers tres anys un sol moment en què el Govern central o la Generalitat contemplaren la possibilitat real de col·locar una sola travessa". El diputat ha afegit que "als veïns de les comarques afectades se’ls ha enganyat, s'han anunciat estudis, licitacions d'estudis i contractacions d'estudis que no han estat més que formes elegants i burocràtiques de no fer res i així continuem ara, amb la promesa d'un nou estudi per a l'any 2016".

Paral·lelament a l’actuació parlamentaria al Congres dels Diputats , el síndic de Compromís a Les Corts Valencianes, Enric Morera, ha preguntat a la Consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient per les gestions que ha fet la Generalitat per reclamar al Govern de l'Estat la construcció de la línia ferroviària Gandia-Oliva-Dénia, inclosa dins del Pla de rodalies del País Valencià del 2010.
 
Baldovi reivindica el tren a Dénia en el Congrés
Les dues preguntes parlamentàries s'emmarquen dins la campanya "Volem el tren. 40 anys esperant el tren" que han encetat els col·lectius de les comarques de la Marina i de la Safor-Valldigna per reclamar el tren aprofitant que el passat 10 de febrer s'acomplien 40 anys que va desaparèixer la línia que unia els dos territoris.

El grup Compromís ha mostrat el seu escepticisme sobre les notícies d’un nou estudi que tardarà dos anys en concloure, i assegura que la ciutadania "no pot permetre més receptes que ajornen la construcció d’aquesta infraestructura".

La formació valencianista també reclama als governs locals que actuen de manera "conseqüent" i que tornen a considerar aquest tema com a prioritari dins de l’agenda política. "Mirar cap a un altre costat ens converteix en còmplices del retard d’aquesta connexió ferroviària" conclouen.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bueno y aixo en quin lloc deixaria a la nefasta sitiuacio de la estacio de tabernes que ni esta en el poble ni en la platja.
No va prometer el PSOE en el seu programa electoral portar la estacio al poble?
Algu sap algo d'aixo?
Y els tres hotels que s'havien de fer a la platja? Y....etc